Meny

Varför tog jag en bloggpaus?

(Varning långt inlägg)

Varför bestämde jag mig för att ta en bloggpaus? Jag bestämde mig i juni för att ta en paus från allt inte bara bloggen. Jag sa upp mig från alla mina jobb och släppte taget om allt som jag trodde var jag. Det var väldigt läskigt, men det var något jag behövde göra för att jag ville hitta mig själv, ta reda på vad jag verkligen vill samt var jag är påväg. Jag har ju bloggat i snart 4 år och saker är ju i konstant transformation i livet. Så egentligen är det inte så konstigt att saker och ting behöver förändras. Håller man då kvar i sitt förflutna blir det svårt att låta transformationen ta plats.

mayanestorovyoga-1024x647

Alla som känner mig vet att jag har och fortfaramde arbetar mycket på mig själv (arbetet tar aldrig slut), där jag skalar av ett lager i taget och har gjort sedan många år tillbaka. Mitt mål är ju att komma mig själv så nära som det bara går och bli den bästa versionen av mig själv.  Jag vill och har bearbetat mycket trauma och frigjort mig från en hel del som blockerat mig från att vara 100% sann i vem jag är. Vi människor har ju en tendens att lägga på oss lager under livets gång där vi skapar blockeringar och rädslor som hindrar oss från att vara den bästa versionen av oss själva. Dessa lager har jag sakta men säkert skalat bort och läkt under sommaren.

Det hela blev väldigt tydligt för mig under en meditation i våras där jag kom fram till att jag behöver släppa allt som jag tror är jag. Något måste “dö” inom mig för att jag ska kunna födas på nytt. Jag kände alltså att jag behövde fokusera helt och hållet på mig själv utan några som helst distraktioner. Så, sommaren har jag tagit till att bara vara. Jag har sovit, mediterat, tränat och ätit. Under hela Juli träffade jag nästan ingen alls och mycket av sommaren har jag varit ensam i min egen energi. När jag var mitt i det var det jobbigt och tråkigt många gånger (vem visste att shavasana skulle vara en pinna), men nu i efterhand kan ja se och uppskattade denna sommaren otroligt mycket. Jag är så tacksam att jag hoppade rakt ut och följde min intution i att släppa taget om allt. Det var läskigt, men jag följde min intution och jag gjorde helt rätt.

NU känner jag mig dock manad att sakta men säkert hitta tillbaka till mitt influencer arbete, till att dela med mig av mitt liv och vad jag gör för att bli den bästa versionen av mig själv. Jag älskar ju att inspirerar och hoppas kunna hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv. Dock vill jag be dig om tålamod och överseende för jag vet inte exakt hur vägen tillbaka kommer se ut. Kommer jag blogga varje dag, vad kommer jag att skriva om etc etc. Bloggen kommer fortfarande handla om hälsa & välmående, men med det sagt kan det bli så att visa saker kommer att falla bort, men jag får helt enkelt se. Allt kommer bli ännu bättre tror jag och jag är taggad att komma igång.

Ha en fin söndag fina du så hörs vi snart igen. Jag siktar på att lägga ut ett blogginlägg innan onsdag igen. Puss Maya


 

Hi you! This post is about why I stopped blogging all of a sudden therefor its very long and I hope its ok for you to use translation tool on the website. Its just for this time. Take care and see you soon. Kisses Maya

Jag är tillbaka + Ny fantastisk Raw och vegansk restaurang i Malmö!

Heeeej! Nu är jag tillbaka. Det är sant jag är äntligen tillbaka efter en låååång paus från allt. Jag kommer berätta närmare i ett annat inlägg varför jag bara släppte allt och slutade blogga tvärt. Hur som så har det varit mycket skönt och välbehövligt att bara inte göra någonting eller jo, jag har ju varit en sväng till skåne, men annars har jag i princip mediterat, ätit, tränat och sovit. Du kan ju förstå att jag är ganska taggad på att sätta i gång och jobba nu samt fortsätta sprida min hälsoresa.

Mitt första stopp i Skåne var på en ny restaurang som heter Rawtastic. En raw & vegansk restaurang som har all den mat och dessterter jag älskar. Glutenfritt, raffinerat sockerfitt och så klart mejerifritt.
Rawtastic vill profilera sig som en restaurang och inte som ett café, där bl.a. bordsbokning erbjuds och ett större utbud av viner finns att beställa. Min första känsla av Rawtastic kan nu läsa om längre ner…

rawtastic-5

rawtastic-2

rawtastic-3rawtastic-6rawtastic-8

 

Eller hur såg maten gudomlig ut på bilderna? Det var den kan jag säga. Jag åt kelp och zucchini pasta, i cashew & pepparsås,  Rawmesan med blandad sallad. Denna rätt var otroligt god och smakrik.
De har en en massa intressanta och smarriga rätter på meny inkl flera raw pizzor, som jag inte tror någon annan raw restaurang i hela Sverige erbjuder. Allt var väldigt fint upplagt och känslan vid servering stimulerade alla sinnen. Alla rätter ligger på humana priser runt 150.- så man blir inte ruinerad av att äta där.
När man besöker en ny rawfood restaurang måste man även så klart prova deras rawdessert meny. Jag och min vän Johanne beställde varsin godbit. Jag valde en raw tiramisu, som är min favorit dessert och hon valde en raw choklad cheesecake. Ett en perfekt kombo att dela på. Båda desserterna var mitt i prick och precis så krämiga som jag tycker dsserter ska vara.

