Inlägg i samarbete med Jolie Beauty

Är ni, som jag, lite nyfikna på det här med att blanda sina egna skönhetsprodukter men liksom inte riktigt sådär DIY-händiga? Well, då finns det ett mellanting – Odacité!

Odacité är ett franskt märke där grundaren Valerie Grandury ville ha det bästa av två världar; effekt och renhet. När hon inte hittade vad hon ville ha i butikshyllorna, började hon själv blanda specialtillverkad hudvård till sig själv och några privata kunder. Ryktet spreds snabbt och vips, så föddes Odacité.

Odacités ingredienser är av högsta kvalité: dyrbara växtextrakt, mjukgörande oljor och kraftfulla blandningar. Odacité hudvårdsserie baseras på serumkoncentrat för särskilda behov som finnar, torrhet eller djupa rynkor, serumkoncentraten blandas sedan med Odacité’s ansiktskräm Oleosomes Time Release Delivery Créme.

Jag gillar verkligen konceptet med att det går att skräddarsy hudvården – vem vill inte ha en personlig hudvårdsrutin anpassad efter en själv? Du väljer de serum du är i behov av. På sommaren behöver jag balanserande produkter och valde därför serumen Jo+L samt Pe+C, medan jag på vintern behöver uppdatera med lystergivande, återfuktande serum. Serumen kan mixas och matchas med andra produkter i sortimentet – hur härligt som helst! Nu tycker jag vi ska kolla närmare på de två produkter jag blivit extra förtjust i:

Green Ceremony Cleanser är ett pulver som förvandlas till en silkeslen mousse i kontakt med vatten. Rengöringen ska ge en djuprengöring utan att strippa huden på fukt. Honung och bikarbonat tar bort överflödig olja och orenheter, aloe vera-pulver lugnar inflammation och rodnad i huden medan matcha och spirulina som ger rengöringen den härliga gröna färgen, motverkar fria radikaler. Jag var inte beredd på att rengöringen faktiskt skulle vara precis sådär fantastisk; den är löddrande, silkeslen och huden blir skinande ren utan att bli det minsta torr. När jag haft en full makeup så åker den här rengöringen fram då alla orenheter försvinner och jag tycker även att den ger en mild exfoliering och lyster till huden. En ny allt-i-ett favorit; rengöring, exfoliering och glow!

Nu till stjärnan i showen och Odacité’s kanske mest hypade produkt: Synergie 4 Masque. Masken är baserad på kaolinlera och aktivt kol som ska verka sammandragande på porer, enzymer från papaya och fruktsyror rensar bort döda hudceller och ger lyster samt vitamin C och probiotika som boostar kollagensyntesen. Ja, ni hör ju vilka pangingredienser vi hittar i den här ansiktsmasken! Masken kommer i pulverform och aktiveras med vätska, men nu kommer vi till det roliga – masken går att boosta med deras serum och annat du har i köket.

Med masken får du Odacité’s Beauty Recipe Guide där du får tips på hur du kan boosta masken efter dina behov med till exempel med deras egna serum, eteriska oljor, äppelcidervinäger, juicer, rörsocker, mjölk och yoghurt. Jag har tycker masken är fantastisk när den enbart aktiverats med vatten men jag gillar också att blanda med ekologisk yoghurt för en svalkande skön mask och även att blanda med äppelcidervinäger för punktbehandling på finnar. Kolla hashtagen #MySkinCoctail för mer tips. Jag älskar att det går att variera masken i all oändlighet och att den knappt behöver sitta i en kvart!

Har ni testat något från Odacité? Har ni några favoritprodukter? ♥