Meny

Nytt hälsocafe Kale & Crave

Nu har jag varit på cafespaning och hittat ett nytt hälsocafe mitt i det som har blivit Sthlms nya “hälsomekka” – Odengatan och Roslagsgatan, alltså Vasastan. Det nya cafeet heter Kale & Crave och deras meny är uppbyggd på hållbara grunder med ren mat som är bra för tarmen. De har väl utvald ren fisk, ren ekologisk kykling och så klart även veganska alternativ. Kale & Crave är inte ens en vecka gamalt, men redan nu har folk hittat ditt. Love it!

kale&crave-2kale&crave-4 kale&crave-5kale&crave-8 kale&crave

 

Några namn bakom detta cafe är bla. den kända dj Ingrosso och hans kompanjon Serhan. Personalen på Kale & Crave var trevlig och tillmötesgående. Lokalen är stor och lite operasonlig fortfarande (kan vara för att den är ny), men rymmer många sittplatser. Det har till och med en liten uteservering, där jag och min vän Emmi satt. Vi beställde deras super goda chia pudding (den var väldigt god, med egengjord granola), råpressad juice med mynta och vetegräs, raw bollar och curry sallad med ekologisk kykling. Allt smakade väldigt gott och jag kommer besöka Kale & Crave igen för vill äta mig igenom hela menyn. Jag glömde säga att deras tänk även är glutenfritt och mestadels mjölkfritt. Så nu slipper man att ändra om hela sin lunch bara för att det ska passa ens mage. Tyvärr är många cafeer extremt dåliga på just gluten & mjölkfria alternativ och det får det bli bättrning på tycker jag.

Vill du fritt kunna välja mellan hälsofrukost, lunch eller fika så är Odengatan/roslagsgatan the place to be. Runt hörnan från Kale & Crave hittar du även veganska cafeet Mahalo & frukost-hela-dagen-stället Pom & Flora. 

Vi ses säkert på någon av dessa hälsoställena för mitt favogym Becore ligger också runt hörnan. Ha en fin dag stor kram Maya


Hi girls! Please use the translation tool on the page. Kisses

Recept: raw jordgubbscheesecake med mango och passionsfrukt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snart är det midsommar och då vill jag gärna tipsa om den här goda cheesecaken med jordgubbar – perfekt istället för traditionell jordgubbstårta! Det är alltså en raw jordgubbstårta med mango och passionsfrukt. YUMMY!

Raw krämig jordgubbstårta med inslag av mango & passionsfrukt
Ingredienser

Botten:
3 dl mandlar, blötlagda går även att mixa som det är.
1 dl kokosflingor
1-2 dl fryst mango, tinad
10-15 dadlar, beroende på hur sött du vill ha botten

Gör så här: Kör mandel till ett fint kross i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ordentligt till en jämn massa. Klä botten av en rund form med löstagbar kant.
Ställ in i frysen och fortsätt göra fyllningen.

Fyllning:
4 dl cashewnötter, blötlagda ca 3-4 timmar
1 liter ekologiska eller närproducerade jordgubbar
1 msk vaniljpulver
1-2 msk ekologisk honung
1 lime, zest och saft
1 msk passionsfrukt, fryst tinad eller 2 st färska
1 dl kokosolja, smällt
1 krm havssalt

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en Vitamix eller en stark blender till en slät och tjock smet. Häll den krämiga fyllningen över den frysta botten och bred ut till ett jämt lager.

Topping:
1 msk passionsfrukt, fryst tinad eller 2 st färska

Gör så här: Häll passionsfrukten över tårtan i stora cirklar med en spritz. Ta därefter ett smalt redskap och dra roliga mönster eller blanda försiktigt runt så att jordgubbsfyllningen och passionsfrukten blandas i hop. Låt kreativiteten flöda!
Ställ in hela tårtan rakt i frysen eller i kylskåpet, men då kan du täcka den med plastfolie. Låt stå över natten eller några timmar i kylskåpet beroende på när du vill servera den.

