Denna gelliknande rengöring innehåller kakadu plum-extrakt som är en av de bästa naturliga källorna till antioxidanten vitamin C, den ska exfoliera huden försiktigt och göra den strålande och mjuk. Makadamiaolja ger huden näring och antibakteriell eukalyptusolja ska hjälpa till att bekämpa skönhetsfläckar.

Oilixia Australian Kakadu Plum Gummy CleanserDenna har jag verkligen varit sugen på att testa efter all hype! Denna rengöring med gummiformula kan du använda på två sätt – på torr hud använder du en generösare mängd som du ”klappar” in i huden i ca 10 sekunder, sen blöter fingertopparna och masserar ansiktet för att lösa upp smuts och smink. Eller så kan du massera in en mindre mängd rengöring direkt på huden så den förvandlas till en olja, blöter sen fingertopparna, masserar vidare och löser på så sätt upp smuts och smink.

Jag har kört på senare och tycker den funkar riktigt bra! Jag double cleansar vanligtvis (använder två rengöringar) men med denna behövs bara den här – huden blir ren, mjuk och får lyster utan att strama de minsta. Mascara går att ta bort med, men jag föredrar att ta bort den separat. Första gångerna kunde huden bli lite röd och jag var ovan vid den sega formulan, men både huden och jag vande oss. Oklart om rengöringen verkligen minskar utseendet av skönhetsfläckar (vad de nu är?) men det är troligtvis något man ser över sikt i så fall. Det enda jag önskar är att rengöringen kommer i en större tub – och pluspoäng ändå för fin förpackning!

Betyg 5/5