Meny

Livsstil

Alkalisk smoothie bowl!

Idag startade jag min morgon med en grön smoothie bowl & det måste ju ändå vara det ultimata beviset på att dagen kommer bli toppen. Denna bowl är så god & den kalas för Alkagiser av min vän Eric, som tagit fram dem i samband med sitt fantastiskt livsstils förändrande program vars jag går nu. Programmet heter Wildfit & sträcker sig över 3 månader. Eric tankesätt med det här programmet är ganska likt mitt, med vissa avvikelser. Det är därför jag går programmet för att jag vill lära mig fler sätt att jobba med kroppen & se om det kommer göra någon förändring med min egen kropp. Alltid spännande att vara försöks kanin så att jag sedan vet vad jag kan rekommendera till dig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Just nu är jag inne i veckan 2 så jag har precis startat & redan nu lärt mig mycket. De första två veckorna ändrar man inte speciellt mycket, utan man lägger snarare till hälsosam kost. Det vi istället fokuserar på är den psykologiska biten, då just den är nyckeln till att ändra sina invanda beteende mönster för att få en permanent livsstilsförändring med kosten.

Så här beskriver Eric sitt program:

WildFit Is A New Training Methodology
– a methodology that draws its inspiration from evolutionary and functional medicine and nutritional anthropology.

Programmet är baserat på ursprungsmaten vi människor behöver, då alla varelser på planeten har en kost de bör äta för att må bra. Våra kroppar har ju inte utvecklats lika fort som vårt samhälle så Erics tro är att vi faktiskt bör äta som vi gjorde från allra första början. Våra kroppar är gjorda för en viss typ av mat och i dagens samhälle proppar vi i oss diverse olika processade maträtter som gör oss otroligt överviktiga & sjuka. Wildfit är livsförändrande enligt många som gått programmet så det ska bli otroligt spännande.

Då man gör detta i grupp & vi har ett helt forum där vi kan pusha & peppa varandra kommer det bli intressant att följa min egen resa, men även andras. Jag kommer lite då & då nämna hur det går för mig samt kanske dela något recept emellanåt. Om du undrar något annat kring Wildfit tveka inte att mail mig på oslagbarhalsa@gmail.com.

Här kommer receptet på vår bas smoothie, som man kan modifiera hur man vill med andra grönsaker: 1 äpple + en stor näve spenat + några stjälkar selleri + 1 avokado + 1/3 gurka. Denna smoothie är inte avancerad, men ibland behöver vi inte göra det svårt för oss. Prova att göra den och kanske kan du lägga till tex broccoli eller liknande. Lycka till Maya


 

 

Today I started my morning with a green smoothie bowl and that must be the ultimate proof that the day will be great. This bowl is so good and its called Alkagiser by my friend Eric, who developed it for his amazing lifestyle changing program witch I am participating in right now. The program is called Wildfit and extends over 3 months. Eric thought behind this program is quite similar to mine, with some deviations. I am doing this program because I want to learn more ways to work with my body and see if it will make any changes for me. 

Right now I’m on week 2 so I have just started and already learned a lot. The first two weeks we have no change in our normal diet, but we only add water & healthy veggies/fruits. These weeks we have instead focused on the psychological part of change, since thats the key to making a permanent change for “bad” food patterns.

This is how Eric describes his program:

WildFit is a new training Methodology
– a methodology That draws its inspiration from evolutionary and functional medicine and nutritional anthropology.

The program is based on the origin of food we humans are supposed to eat, since all beings on the planet have a diet they should eat to stay healthy. Our bodies have not evolved as fast as our society & we are not made for certain types of food and in today’s society we eat various of different processed foods that make us extremely overweight and sick. Wildfit is life changing, according to many who joined the program so it will be incredibly exciting.

Since we do this in a group and we have a whole forum where we can push and encourage each other, it will be interesting to follow my own journey, but also others. I will every now and then mention how it goes for me and maybe share some recipes from time to time. If you wonder anything about Wildfit do not hesitate to email me at oslagbarhalsa@gmail.com.

Here is the recipe for our base smoothie, which you can modify how you want with other vegetables: 1 apple + 2  handful of spinach + five stalks of celery + 1 avocado + 5 inches cucumber. This smoothie is not advanced, but sometimes we do not make things difficult for us. Try to do it and maybe you can add broccoli or any other veggie you like similar. Good luck Maya

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Hur jag gick från party prinsessa till hälso & wellness influencer

Det här inlägget skulle ju egentligen gått ut i fredags, men jag har ju varit sjuk hela förra veckan. Så är det ibland eller i alla fall varje 10 år, då det var senast jag var sjuk. För att komma till min historia som jag tänkte försöka dela med mig utav i små drag vill jag ändå starta med att säga att detta inlägget kommer bli lååångt. Orkar du inte läsa hela inlägget, dela upp det eller hoppa över det helt, men då missar du min historia om där allt började.

11174369_10153517850272345_647731016007072249_o

 

Jag flyttade till Sthlm 2006 pga av att jag fick arbete på Zaras huvudkontor, som Scandinavian area manager, och min första bostad låg faktiskt på Lästmakargatan runt hörnan från restaurang East vid Stureplan. Man kan säga att jag praktiskt taget bodde på Stureplan både på dagtid & nattetid. I lägenheten bodde jag inte själv utan jag delade tillsammans med min dåvarande bästa vän & vi levde det ultimata singel livet. Jag gjorde karriär, hade massor av party vänner & ett rikt socialt liv.
Jag var då 24 år & allt var nytt samt roligt i Sthlm. Man kan säga att livet lekte, då mitt ända bekymmer var vilka skor jag skulle ta på mig på fredagskvällen när jag landade från tex Norge där jag jobbat i någon butik på Zara.
Mitt arbete som area manager var drömmen att ha enligt många, då min garderob & plånbok alltid var full, men vad jag insåg efter några år på Zara var att det gjorde inte mig lyckligare eller rikare som människa. Snarare tvärtom… jag kände mig mera & mera tom samt fattig inombords.

Livet som party pingla i Sthlm med massor av kompis & ständigt sena nätter både pga arbetet på Zara men även pga mitt andra hem V/Sturecompaniet började visa sina spår. Dock måste jag erkänna att denna tiden är räknad till en av de roligaste tiderna i mitt liv, då jag har många galna minen & jag träffade otroligt många roliga människor även om det resulterade i en smärtsam inre krasch. Du kan ju själv räkna ut att ett sådant liv är inget som hälsan säger ja tack till. Till slut började jag må ganska dåligt av att bara arbeta & festa samt befinna mig på Stureplan bland många ytliga människor.
I andra människors ögon var mitt liv på topp & jag ville så klart fortsätta leva i den bubblan. Så jag började ignorera vad min kropp sa till mig & fortsatte jobba i samma tempo samt fortsatte festa varje helg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En morgon under min sommar semester vaknade jag av fruktansvärd ångest & oro över att jag började inse att livet som jag levde inte längre gick att upprätthålla. Min kille som jag då träffade gjorde slut & mitt hjärta blev krossat. Jag trivdes inte på Zara, då det var konstant stress & press uppifrån. Mina vänner som jag nästa enbart festade med lös med sin frånvaro när det handlade om annat än fest. Min kropp började säga ifrån, då jag inte lätt kroppen återhämta sig ordentligt. Ja, du hör allt på en gång & det är väl så livet fungerar. Min inre krasch var oundviklig…. Efter sommaren vädjade jag om hjälp på Zara, men min då varande VD hotade mig med uppsägning om jag inte fortsatte som vanligt, men det gick inte så jag var tvungen att sjukskriva mig & till slut blev jag uppsagd. Fruktansvärt att bli behandlad så efter nästan 4 år på Zara, men det är en annan historia. När jag väl slutade på Zara rasade min inre värld helt & de närmaste året grät jag mig igenom dagarna & vaknade med en ångest som jag inte trodde existerade. Jag kommer till och med ihåg att vid något tillfälle kände jag att ska det vara så här vill jag inte vara med. Inte att jag ville ta livet av mig för det ville jag aldrig, men jag började ifråga sätta om det var värt att leva.