Njut på och garnera med färska jordgubbar!
Kramar Maya

 

——————————————————————————————————–

Raw creamy strawberry cake with mango & passion fruit
Ingredients

Bottom:
3 dl almonds, soaked can also mix as it is.
1 dl coconut flakes
1-2 dl frozen mango, thawed
10-15 dates, depending on how sweet you want the bottom

Proceed as followed: Mix the almonds to a fine flour in a food processor. Add the remaining ingredients and mix thoroughly into a smooth mass. Dress the bottom of a round shape dish with detachable edges.
Set in the freezer and continue to make the filling.

Filling:
4 dl cashews, soaked 3-4 hours
1 liter of organic or locally grown strawberries
1 tablespoon vanilla powder
1-2 tablespoons organic honey
1 lime, zest and juice
1 tbsp passion fruit, freeze-thawed or 2 fresh
1 dl coconut oil, melted
1 pinch sea salt

Proceed as followed: Mix all ingredients in a Vitamix or a strong blender until smooth, thick batter. Pour the creamy filling over the frozen bottom and spread into an even layer.

Topping:
1 tbsp passion fruit, freeze-thawed or 2 st fresh passionfruits

Proceed as followed: Pour Passion fruit over the cake in large circles with a spritz. Then take a narrow tool and draw funny patterns or mix around gentley so that the strawberry filling and passion fruit is mixed together. Get creative!
Set the whole cake straight in the freezer or in the refrigerator, but then you can cover it with plastic wrap. Let stand overnight or a few hours in the fridge, depending on when you want to serve it.

Enjoy and garnish with fresh strawberries!
Xoxo Maya

Unnade min Esse lyx ansiktsbehandling inför sommaren!

Heeejj på dig! Hur mår du? Jag kände att det var dags att titta in och berätta om en helt underbar ansiktsbehandling jag gjorde förra veckan hos älskade Johanna som arbetar med Esse probiotisk hudvård. Jag vill verkligen rekommendera denna behandling och det är just därför jag var tvungen att titta in och berätta för dig. Alltså min hy efteråt… wow!

Utöver behandlingen mår jag bra, men jag måste säga att det är skönt att ta en paus från sociala medier så här. Jag har absolut inte glömt dig och kommer inte att sluta blogga eller använda mina sociala medier, men denna sommaren kommer vara lite av en gråzon gällande mina sociala medier, bara så att du vet. Vill du följa mig mera frekvent följ mig på instagram @mayanestorov.

Nu tillbaka till Esse lyxbehandling, som var så bra!

fullsizeoutput_3103 fullsizeoutput_3104

Jag gjorde Lyx behandligen hos Johanna Jonehed på JJ skinandbeauty. Salongen ligger på Östermalm och heter Iuveness. Johanna erbjuder just nu 20% dessutom på alla hennes behandlingar så det var ju bara att slå till och hennes priser är otroligt bra. Hon erbjuder bla Esse ansiktsbehandling (ren hudvård med probiotika för huden), shellack manikyr och pedikyr, vaxning, masssage och lash lift, som tydligen ska vara super bra om man vill ha längre fransar. Vill du hitta henne så gå in på bokadirekt och sök på Iuveness eller spana in hennes instagram @jj.skinandbeauty

Behandligen jag gjorde inkluderade en ansiksbehandling, en mindre massage, handmassage och fotmassage. Allt som allt tog det 90min och var helt underbart. Jag älskar Esse hudvård och använder en del av deras produkter hemma, men nu när jag fick prova deras skrubb och mask så är jag såld. Måste inhandla deras produkter snart.

Hursom rekommenderar jag verkligen att göra en ansiktsbehandling nu innan sommaren. Ge huden en boost och införskaffa bra hudvård för solenstrålar och saltvatten kommer sätta sina spår. Njut av vädret och glöm inte att ta hand om dig. Puss Maya


 

Hi darling! You have to use the translation tool this time. Xoxo