Meny

Jag lagade “beauty food” hemma hos Isabella Löwengrip

I fredags utförde jag ett av mina mest kreativa och roliga arbeten jag gjort på länge tillsammans med min “wingwoman” Cecilia Arbeus, nämligen lagade “beauty food” utifrån min vän Maria Ahlgrens (skönhetsredaktör DV) recept hemma hos Isabella Löwengrip. Maria släpper en sprillans ny bok nästa år, håll utkik!
Det var otroligt roligt att få bjuda på 25 journalister från hela Scandinavien på en tre rättersmiddag med fördrink, shots och superfood kaffe. Alla var över förväntan nöjda och ja bilderna från Isabellas hem talar ju för sig själv. Btw vilket hem hon har…!
IMG_6367IMG_6262+2 IMG_6268+2IMG_6271+2 IMG_6272+2IMG_6274+2 IMG_6347 IMG_6348 IMG_6356 IMG_6357 IMG_6358IMG_6366IMG_6369 IMG_6370 IMG_6371

Bilderna tillhör Löwengrip

Marias Beauty food meny bestod av:

Inner beauty shot – Gurkmeja/Ingefära/morot/citron/kanel/svartpeppar
Kombucha belle-ini – Kombucha/jordgubbar
Ssäm aka “K-beauty i litet knyte”– Koreansk salladswrap/chilibakad tempeh/svamp/beautyproofad gochujang-sås
Oh!mega glow sashimi sallad – Laxshamimi/mango/edamamebönor/koriander/sötsyrlig misodressing
Raw kanelbulle cups – Kanel/kardemumma/mixade nötter
Superfood kaffe – Kaffe med adaptogen chaga

Att inspirera till bättre helhetshälsa och kost är ju min stora passion i livet. Så att få göra detta event tillsammans med Maria och Isabella var en stor ära och något jag hoppas på få göra igen. Jag har ju arbetat med event i mitt förra arbete på Zara så att denna gången få kombinera mina “organisationsskills” och mat var ju ett vinnande koncept för mig. Jag är en jäkel på att struktuera och organiser. Går igång på att få projektleda och skapa upplevelser för människor och sedan blanda in bra mat då blir det succé.

Tack till Isabella och hennes team samt till Maria och Cecilia. Detta skapade vi bra tillsammans. Stor kram!


 

This Friday, I did one of the most creative and fun work I’ve done in a long time with my “wingwoman” Cecilia Arbeus. I had the opportunity to make “beauty food” made by my friend Maria Ahlgren (beauty editor DV) recipes at Isabella Löwengrip home. It was amazing to treat 25 journalists from all over Scandinavia to a three-course dinner with drinks, shot and superfood coffee. Everyone was beyond satisfied and yes, the images from Isabella’s home speak for themselves. Btw what a home she has, wow!

 

Maria’s Beauty Food Menu consisted of:

Inner beauty shot – Cucumbermeat / Ginger / Carrot / Lemon / Cinnamon / Black pepper
Kombucha belle-ini – Kombucha/strawberries
Quite aka “K-beauty in a small bowl” – Korean salad wrap / chilibakad tempeh/mushroom / beautyproofad gochujangsås
Oh! Mega Glow Sashimi Salad – Salmon Shamimi / Mango / Edamame Beans / Coriander / Sweetish Miso dressing
Raw cinnamon cups – Cinnamon / Cardamom / Mixed nuts
Superfood coffee – Coffee with adaptogen chaga

To inspire people on better health and nutrition is my great passion in life. So to do this event together with Maria and Isabella was a great honor and something I hope to do again. I have worked with events in my previous work at Zara so that I now could combine my “organizational skills” with food was a winning concept for me. I am a devil in structuring and organizing. Doing project management and creating experiences for people with good food, it could only be a success.

A big thanks to Isabella and her team, and Maria and Cecilia. We created this well together. Big hug!

Jag går ett hållbart livsmedelsnärings program – Matlust

En sak som jag helt glömt att berätta är att jag sedan i slutet på september går ett fantastiskt innovationsprogram inom hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen. Programmet innbär bl.a. att vi får lära oss hur vi tar en produktidé till försäljning i butik. Vi får lära oss hela processen och vi får massvis med rådgivning, hjälp och push påvägen samt att vi får träffa otroligt intressanta människor i branschen. Programmet är inspirerande och givande! Jag kan varmt rekommendera det.

Bilderna i detta inlägg är tagna med min mobil för glömde min kamera hemma, suck! Nedan ser du en bild på min kompis Alines fantastiska kokosyoghurt med probiotica i. Hennes yoghurt är den absolut godaste veganska yoghurt jag har smakat och hennes recept är unikt. Så håll utkik efter den i framtiden för vem vet den kanske kommer säljas i en butik nära dig.

synbiotic paradiset

Programmet utgår från Södertälje science center för att skapa ett fokus på Södertälje, då det finns massvis med hållbara recurser just där. Här nedan citerar jag direkt från deras hemsida så att du får en klarare bild av vad det är jag går.

“MatLust är ett femårigt EU-projekt vars syfte är att stärka tillväxt och hållbarhet inom livsmedels­näringen i Stockholmsregionen. MatLust erbjuder kostnadsfria utvecklingsprogramaktiviteter, nätverk och andra former av stöd till små och medelstora företag. Genom satsningen på Södertälje Science Park, där MatLust är en del, blir Södertälje ett kunskapscentrum och en kreativ mötesplats för mat och hållbarhet”.

Hitintills har vi träffats 4 ggr och femte gången var i fredags, då träffades vi på Paradiset och fick lyssna på Johannes som är grundare och ägare av Paradiset.
Sedan jag började programmet har vi bl.a. fått affärscoachning, rådgivning från en pr byrå, lyssna på otroligt intressanta föreläsningar om hållbar mat, lära oss hur man pitchar sin ide, provsmaka andras nya hållbara livsmedelsprodukter som inte än har kommit ut på marknaden. Ja listan kan göras lång av fantastisk kompetens inom just hållbar livsmedelsnäring, som jag har fått ta del av. Är otroligt tacksam och glad över att få gå detta program.

Är du själv nyfiken så kan du spana in programmet här – Matlust

Nästa gång vi träffas är den 27/11 och då går Matlust årliga tävling av stapel – Matverk. En tävling där vi får möjlighet att visa upp våra produkter och pitcha vår ide till en eminent jury. Vinner man så kan det betyda att man får möjlighet att lasera sin produkt på marknaden. Jag kommer tyvärr inte vara med och tävla i år, men nästa år vet man inte…

Ha en trevlig söndag! Puss


One thing I completely forgot to tell you is that since the end of September, I have attended an amazing innovation program about the sustainable food industry with a focus on the Stockholm region. The program teaches us how to take a product idea from an idea to the store. We get to learn the whole process and along the way, we get lots of great advice and help and we meet incredibly interesting people in the industry. The program is inspiring and rewarding!
The pictures in this post are taken with my mobile because I forgot my camera at home. Above you can see a picture of my friend Aline’s amazing coconut yogurt with probiotics. Her yogurt is the absolute best vegan yogurt I have ever tried and her recipes are unique. So keep an eye on it in the future because who knows you may be able to buy them in a store near you.

The program is based in Södertälje science center to create a focus around Södertälje, as there are lots of sustainable resources right there. Below, I have taken a text directly from Matlust website so that you get a clearer picture of what I am attending.

“MatLust is a five-year EU project aimed at strengthening growth and sustainability in the food industry in the Stockholm region. MatLust offers free development programs, activities, networks and other forms of support for small and medium-sized companies through the venture at Södertälje Science Park, where MatLust is. Södertälje becomes a knowledge center and a creative meeting place for food and sustainability. “

So far, we have met 4 times and the fifth time was this Friday,  where we met at Paradise and listened to Johannes, the founder, and owner of Paradiset.
Since I started the program, we have received business coaching, listen to incredibly interesting lectures on sustainable food, learn how to pitch our ideas, tasted others’ sustainable food products that have not yet been placed on the market. Yes, the list can be made long. I am incredibly grateful and happy to attend this program.

Next time we meet, it’s on the 27/11 and Matlust has its annual competition called Matverk. A competition where we get the opportunity to showcase our products and pitch our idea to an eminent jury. If you win it can mean that you have the opportunity to launch your product on the market. I will not compete this year but maybe next year, we will see..

Guide

Den perfekta frukosten!

Vad enligt dig är den perfekta frukosten? Jag älskar frukost där jag kan sitta länge och äta med goda vänner. En frukost favorit hemma hos mig är smoothie bowl med torkat bovete och färska bär. En färsk pressad grön juice och avotoast med tomat och olivolja. Snart dags för lunch, men kanske ska äta en frukost till istället.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En smoothie bowl kan man göra på flera olika sätt, men jag brukar utgå från avokado eller banan som bas. Du kan antingen använda frusna råvaror eller färska. Skulle du tex använda en frusen banan så blir konstistensen mera åt sorbet hållet.
Hur gör man då den perfekt gröna juicen eller avokaso macakan? Det finns inga regler egentligen utan det är bara att kombinera fritt. Så här kan det se ut hemma hos mig.

Smoothie bowl
Ingredienser

  • 2 avokado
  • Jordgubbar
  • 2 krm vaniljpulver
  • några kvistar mynta
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • 1 msk honung

Topping: Torkade eller rostade bovete + färska bär

Gör så här: Mixa alla ingredierser till din smoothie bowl. Smaka av och addera eventeullt mera vätska ifall du vill ha den mera lös i konsistensen. Servera med färska bär och bovete.

Grön juice
Ingredienser

  • 1 ekologisk ananas
  • 4 stjälkar ekologisk selleri
  • 2-3 ekologiska gurkor
  • 5 morötter
  • Några cemtineter ingefära 

Gör så här: Skala ananasen och skölj resterande grönsaker. Sedan är det bara att köra ner i slow juicerna. Enjoy

Avokado toast – valfritt bröd (jag föredrar glutenfritt), mosa avokado med salt, peppar och chiliflakes. Skiva tomat. Bygg din macka hur du vill och addera färska örter eller annat som förhöjer smaken.

Njutav en boostande frukost!


 

What, according to you, is the perfect breakfast? I love breakfast where I can sit for a long time and eat with good friends. A breakfast favorite at my house is a smoothie bowl with dried buckwheat and fresh berries. A freshly squeezed green juice and avo toast with tomato and olive oil. YUM!

A smoothie bowl can be made in several different ways, but I usually use avocado or banana as a base. You can either use frozen fresh fruit. For example, if you use a frozen banana, the constancy becomes more like a sorbent.
How to do the perfect green juice or avocado toast look like? There are no rules really you can just combining freely. This is how it may look like in my kitchen.

Smoothie bowl
ingredients

2 avocado
strawberries
2 pinches vanilla powder
Mint
0.5 dl almond milk
1 tablespoon honey

Topping: Dried or roasted buckwheat + fresh berries

Proceed as followed: Mix all ingredients into your smoothie bowl. Taste and add more liquid if you want it looser in the consistency. Serve with fresh berries and buckwheat.

Green juice
ingredients

1 organic pineapple
4 stems from organic celery
2 organic cucumbers
5 carrots
Some centimeters ginger

Follow these steps: Peel the pineapple and rinse the remaining vegetables. Put it all in the slow juicer and enjoy.

Avocado toast – your choice of optional bread (I prefer gluten-free), mash avocado with salt, pepper, and chili flakes. Slice a tomato. Build your toast how you want and add fresh herbs or anything else that enhances the taste.

Enjoy a boosting breakfast!