Meny

Livsstil

30 dagar pepp, motivation & inspiraton – del 4

Jag är här för att hjälpa dig att tro på dig själv. Tänk om vi tjejer vaknade varje morgon med tron på att allt var möjligt. Hur skulle livet då se ut. Hur skulle ditt liv se ut då? Vad är det som begränsar dig & varför? Hur vill du att ditt liv ska se & lever du det liv du vill? Alla dessa frågar är värda att ställas ofta om svaret är nej eller jag vet inte.
Jag möter ofta människor som inte mår bra för att det är något i deras liv som inte känns bra, men de vet inte varför. Med min lilla pepp, motivation & inspirationsbok vill jag hjälpa dig att hitta en, två eller flera steg fram till just den punkten som inte gör dig lycklig.

30 dagar av pepp, motivation & inspiration ny 3

Bild tagen av Aboutthatlook.com

Jag har själv varit där. I situationen där jag inte trivdes & inte visste vad jag skulle göra för att ändra den. Min väg till den jag är idag & det jag gör idag har inte varit kort, utan snarare tvärtom. Den har varit snårig, taggig och det har gjort förbaskat ont, men jag är vägen evigt tacksam för den har lett mig till denna punkt där jag nu får skriva motivationsböcker till just dig. Skriva inlägg varje vecka som kanske kan hjälpa dig hitta din väg lite snabbare än vad  jag gjorde. Hoppas att du gillar den sista delen av boken 30 dagar av pepp, motivation & inspiration del 4 & vill du ha flera sådana böcker så kommentera gärna under inlägget. Skulle det vara så att du inte upplever att jag svara kan det vara för att kommentarsverktyget inte funkar riktigt som det ska. Maila mig genom att klicka här istället

Här hittar du resten av de tre böckerna

Kärlek Maya


 

Hi you lovlies! 
Today is the last time I post this motivation book in Swedish.
Next time you will be able to follow. I am so sorry that I did not post anything for you as well.
Hope you will forgive me. Lots of love Maya

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Mitt hälosamma film godis

Film är inget jag tittar speciellt ofta på, men däremot kan jag chilla framför en serie & äta lite smarriga snacks. Godis har faktiskt aldrig varit något jag gillar, men däremot tillhör jag dem som älskar mörk choklad & torkad frukt. Min nya grej har blivit torkad mango. Är fullkomligt besatt & köper jag en påse torkad mango äter jag upp hela påsen på en kväll. Färsk skuren gurka med mynta & salt på är också en favorit.

14215604_10154704718302345_393839945_o
Mango innehåller naturligt socker från frukten, massor av energi, fibrer & näringsämnen så det är ett betydligt bättre val än att äta godis med syntetiska ämnen i. Blir du sugen på att äta torkad mango var noga med att du köper dem som är 100% torkad mango utan tillsatt socker. Många företag väljer att tillsätta socker för att den torkade mangon ska hålla längre, då socker fungerar som en slags konservering.
På ett av mina favorit caféer Ecoist servera de torkade mangotryfflar rullade i kokosflingor. Det är perfekta som snacks till en kopp vitt te. Gör medvetna val när du handlar i affären. Ta hand om dig kärlek Maya


 

Different films is not something I especially often watch, but I can totally chill out in front of a series and eat some yummy snacks. Candy has actually never been something I like, but I belong to those who love dark chocolate and dried fruit. My new thing has become dried mango. I am completely obsessed and if I buy a bag of dried mango I eat the whole bag in one evening. Fresh cut cucumber with mint and salt is also a favorite of mine.

Mango contains natural sugar from the fruit, lots of energy, fiber and nutrients so it is a much better choice than eating sweets with synthetic substances in them. Do you crave to eat dried mango make sure that you buy those that are 100% dried mango without added sugar. Many companies choose to add sugar to dried mango because it makes the mango lasts a tiny bit longer. The sugar acts as some kind of preservation.
On one of my favorite cafes Ecoist serve dried mango truffles rolled in coconut flakes. It is a perfect snack with a cup of white tea.
Make conscious choices when shopping for food. Take care! love Maya

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Så här gör du din egen gluten- & mjölkfria semla på 30 min

Mumsfilibaba säger jag till mina gluten- &  mjölkfria semlor. Jag är egentligen inget fan av semlor, då det alltid innehåller för mycket socker & mandelmassa, men dessa semlorna innehåller endast 2 msk kokossocker & är helt utan mandelmassa. Dessutom är det klara på bara 30 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Då jag älskar att experimentera i köket och prova mig fram till en ätbar glutenfri & mjölkfri bakelse, matträtt eller dessert så tänkte jag varför inte prova mig på att göra en semla som inte behöver jäsa. Resultatet blev en semla i en muffinsform med vispad kokosgrädde. Verkligen god!

Gluten- & mjölkfri semla – 3-4 semlor
Ingredienser

  • 2 eko ägg
  • 50 gram mjölkfritt smör
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk koksosocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 dl tjock kokosmjölk

Till fyllningen: Kokosgrädde, Santa Maria

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen till ett äggfluff. Smällt smöret under tiden. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll sedan i smöret, kokosmjölk och äggfluffet. Blanda ihop till en smet. Ta fram 4 muffinsformar & fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen på ca 25 min. Låt svalna.
Under tiden kan du vispa kokosgrädden fluffig och eventuellt lägga i en gnutta vaniljpulver. Sedan är det bara att bygga din semla. Enjoy!


 

Yummy I want to say to my gluten- and dairy-free cream buns. I’m usually no fan of the creamy buns, since they always contains too much sugar and almond paste, but my creamy buns contains only 2 tablespoons coconut sugar & are absolutely with no almond paste. The best part is also that they only take 30 minutes to make.

Since I love to experiment in the kitchen and try new things that are gluten-free and dairy-free like cakes, food or dessert. I thought why not try to make a bun that does not need any yeast. The result was a bun in a muffin form with whipped coconut cream. Really good!

Gluten- and dairy free cream buns – 3-4 buns
Ingredients

  • 2 eco eggs
  • 50 grams of milk-free butter
  • 1.5 dl almond flour
  • 3 tablespoons coconut flour
  • 2 tablespoons pofiber
  • 2 tablespoons coconut sugar
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 krm vanilla powder
  • 1 krm cardamom
  • 1/2 dl thick coconut milk

For the filling: Coconut Cream, Santa Maria

Proceed as followed: Preheat the oven to 175 degrees. Whisk the eggs into a egg fluff. Melt the butter meantime. Mix all dry ingredients in a bowl. Then pour in the butter, coconut milk and egg fluff. Mix together into a batter. Take out 4 muffin forms and distribute the batter into the molds. Bake in the oven for about 25 minutes. Let them cool down.
Meanwhile, whip the coconut cream fluffy and possibly add in a dash of vanilla powder. Then you can start building your bun. Enjoy!

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar