Prickly Pear Seed Rollerball från Kahina Giving Beauty, Cactus Fig Oil från Morocco Medina och Barbary Fig Seed Oil från Loelle

Okej – ni vet att jag har letat efter den där mirakelprodukten för mina mörka ringar och jag har äntligen hittat den. Jag trodde att det skulle vara en ögonkräm men det är faktiskt en olja. Kaktusfikonfröolja är så nära ett mirakel för mina mörka ringar som jag kommit. Låt oss titta närmare på vad kaktusfikonfröolja är:

Oljan har högt innehåll av E-vitamin, linolsyra, polyfenoler och essentiella fettsyror, vilket hjälper huden att behålla sin spänst och vitalitet trots extremt klimat som kyla eller värme. E-vitamin skyddar mot fria radikaler, vilket förhindrar för tidigt åldrande. Linolsyra bidrar till fukt och balanserar fettproduktionen, den är också antiinflammatorisk vilket är behjälpligt vid aknebesvär.

Kaktusfikonfröolja ska motverka fina linjer, sudda ut de mörka cirklarna under ögonen och minska porer. Kaktusfikonfröolja passar alla hudtyper och kan användas i områden som behöver extra vård; eksem, finnar, torra fläckar, som en nagelolja och som ett serum på den tunna huden runt ögonen.

Oljan är definitivt pricy och inte konstigt när det går åt ett ton kaktusfikonfrön för att producera en liter kallpressad kaktusfikonfröolja, oljan är dessutom oerhört näringsrik. Formulan är ett mellanting mellan en olja och ett serum vilket gör den till en mycket speciell olja. Det räcker med en droppe för båda mina ögon så på det sättet blir oljan dryg.

Jag hade noll förväntningar när jag började testa dessa oljor eftersom jag inte har hittat något för att minimera mina mörka ringar. Så när det verkligen hände något gjorde jag en liten happy dance!

Har du provat kaktusfikonfröolja? Vad tycker du?