Meny

Livsstil

Börja att prioritera dig själv för ingen annan kommer att göra det!

Varning långt inlägg som väcker tankar…. Avicii har gått bort och en tung känsla har lagt sig över världen. Inte minst jag själv känner i hjärtat att livet helt plötsligt blir mycket mera levande. När döden gör oss påmind känner jag livet extra mycket. Lustigt att vi människor oftast går i vår dvala av att vara uppe i oss själva och behöver något omskakande för att vakna upp.

Den här veckan har varit lite tung och jag har behövt en del återhämtning. Därför bloggar jag inte för behöver en paus bara. I fredags somnade jag i soffa kl 20 och vaknade 23, tvättade av mig sminket och la mig i sängen. Somnade och vaknade som en ny människa 10 timmar senare kl 06. Alltså jisses vad jag har sovit förra veckan. Sovit 8 timmar eller mera varje dag och sovit eller mediterar minst en timme mitt på dagen. Det har tydligen behövts. Min sömn blir som en slags uppgradering av mig själv. Allt som jag upplever och känner under dagen behöver ju proccessas i mig och då sover jag som bara den. Lyssnar på kroppen och tillåter mig själv sova.

mayarod

Har vi människor blivit en produkt av samhället, där vi behöver prestera och stressa för att vara godkända. Har ett sådant liv blivit vardagsmat och behöver vi verkligen jobba så för att överleva…? Svaret är ett stor NEJ! Titta på Tim berg som bara ville vara, skapa musik från hjärtat och blev utnyttjad för att han skulle minsan leverera. Han stressade, pressade och levererade, men till vilket pris. Jo, döden. Är det värt det? NEJ så klart inte. Akta er alla för vem som helst kan hamna där om man inte lyssnar på sin egen magkänsla.
Alla har vi ett val och valet som Tim gjorde är här för att visa oss andra vilken väg vi inte ska gå. Ingen människa behöver prestera över sin hälsa för att andra tycker att det krävs för att vi ska duga. Vi människor duger ändå. Tro mig jag skriver detta från egen erfarenhet.

Vi har alla ett val och de andra valen kanske inte alltid är smärtfria för förändring är inte alltid smärtfritt, men priset du får när du väljer att prioritera dig själv och förändras är 1000 ggr underbarare än valet att lämna jorden.

En sak som jag känner ännu starkare efter förra veckans återhämtning och nu Tims bortgång är det här med att sätta sitt välmående och behov först. Sätta integriteten högst på listan. Jag har skrivit om det på nästa alla mina sociala medier och flera gånger i bloggen innan. Dock kan jag inte nog sluta tjata om det för jag ser hela tiden folk som är uppe i sig själva och sin karusell. Jag har ju själv en gång i tiden gått in i väggen och har därför lärt mig den dyrabara läxan att inte stressa, skynda eller prioritera bort min egen tid till sådant jag inte gillar.
Min resa har även gjort att jag ser andra människor väldigt tydligt när det är uppe i sin karusell och skyndar vidare till nästa händelse och nästa händelse. Precis så som jag gjorde en gång i tiden för jag ville hinna med allt och inte missa något. Hemskt när jag nu tänker på det, då detta resulterar i precis tvärtom. Jag missade allt och gjorde inget fullt ut.

Ordspråket att leva fullt ut i nuet är ingen klyscha, utan saningen om livet. För vi människor behöver inte ha brottom. Ingen dör om vi inte gör allt och har du ett jobb som stressar dig så sorry, men då är det dags att byta arbetsplats. Beslutet jag tog att byta arbetsplats, då jag stressade som mest är det absolut bästa beslutet jag någosin tagit, även om det var smärtsamt att släppa taget om det jag trodde var mitt liv. Valet om förändring gjorde ont. Jag hade ju byggt upp något som gav mig massor av pengar och garderoben full av kläder. Trodde det var lycka, dyra materiella ting, massvis med pengar på kontot och bra titel på CV… Nej det är icke saningen, men visst gillar jag fortfarande vackra ting. Dock är det inget som identifierar min existens, utan jag är precis lika fab andå. Hursom det jag ville säga med detta inlägg innan det blir för långt är att prioritera dig själv, ditt välmående, lev nu, upptäck livet omkring dig. Stanna upp lite varje dag och lär känna något eller någon omkring dig. Lev idag, lev fullt ut och sluta göra det som bränner dig i ändarna utan gör det som får din själ och ditt inre att hoppa vålter. Beslutet jag tog att prioritera mig själv har givit mig lycka jag aldrig kunde drömma om. Valet har varit så värt det!

