Meny

Vår oredigerad podcast är tillbaka!

Följ med oss på en helt ny resa i säsong nr två av podden Oredigerad – The journey of love!

Här kommer vårt första avsnitt i vår andra säsong. Detta avsnittet blir vår intro till dig för att presentera en helt ny resa, som både jag och Ivan befinner oss på själva. Vi lämnar nu skönhet och hälsa i säsong 1 för att grotta ner oss tillsammans med er i bl.a. spiritualitet, villkorslös kärlek, själsfränder, energi och ja bara livet i att vara känslomänniska. Vi har ju låtit podden marinera lite för att vid precis rätt tillfälle starta igång säsong 2, med dessa helt nya ämnen. Vi vill prestera och djupdyka i the journey of love.

Detta avsnitt handlar om – Hur en inre sanning kan leda till villkoslös kärlek med en själsfrände! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maila oss gärna frågor eller förslag på ämnen som ni vill att vi ska ta upp – contactpodcast@mayanestorov.com

DU HITTAR OSS PÅ SOCIALA MEDIER HÄR:

INSTAGRAM @oredigeradpod
FACEBOOK @Oredigerad
Musik kommer ifrån Epidemisound – klick!

ENJOY LOVE MAYA OCH IVAN 

Hi love! This post is about our podcast and at this moment its in Swedish. Have a nice day and see you tomorrow. Kisses

Att uppleva ångest är ingen sjukdom!

Jag är väldigt transparant i mina sociala medier ang vad jag går igenom. Jag skriver öppet både på instagran, facebook och har även här nu på bloggen börjat beskriva hur jag mår emellanåt. Det är så jag vill ha det. Jag vill vara öppen och dela med mig om allt positivt som händer, men även allt “negativt” som jag upplever. Egentligen gillar jag inte att kalla det negativt för mina smärtsamma känslor, min ångest är inte något som är dåligt. Ja det kallas dåliga känslor, men är egentligen indikationer på att jag inte lyssnat tillräkligt samt en vägvisare på vilket håll jag bör gå. Jag lyssnar och välkomnar allt samt ska försöka att dela med mig av så mycket jag kan…

mayarod

Jag har under flera år medvetet arbetat med att möta mig själv på djupet. Jobbat stenhårt med att se alla mina sidor och framför allt de “negativa, som jag helst vill springa ifrån. Det vill nog alla göra. Jag har gjort flera stycken alternativa behandlingar och gått i många års healing terapi för att gräva fram och bearbeta mina trauman.
Varför har jag gjort det? Det är för att jag vill lära känna och se mig själv så tydligt som det bara går. Ja vill veta mina styrkor och svageheter. Förstå mig själv på djupet. Endast då kan jag vara mig själv sann, sprida sann inspiration och vara den bästa versionen av mig själv. Hur ska jag kunna vara inspiratör/influencer om jag inte vet vem jag själv är….

Jag är ju så klart inte klar med min resa. Det blir man aldrig, men jag har skalat av MÅNGA lager av min lök och oj vad det har gjort ont. Mycket ångest har jag upplevt och mycket tårar har jag spilt. Jag har inset att jag är en extremt högkänslig människa, med mycket känslor och ångest är en dem känslorna som jag upplevt många gånger. En annan sak som jag även lärt mig är att det är helt ok att uppleva alla typer av känslor. Det är ingen sjukdom att uppleva ångest. Det är inte farligt att känna ångest eller “negativa” känslor. Det kan många gånger vara överväldigande att känna den fysiska sensationen, men det går över. Allt passerar till slut. Jag lovar. Jag är ett levande bevis på det. Det är en del i att vara människa att känna och något som jag tycker att vi alla borde omfamna.

Mina känslor är min superkraft. Mina lägsta stunder har gjort att min kärlek även kan svämmar över. Det är tackvare mina smärtsammaste stunder, som jag kan ha en sådan enorm glädje och hög energi. Jag kan känna smärta och ångest, med det gör mig stark. Allt är inkluderat i att vara människa. Allt är okej och bör få ta plats. 

Hi lovely! This post is super long so please for this time use the translation tool on the page. A big hug Maya

 

Guide

Kom och storhandla med mig!

Jag var och storhandlade häromdagen och tänkte att jag kunde skriva om hur jag tänker när jag storhandlar och vad jag köpte. Så, låt oss gå och storhandla tillsammans!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag storhandlar tänker jag alltid i vad som är viktigt för mig att få i mig, som tex bra fetter, bra långsamma kolhydrater och levande mat som ger mig mineraler och vitaminer. Jag tänker också måltider, mellanmål och snabba mål. Det är viktigt för mig att alltid ha bra mellanmål hemma när jag blir akut hungrig eller inte orkar att laga mat efter jobbet. Då kan det tex bli en avokadomacka på fröknäcke med groddar på eller kokosyoghurt med skivad banan och granola. Med snabba mål syftar jag på bra maträtter som går snabbt att tillaga. För har jag mot förmodan brottom och vill ha mat snabbt vill jag inte stå i köket i 1 timme utan maten får inte ta mera än 30 min.

Jag köper aldrig hem “onyttigheter” när jag storhandlar utan det gör jag endast i stunden när jag blir sugen. Detta minimerar risken för att äta mat som inte är bra för mig och får mina tarmar att reagera negativt. Oftast när jag blir akut sugen på något söt brukar jag göra en chokladmousse med avokado och kakao. Avokado är ett bra baslivsmedel, som jag ofta handlar hem.

Snabba måltider för mig kan vara:

  • Linspasta + pesto + gurka = perfekt lunch
  • Avokado + bär = smoothie
  • Havregryn + äpple + ceylonkanel + mandelmjölk = havregrynsgröt
  • fröknäcke + kikärtor (hummus) + gurkar + groddar = bra frukost eller mellanmål
  • Broccoli + olivolja + salt = bra mellanmål
  • Torsk + pesto + sallad + fröknäcke + vegansktsmör = perfekt lunch
  • Sötpotatis nudlar + nötter + tamarin + grönsaker + varmrökt lax = perfekt lunch/middag

Bra fetter för mig är – Olivolja eller avokadoolja + vegansktsmör + avokado.

Jag köper alltid mycket grönsaker för att kunna äta det till alla mina måltider och även kunna juica och blanda i smoothien. Det är sällan jag äter en måltid utan något grönt i. Jag vill äta levande mat och då tänker jag på rawfood, som då är råa grönsaker och groddar. Det är mat med högt vibrerande energi innehåll och är levande eller aktiverat, som tex groddar är. När man groddar aktiverar man maten ur sin dvala och låter den gro så att alla de positiva ingredienerna frigörs och vi kan äta dem. Jag köper inte speciellt mycket frukt, utan fokuserar istället på att köpa mycket bär av alla slag. Jag äter frukt, men min magen gillar inte fruktos eller för mycket sötsaker så jag håller mig till äpple för det fungerar bra. Alla är vi olika så lyssna på kroppen.

Bra energi jag köper är bl.a. baljväxter, nötter och frön. Baljväxterna tillagar jag oftas noga innan för annars reagerar min magen även på det, men det är en toppen energikälla och innehåller mycket protein om man vill åt det. Andra livsmedel som jag ofta storhandlar är sötpotatis, sötpotatis nuddlar, bovete och quinoa. Lax, torsk och ibland lamfärs. Fett, långsamma kolhydrater, bra protein och levande mat är några av nykelingredienserna jag vill få med.

Utöver maten tänker jag även så rent och miljövänligt som det bara går när jag köper tvättmedel och diskmedel. Jag letar ständigt efter alternativ som är reanre och bättre att använda. Mycket av min mat är ekologiskt i mån det finns och prisklass. Fortfarande är ekologisk mat dyr och alla har inte den ekonomin till det. Dock prioriterar jag att köpa bra mat framför annat i mitt liv.

För att inte det här inlägget ska bli längre tänker jag att göra en video någon gång snart och filmar när jag storhandlar. Hoppas det här hjälpte lite och har du frågor så kommentera gärna dem. Stor kram Maya


 

Hi love. This post is to long to translate so please use the translation tool furture down on the page.
Big hug Maya