Ingen har väl gått miste om den hypade ansiktsmassagen som du gör med hjälp av kristaller? Du kan välja mellan antingen jade roller eller en gua sha-sten som du masserar ansiktet med för att släta ut huden, framhäva ansiktskonturer och ge nytt liv och lyster till huden – och vem vill inte ha det? För min del är det logiskt att gua sha-stenen fungerar eftersom man masserar ansiktet och på så sätt ökar blodcirkulationen och hjälper till att dränera lymfsystemet. Precis som kroppen mår bra av massage och ansiktet efter en ansiktsbehandling (eller tibetansk facelift om ni provat det).

gua sha sten rutin

Jag tänkte dela med mig om hur min gua sha-rutin ser ut! Jag försöker få in massagen någon gång i veckan och följer dessa steg:

  1. Applicerar generöst med ansiktsolja (8-10 droppar) på rengjord hud. Oljan behövs för att stenen ska kunna glida över huden, på torr hud blir det ingen bra massage.
  2. Masserar med gua sha-stenen enligt anvisningarna som medföljer stenen. Man “skrapar” med stenens olika sidor på olika delar av ansiktet, alltid med rörelser inifrån ansiktet och utåt. Varje rörelse upprepar man 5-10 gånger, så att huden verkligen får en djup massage.
  3. När massagen är klart och oljan är inarbetad, passar jag på att lägga en sheet mask eller fuktmask för att verkligen låsa in oljan och fukten i huden. Detta är såklart inget man behöver göra, med det är mysigt med en svalkande mask!
  4. Slutligen sköljer jag av masken/tar av sheet masken och har på mig övrig hudvård om huden behöver.

Exakt hur jag gör rutinen visar jag på mina instastories på instagram, ni hittar mig under namnet @emmisnicker. Min bloggkollega Hannah gillar också gua sha och har gjort ett riktigt bra inlägg om hur du gör massagen steg för steg – läs inlägget här.

gua sha sten

Odacite gua sha

Jag använder Crystal Contour Gua Sha från Odacité som är tillverkad i rosenkvarts och verkligen är skuren efter ansiktets konturer i jämförelse med andra gua sha-stenar jag har testat. Den är i perfekt storlek med så att den är enkel att hålla i och stort plus för att en anvisning medföljer så man vet exakt hur och var man ska använda den i ansiktet. Gillar denna gua sha-sten och gua sha-massagemetoden skarpt!

Har du testat gua sha-metoden? Vad tyckte du? ♥