Jag har alltid varit en parfymnörd och sen jag bytte till grön skönhet har jag botaniserat runt bland det väldigt skrala utbudet av naturliga parfymer och eteriska oljor för att försöka bygga upp en parfymkollektion. Naturliga parfymer har oftast en kortare hållbarhet på huden och nästan aldrig samma komplexa uppbyggnad av olika noter som konventionella parfymer, därför har jag varit mer än lycklig när jag på senaste tiden snubblat över flera märken som faktiskt har ett gäng noter och har en bra hållbarhet på huden.

Les fleurs de Bach har jag pratat tidigare om och jag har sedan tidigare parfymen Présence(s) de Bach. Nu har jag även slagit till på Vivacité(s) de Bach som är en mer kryddig doft med karaktär, från början köpte jag den till min man men eftersom jag älskar typiska “herrparfymer” så har den liksom flyttat in bland mina parfymer ändå. Lyssna på detta:

  • Toppnoter: gultörne och gentiana
  • Hjärtnoter: vit kastanj, oliv och avenbok
  • Basnoter: lärkträd och senap (växten)

Låter träigt va? Jag älskar den! Parfymen ska även, enligt Les fleurs de Bach filosofi, stärka självförtroendet och kreativiteten samt ge känsla av glädje och stimulera till handling. Något jag kan behöva dagar som dessa…

Hur känner ni för tunga, träiga dofter och typiska, om man nu ska kalla de, “herrparfymer”?