Min känsla och upplevelse av Rawtastic är positiv, där maten innehöll mycket fantastiska smaker, härliga texturer och sköhet för ögat. Personalen och ägaren var super trevlig samt stället mysigt. Deras tänk att profilera sig som restaurang är god, men enligt mig inte riktigt där till 100%. Min första känsla av Rawtastic var cafe pga av inredningen och utseendet när man kom in, men alla börjar ju någonstans. Är du nyfiken på Rawtastic så har de både instagram, facebook och hemsida.

Rawtastic får 4/5 i betyg. Jag kommer definitivt äta där igen nästa gång jag är i skåne.
Ha en fin tisdag så ses vi snart igen. Puss Love


 

 

Heej! I am back. It’s true I’m finally back after a long break from everything. I will tell you more about why I just let go of everything and stopped blogging all of a sudden. It has been very nice and so needed for me to just do nothing and basically meditate, eat, exercised and sleep. Besides that, I have been on a short trip to my hometown. You can understand that I’m quite keen on getting started with work now and continue spreading my health journey.

My first stop in my hometown was at a new restaurant called Rawtastic. A raw & vegan restaurant that has all the food and desserts I love. Gluten-free, refined sugarfree and clearly dairy-free.

Rawtastic wants to profile itself as a restaurant and not as a cafe, that includes table reservation to eat there and a larger selection of wines is also available for order. 

Did the food look divine in the pictures? The food was great. I ate kelp and zucchini pasta, in cashew & pepper sauce, Rawmesan with mixed salad. This dish was incredibly tasty.

When you visit a new raw food restaurant, you must also try their raw dessert menu. I and my friend Johanne who I was with each ordered a treat. I chose a raw tiramisu, which is my favorite dessert and she chose a raw chocolate cheesecake. A perfect combo to share. Both desserts were spot on and just as creamy as I think deserter should be.

My feeling and experience of Rawtastic are positive, where the food contained amazing flavors, beautiful textures, and a lot of eye candy. The staff and the owner were super nice and the place was very cozy. Their idea to profile themselves as a restaurant is good, but I do not really think there are there 100%. My first thought of Rawtastic was a cafe because of the decor and appearance when you came in, but everyone starts somewhere and the end result will be great. If you are curious about Rawtastic, they have instagram, facebook, and a website.

Rawtastic gets 4/5 in grades from me. I will definitely eat there again next time I’m in Malmö, Skåne. For now, have a nice Tuesday and see you soon again. Kisses Love

Nytt hälsocafe Kale & Crave

Nu har jag varit på cafespaning och hittat ett nytt hälsocafe mitt i det som har blivit Sthlms nya “hälsomekka” – Odengatan och Roslagsgatan, alltså Vasastan. Det nya cafeet heter Kale & Crave och deras meny är uppbyggd på hållbara grunder med ren mat som är bra för tarmen. De har väl utvald ren fisk, ren ekologisk kykling och så klart även veganska alternativ. Kale & Crave är inte ens en vecka gamalt, men redan nu har folk hittat ditt. Love it!

kale&crave-2kale&crave-4 kale&crave-5kale&crave-8 kale&crave

 

Några namn bakom detta cafe är bla. den kända dj Ingrosso och hans kompanjon Serhan. Personalen på Kale & Crave var trevlig och tillmötesgående. Lokalen är stor och lite operasonlig fortfarande (kan vara för att den är ny), men rymmer många sittplatser. Det har till och med en liten uteservering, där jag och min vän Emmi satt. Vi beställde deras super goda chia pudding (den var väldigt god, med egengjord granola), råpressad juice med mynta och vetegräs, raw bollar och curry sallad med ekologisk kykling. Allt smakade väldigt gott och jag kommer besöka Kale & Crave igen för vill äta mig igenom hela menyn. Jag glömde säga att deras tänk även är glutenfritt och mestadels mjölkfritt. Så nu slipper man att ändra om hela sin lunch bara för att det ska passa ens mage. Tyvärr är många cafeer extremt dåliga på just gluten & mjölkfria alternativ och det får det bli bättrning på tycker jag.

Vill du fritt kunna välja mellan hälsofrukost, lunch eller fika så är Odengatan/roslagsgatan the place to be. Runt hörnan från Kale & Crave hittar du även veganska cafeet Mahalo & frukost-hela-dagen-stället Pom & Flora. 

Vi ses säkert på någon av dessa hälsoställena för mitt favogym Becore ligger också runt hörnan. Ha en fin dag stor kram Maya


Hi girls! Please use the translation tool on the page. Kisses