När årets jury för Organic Beauty Awards träffades för första gången förra veckan var stämningen på topp! Nya och gamla jurymedlemmar fick information om årets upplaga av tävligen, minglade och utbytte erfarenheter och tips inför testningsprocessen. 

 

Totalt består årets jury av 24 personer, inklusive juryordförande Catherine Dichy och årets hållbarhets- och kvalitetsgranskare. Bland juryn finns såväl ekoproffs som makeup-artister och gröna frisörer liksom entreprenörer, bloggare och kändisar som brinner för hållbarhet och använder ekologiska alternativ – en mix som borgar för hög kvalitet och många olika perspektiv under utvärderingen av tävlingsprodukterna.

Catherine Dichy som leder juryarbetet var nöjd med det första mötet, och påpekade hur viktig juryn är för hela tävlingen:

– Juryns arbete är extremt värdefullt, deras noggranna testande och olika erfarenheter gör att konsumenterna kan känna sig trygga med att de vinnande produkterna håller väldigt hög kvalitet. Och bara genom sin medverkan hjälper de också till att lyfta ekologiska och naturliga skönhetsprodukter så att de når ut till fler, säger Catherine Dichy.

En av årets nya jurymedlemmar är sångerskan Lisa Nilsson som ser fram emot testningsprocessen:

– Att välja ekologisk mat, och kläder som inte påverkar miljön på ett negativt vis, är framförallt sedan småbarnstiden självklart för mig. När jag sedan märkte hur en naturlig olja hjälpte min hud att läka från en allergisk reaktion har mitt intresse också för denna kategori av produkter blivit allt större. Jag ser med nyfikenhet och förväntan fram mot att få testa alla olika produkter, säger Lisa Nilsson.

 

 

 

Läs mer om alla jurymedlemmar i Organic Beauty Awards 2018 här >>>

 

Fotograf: Maya Nestorov