En naturlig, ekologisk parfym kan vara riktigt klurigt att hitta – det finns nämligen inte så många märken att välja bland. Franska parfymhuset Honoré des Prés är certifierade med Ecocert och har riktigt unika doftkombinationer – jag har testat Love Coconut:

Honoré des Prés Love Coconut, 50 ml, 725 kr. Det här är en Eau de Parfum som beskrivs som sensuell och exotiskt fräsch, en mjuk och rund doft som påminner om varma sommardagar. Bland toppnoterna hittas korianderfrön och blad, färsk kokosmjölk och hjärtnoterna innehåller tonkaböna och bourbonvanilj. Basnoterna innehåller vit cederträ och kokosextrakt.

Jag är riktigt dålig på att själv beskriva dofter men jag är beredd att hålla med beskrivningen ovan – doften är unik, överraskande god och har snabbt blivit en favorit hos mig. Jag gillar inte allt för söta dofter och var orolig att den här skulle bli för tropiskt söt. Men ingen fara – parfymen är nämligen lite träig och fräsch samtidigt (tänk dig en fräsch, nytvättad doft blandat med varm vanilj och kokos). På så sätt känns den inte sliskigt söt på något sätt, utan sofistikerad och sensuell.

Doften är ganska stark och hållbarheten är bra tack vare detta, jag skulle säga att den i princip håller sig hela dagen men som intensivast 3-4 timmar. För min del fungerar den här doften att bära året runt. En riktig signaturdoft som kommer att hänga med mig i många år – den här parfymen kan inte få annat än högsta betyg av mig! Betyg: 5/5