Äntligen är det dags att presentera de nya stjärnorna och skönhetsproffsen som deltar i Organic Beauty Awards jury i år! 14 nya jurymedlemmar med vitt skilda bakgrunder och erfarenheter – men som alla har ett stort skönhetsengagemang: från Youtube-stjärnan Therése Lindgren till Tidningen Kosmetiks chefredaktör Jessica Kämpfe.

 

Varsågod här hittar ni alla nya jurymedlemmar i OBA 2018:

OBA_Therese-lindgren

 

Therése Lindgren
Youtuber, poddare och författare som sedan 2013 driver en av Sveriges största kanaler på Youtube med ca 10 miljoner visningar i månaden. Therése har ett stort engagemang för psykisk ohälsa, djurrätt, veganism och skönhet – frågor som hon både driver i sin kanal och i via andra initiativ och engagemang.

 

OBA_Jury-malin-berghagen

 

Malin Berghagen
Yogainsiratör, skådespelerska, författare, bloggare – Malin Berghagen är en inspiratör och entreprenör med många olika roller och uppdrag. Malin är också välkänd som en av våra mest folkkära programledare.

 

 

OBA_Amelia

 

Amelia Adamo
Publicist som under flera decennier skapat och arbetat med kvinnotidningarna Amelia, Tara och M Magasin. Amelia har stora kunskaper  om ung, medelålders och de äldres  skönhetsbehov och förbrukning. Otaliga omslags- och tv-jobb har också gett henne personlig erfarenhet av professionell make-up.

 

OBA_jury-catharina-pap

 

Catarina Pap de Pestény
Civilekonom, grundare och ägare av skönhetsmässan Acadermia. Catarina har över 10 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategier, events och grafisk design. Sedan 2013 driver hon Skönhetsmässan Acadermia som går årligen på Stockholmsmässan.

 

OBA_Lisa-nilsson

 

Lisa Nilsson
Sångerska, artist och skådespelare som sedan debuten 1989 haft framgångar med flera skivor i olika musikgenrer och är verksam i film och på musik- och teaterscener runt hela Norden.

 

 

OBA_jessica-kempe

 

Jessica Kempe
Chefredaktör för Tidningen Kosmetik, Sveriges äldsta facktidning för alla i skönhetsbranschen. Jessica brinner för att bevaka allt från skönhetstrender till de senaste forskningsrönen.

 

 

OBA_helen-borg

 

Helen Borg
Makeup-artist, hårstylist och ekologisk hudvårdsterapeut. Började som frisör i London för ca 25 år sedan. Arbetar med mode och reklamfotograferingar för stillbild och ibland film. Dessutom har Helen nyligen utbildat sig till ekologisk hudvårdsterapeut.

 

OBA_jury_emmi

 

Emmi Snicker
Influencer och företagare som med stor passion för ekologisk skönhet och hållbart mode driver bloggen emmisnicker.com. Där delar hon med sig av recensioner, tips och inspiration. Emmi arbetar även som konsult inom skönhetsbranschen.

 

OBA_Lisen

 

Lisen Sundgren
Herbalist, författare och grön entreprenör med lång erfarenhet av naturlig hudvård. 2004 grundade Lisen det egna märket ”Lisen Organics”, med handgjorda, naturliga produkter. 2008 släpptes hennes första bok ”Lisens Örtspa”. I år blev hon utvald till en av årets Gröna inspiratörer av Green Match.

 

OBA_jury-maya

 

Maya Nestorov
Holistisk hälso- och wellness-influencer & youtuber. Maya är en hängiven hälso- och matinspiratör vars ledord är naturligt, ekologiskt och holistiskt. På sin blogg på Naturligtsnygg.se delar hon med sig av sina tips för inre lycka, holistisk hälsa, recept och naturlig skönhet.

 

OBA_katarina-di-leva

 

Katarina Di Leva
Fotograf och grafisk formgivare, som bland annat gjort bilder till flertalet uppskattade böcker inom mat och hälsa. Katarina arbetar också med personlig utveckling och healing.

 

 

OBA_Daniel-engman
Daniel Engman
Sångare och skådespelare som gjort flera roller på de stora musikteater-scenerna i Sverige. I sitt yrke har Daniel använt en hel del ”fetsmink” som inte är bra för huden i längden, men han märker att de finns en helt ny medvetenhet att använda bra ekologiska produkter även inom teatervärlden.

 

OBA_maria-hellstrom

 

Maria Hellström
Frisörmästare och entreprenör som driver salongen Green Heads i Stockholm. Salongen är certifierad med Grön Salong som är en miljöcertifiering som ger garanti för kunder och frisörer att inte komma i kontakt med skadliga ämnen som finns i många produkter i frisörbranschen.

 

 

I år har juryn utökats med två hållbarhetsansvariga, som har i uppgift enbart granska hållbarhetsaspekten på de tävlande produkterna.

OBA_asa-fredriksson

 

Hållbarhetsansvarig: Åsa Fredriksson Jedeskog
Sustainability Project Leader på skönhetskedjan KICKS. Åsa har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 2008, främst inom retail, men också som konsult. Sedan 2016 jobbar hon på KICKS hållbarhetsavdelning.

 

OBA_anna-hoglund
Hållbarhetsansvarig: Anna Högberg
En av grundarna till Futerra Stockholm, med över 20 års erfarenhet inom kommunikation, varumärke och hållbar utveckling. Futerra hjälper företag och organisationer att ställa om sin verksamhet mot hållbar utveckling, med affärsutveckling och kommunikation som främsta verktyg.

 

 

Förutom dessa 14 nya jurymedlemmar består OBA-juryn 2018 av ytterligare åtta jurymedlemmar som var med i juryn även i fjol. Här kan ni läsa om vilka dessa åtta jurymedlemmar är >>> 

Dessutom kommer en specialjury att utses för årets familjekategori, information om den släpps längre fram.