Schmidt’s Deodorant Sensitive Stick in Geranium

Japp, jag har hittat den – världens bästa deo! Det har tagit några år och jag har haft olika favoriter men när jag provade denna så bleknar alla tidigare deodoranter i jämförelse. Deon finns både på burk och stickformat, vi har ju sen tidigare sett dessa krämdeos på burk men då jag tycker att de är riktigt opraktiska så blev jag naturligtvis glad över att se att de ÄNTLIGEN verkar finnas en tillverkade som väljer stick för krämdeos.

Denna krämdeo från Sensitive-serien är gjord på kokosolja, arrowrotpulver, sheasmör, fraktionerad kokosolja, jojobaolja, candelillavax, E-vitamin och eterisk olja från geranium. Original-serien innehåller även bikarbonat, men det reagerade tyvärr min armhåla på, så om du har en känslig hud välj Sensitive-serien.

Krämdeo gör att armhålan blir torr, till skillnad från roll on-deos. För min del så är just “torrheten” ett plus och jag håller mig odörfri hela dagen. Även när jag tränar eller är på galej en hel natt så behöver jag inte oroa mig för att lukta svett. Jag personligen älskar geranium så doften är som klippt för mig, heads up för att doften är mer åt det starkare hållet (vilket inte stör mig, men tänker på er med känslig näsa). Det ska tilläggas att den inte klarar av 40 grader och stekande sol en hel dag – men det är ju sällan vi har det här i Sverige.

Den enda nackdelen jag kan komma på är priset, något dyr men å andra sidan behövs inte mycket vid varje applicering så min deo brukar hålla i en evighet. Helt klart värt det enligt mig! Om du tidigare använt en antiperspirant eller konventionella deodoranter så kan det hända att det tar någon vecka innan kroppen vänjer sig vid denna, något att tillägga med.

Har du testat Schmidt’s? Vad tyckte du?