Nu är det äntligen dags att spill the beans gällande dessa paletter från Couleur Caramel jag haft i min ägo några månader. Paletter som dessa med flertalet skuggor (tänk Urban Decay) har jag verkligen saknat i den “gröna” skönhetsbranschen så jag såg med stor spänning fram emot att testa dessa. Så skönt att äntligen ha flera ögonskuggor i samma palett, eller hur?

Hur som helst – paletterna innehåller 12 skuggor var och har både matta och skimmriga skuggor blandade. Skuggorna innehåller även förutom mineralpigment ekologisk sojaolja, sheasmör, aprikospuder och squalene från oliv för en silkeslen touch och fuktgivande egenskaper. Alla ingredienser är 100 % naturliga.

Så är dessa dupes på, låt oss säga, Urban Decay-paletterna? Nja, branschen är inte riktigt där ännu, skuggorna kan inte likställas med konventionella paletter och jag måste tyvärr även påpeka att jag inte alls är förtjust i förpackningen, brunfärgad kartong känns lite mossigt. Hur som helst är de ändå de bättre jag testat inom gröna skönhetsbranschen och jag är så glad även att paletter med 6+ skuggor är här!

Läs mer och se swatches ↓

Couleur Caramel Palette Eye Essentials in “No 1”

Denna palett innehåller mestadels varma jordnära, dämpade toner blandat med några rivigare, glittriga skuggor. De matta skuggorna är något mindre pigmenterade medan de skimmriga skuggorna ger mer pigment direkt. Ögonskuggorna är ändå bland de bättre jag testat, bäst pay off får du dock genom att fukta skuggorna samt att använda någon form av primer under (men det tror jag ni redan har koll på). Trots att det är kul med färg och glitter så har nog denna jordnära palett blivit mest använd *playing it safe*.

Couleur Caramel Palette Eye Essentials in “No 2”

Denna palett innehåller mer livliga nyanser, både kalla och varma skuggor. Precis som systerpaletten så är de matta skuggorna något mindre pigmenterade medan de skimmriga skuggorna ger mer pigment direkt. Trots detta tycker jag att skuggorna är bland de bättre jag testat, men som vanligt får du mer effekt om du fuktar skuggorna och använder en primer. Jag dras inte så mycket till de kalla skuggorna men de varma skuggorna används flitigt vid festliga tillfällen – men det är ju högst personligt såklart. En fin partypalett!