Ekologiska ansiktsmasker. Ansiktsmask, en kopp te och en bok eller serie – finns det något härligare? Kanske inte! Jag använder en ansiktsmask ca en gång i veckan och har testat en hel del varianter genom åren. Här kommer mina favoriter som jag gärna återkommer till när de gäller ansiktsmasker och som får högsta betyg av mig:

Rengörande masker jag gillar:

– Madara Ultra Purifying Mud Mask. En riktigt effektiv mask som trollar bort pormaskar i ett nafs, tar bort överflödig olja från huden och lämnar huden matt. En riktigt effektiv mask som sagt!
– Kahina Giving Beauty Antioxidant Mask. En mask som både exfolierar och tar bort döda hudceller, men som även djuprengör huden så den bara känns så där härlig efteråt med ny lyster.
– May Lindstrom The Problem Solver. En mörk pulvermask som blandas till en pasta, den tar bort överflödig olja och pormaskar samtidigt som huden inte blir torr utan snarare lämnas med ny lyster. Älskar!

Exfolierande masker jag gillar:

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength. Det här är en stark, effektiv peeling som lämnas en stund på huden. Tack vare AHA- och BHA-syror jobbar den på döda hudceller, fina linjer och pigmentering. Huden blir som ny!

Återfuktande masker jag gillar:

Patyka Intensive Moisturising Mask. En fuktmask packad med fuktgivande ingredienser som verkligen ger huden fyllighet, ny lyster och fukt i massor! Jag använder den över natten och det är den bästa fuktmasken jag testat som inte kladdar av sig.

Allt-i-allo masker jag gillar:

– May Lindstorm The Honey Mud Mask. En ljuvligt doftande mask som kan lämnas på huden så länge man önskar. Den drar ut orenheter, lämnar huden lätt exfolierad, återfuktad och som ny. Perfekt mask när huden behöver lite av varje!
– Sjö Skin Happy Honey Mask. En härlig mask som boostar huden med fukt men som också drar ut orenheter och ger huden en lite rivigare exfoliering än masken ovan. Perfekt allround-mask!