Det är ingen som riktigt vet vad som hänt Avicii, men hans dokumentär vittnar om press, stress och prestation. Lär er något av allt som Avicii lämnade efter sig. Låt hans musik vägleda dig – “One day you will leave this world behind, so live a life you will remember” Puss njut av din dag nu fina du!


 

Hi! This post is super long so please use googles translate. Kisses and take care of yourself. Hugs Maya

Livsstil

Dessert-recept till grillningen!

Jag har vissa desserter som jag alltid gör och tycker är så goda till alla tillfällen. Jag har delat dem flera gånger här i bloggen och det är just för att jag älskar dem. Alla är med choklad och det är också något jag föredrar framför tex lakrits. Nu när våren och sommaren är runt hörnan väljer många att ta fram grillen. Då tycker jag så klart att du ska prova någon av mina recept som är fria från vitt raffinerat socker.

peanutbutterbrownie

 

Det är någonslags sötning i alla, men olika mycket. Jag har skrivit ut vilken sort du hittar i alla så att du kan välja själv. Njut av dagen och den fantastiska solen/värmen som hittat hit eller i alla fall till Stockholm där jag bor. Puss!


 

I have some desserts that I always make and they are so good for all occasions. I have shared them several times here on the blog and that’s just because I love them. Everyone is with chocolate and it’s also something I prefer in front of liquorice. Now that spring and summer are around the corner, many choose to have a barbeque. Why not try my refined sugar-free dessert recipes.

There is some kind of natural sweeteners in all of them but different amounts. I’ve written what kind of variety you can find in all of them so you can choose which dessert you like. Enjoy the day and the amazing sun that has found its way here or at least to Stockholm where I live. 

Livsstil

Kommer jag blir Sverige mästare i smoothies & juicer? Plus recept!

Okej vad händer just…!? Nästa vecka ska jag tydligen vara med i en tävling om att bli Sverige mästare i smoothies och juicer. Jag som egentligen inte gillar att tävla för jag gillar inte jämföra mig med någon annan, men denna tävlingen kom till mig spontant och jag bara signade upp. Tävlingen går av stapeln nästa vecka den 24/4 på Gastronord mässan, som är en mässa för just “mat” branschen. Jag ska alltså stå och laga smoothies och juicer framför en publik, där 4 jury medlemmar ska bedöma mig på olika kriterier. Detta ska bli mycket spännande och jag hoppas ju så klart på att jag vinner, även om jag inte gillar att tävla.  

mayanestorov

Till äran att jag ska vara med i tävlingen tänkte jag att jag delar med mig utav några härliga smoothies recept. Alla passar perfekt att göra till frukost eller mellis.

En lite parantes som du kanske har lagt märke till. Att jag fortfarande är kvar i Sverige och att det inte blev någon Marbella resa. Jag och Sabina ställde nämligen in resan av olika anledningar. Så blir det ibland och nu fokuserar jag på tävligen istället. Stor kram


 

Oh holy moly what is happening right now? Next week I am signed up for a competition to become Swedish master in smoothies & juices. This is insane since I do not like to compete, but this time it actually feels great and I think I have a chance to win or at least I hope I will win.  The competition is at Gastronord a fair for people in the food business. I will be making smoothies on a stage in front of people at the fair. Pretty cool! 
Cross your fingers and wish me luck. For the competition next week I want to post a couple of great juice and smoothie recipes just for you. So here they come. Have a great start to your day! Kiss Maya

Classic strawberry smoothie bowl
Green breakfast smoothie
Green alkaline juice