Jag flyttade isär från mina vänner som jag bott i hop med under party tiden & skaffade mig en egen lägenhet, som btw var svindyr. Jag var ensam, deprimerad & hjärtekrossad. Arbetslös & sjukskriven, med räkningar upp över öronen. Att jag har klarat mig igenom den perioden är egentligen helt otroligt. Ibland känns det som ett annat liv & fy för vad jag mådde dåligt. Jag önskar inte min värsta fiende den smärta, ångesten & oron jag upplevt, men det har lärt mig en otroligt lärorik läxa. Det är läxan till god hälsa & själslig frihet. Det är pga min krasch och allt mitt elände som jag inset vikten av att bara vara i sig själv i sin smärta. Vikten av att acceptera att livet inte bara är glädje & lärdomen hur jag handskas med motgångar. Vilka verktyg jag använder & hur jag tar mig igenom livet med ett leende oavsett om saker & ting gör ont. Vikten av min egen hälsa & hur viktigt träning & kost är samt att vi människor är holistiska varelser som behöver balansera flera saker samtidigt för att må bra. Vägen igenom min inre krasch har lett mig fram till det jag jobbar med idag. Att hjälpa människor med verktygen som jag själv använde & dela med mig av kosten som läkte & fortfarande läker min kropp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild Abouttthatlook.com

Att jag idag arbetar som holistisk hälsa & wellness influencer började för att Peter på Yogobe.com tog emot mig som trasig individ & jag sakta men säkert började jag återgå till livet. Under min tid på Yogobe väcktes ytterligare mitt intresse för hälsa, yoga & meditation. Parallellt med mitt arbete på Yogobe byggde jag upp min egen blogg och började ta ett steg i taget för att bygga på mitt imperium. Ren, ekologisk & holistisk livsstil har jag alltid varit min vinkel, men den har utvecklats med åren. Nu har det snart gått fyra år sedan jag startade bloggen & varje dag är jag tacksam för min resa.
Det är min inre resa som visat mig vägen till min passion & min livsuppgift i livet. Att hjälpa andra människor hitta sin väg genom det jag lärt mig. Tusen tack för att du tog dig igenom min text & hoppas att du fortsätter hänga här med mig. Kärlek Maya


 

Hi lovely!
Today i write about my journey from party princess to a health influencer. Its a shorter version, but stil so long.
So i am sorry but this post is sooo long & it would take forever for me to translate it so please use our translating tool on the bottom of this page. Hope thats ok. Love Maya

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Guide

Ta tre djupa andetag var tredje timme – Utmaning!

Heeej! Okej förra veckan var jag såååå sjuk…. jag vet jag är också chockad. Jag har inte varit sjuk på 10 år, men nu tyckte min kropp att det var dags att rensa ut och bli sjuk. Dock har jag mina aningar vad det kan bero på, då jag nämligen håller på med en kur. Min sjukdom var lite väntad, då kroppen ibland kan rensa ut genom att bli sjuk. Det är först idag som jag faktiskt börjar bli lite bättre & energin börjar komma tillbaka. Att bli sjuk är lite som att gråta ut. Du mår dåligt & känner dig ledsen. Helt plötsligt kan du börja stor gråta & efteråt känner du dig renad & med ny energi.

meditation

 

Då jag har haft hög feber & frossa vartannat under hela förra veckan har jag inte riktigt orkat att meditera sittandes framför mitt fönster som jag brukar göra, utan jag har istället legat ner med en guidad meditation, som du kan hitta här, samt med att djup andas ca var tredje timme. En super bra övning som man egentligen kan göra oavsett i sin vardag.
Min utmaning till dig denna veckan är att ta efter mig och ta tre djup andetag var tredje timme och göra inandningen på 5 sek, hålla andan i 5 sek samt utandningen på 5 sek &  hålla andan i 5 sek. Repetera! En enkel utmaning va?

Jag tro jag kommer hacka på så varför inte göra detta med mig hela veckan. Lycka till kärlek Maya


 

Hi you!
This week i want to give you a challenge that will give you harmony in you life – it called breathing! I want to challenge you to take three deep breaths every three hours. Its easy & you can totally don it. Take a deep breath thru your nose counting to 5 five & hold for 5 & then breath out thru your nose for 5 & hold for five. Repeat three times. Easy right!?
I am going to join this week as well so lets do this together. Good luck! Lots of love Maya

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar