Nyligen lanserade Björn Axén en ny naturlig hårvård- och stylingserie som doftar härligt av bergamottolja. Serien innehåller minst 95 % naturliga ingredienser varav 84 % är ekologiska. Förpackningarna är klimatkompenserade. Jag har tidigare testat naturliga hårvårdsprodukter från Björn Axén i beige förpackningar som inte var min kopp té. Denna nya serie är dock i en heeelt annan klass, jag gillar alla fem produkterna och det är ovanligt med min krångliga hårbotten. Nu tar vi och djupdyker bland produkterna!

Organic Moisturizing Gentle Schampo innehåller bland annat ekologisk aloe vera och nordisk sockerbeta och ska återfukta, skonsamt rengöra håret och även motverka statiskt hår. Jag gillar verkligen doften på detta schampo, det rengör väl, löddrar men irriterar inte min hårbotten – helt enkelt ett toppenschampo som verkligen lever upp till mina förväntningar.

Organic Moisturizing Conditioner ska göra håret mjuk och följsamt, innehåller ekologisk aloe vera och nordisk rapsolja som ska sluta in fukten och ge glans till håret. Samma doft här som jag gillar, balsamet gör topparna mjuka och trasselfria efter bara någon minut. Även denna produkt lever upp till mina förväntningar!

Sen har vi kommit fram till oljan – och jag som är en oljoman (japp, det är ett ord) spanade in denna lite extra. Organic Caring Hair Oil innehåller bland annat jojobaolja, solrosolja, rapsolja och havtornsolja och doftar gott av bergamott. En till två droppar ska räcka för att ge håret glans, vård och dämpa friss. En väldoftande olja är alltid ett plus hos mig och denna doftar gott av bergamott, det är en lätt olja som absorberas snabbt men som sagt räcker någon droppe för att ge håret glans. En fin hårolja!

Organic Universal Styling Cream ska vara en återfuktande kräm som skapar volym, definierar lockar, tar bort friss och förbättrar strukturen på håret. Jag har tidigare inte varit så intresserad av stylingkrämer men nu fattar jag vad de kan göra för håret – underverk! Efter duschen tar jag en klick och arbetar in i längderna, när håret torkat så är mina vågor mer definierade istället för frissiga, förstår ni vad jag menar? Och om jag stylar håret när det är torrt, typ lockar håret, så blir lockarna mycket finare och definierade. Denna stylingkräm doftar dessutom gott och absorberas snabbt.

Sist ut har vi Organic Texturizing Salt Water Spray. Det är en kladdfri, vårdande saltvattenspray som ska ge lätt textur och volym samtidigt som den förebygger statiskt hår. Innehåller bland annat salt, sorbitol, havreextrakt och sockerbeta. Denna saltvattenspray ger verkligen struktur precis som den lovar och ger lite volym.

Jag tycker verkligen att Björn Axén lyckats med denna (nästan helt) naturliga hårserie – bra pris, kvalité och lättillgänglig. Spana in den nästa gång du är ute efter hårvård! ♥