Naturliga, ekologiska parfymer. Lite klurigt att hitta, eller hur? Förutom att man letar efter ekologiska ingredienser så behöver även doften stämma överens med ens smak, och lägg till att utbudet av ekoparfymer fortfarande är litet så behöver man leta lite. Hållbarheten på huden när det kommer till naturliga parfymer är ca 4 timmar, men håller längre om man sprayar på plagg.

Här är mina favoriter när det kommer till ekologiska parfymer:

# Ellis Brooklyn Sci-Fi. En unik, söt och pudrig doft med noter av vanilj, grönt te, bergamot och kashmirträ som jag fullkomligt älskar. Den är lite svår att förklara, den liksom bara doftar gott? Mer åt det söta hållet men ändå med en torr, pudrig trädoft och en liten touch av fräschör. Min favorit om jag måste välja en!

# Ellis Brooklyn Rrose. En lätt, fruktig och något rosig doft. Jag är inte överdriver förtjust i ros men i den här är doften riktigt fin, känns inte alls “damig” utan fräsch och lätt. Noter av citrus, päron, pion, lotus, ros, musk och vanilj. En dupe av DKNY Be Delicious Fresh Blossom.

# Abel/Grey Label Nurture. Jag är inte överdrivet förtjust i Abels övriga parfymer men just den här fastnar min näsa för! En lugnande och mjuk doft med noter av ros, apelsinblom, sandelträ och jasmin – en riktigt fin mix av mina favoritnoter. Känns lyxig och fin!

# Elixirs & Co Présence(s) de Bach. Det här är en tvålig och blommig doft med noter av järnört, kaprifol, tall, ek, clematis och vildros är den fräsch, tänk dig nytvättat med en touch av blomma. Om du gillar doften av tvål och tvättmedel så kan denna vara något för dig!

# Björk & Berries White Forest. Det här är en fräsch, kryddig och träig doft med noter av bergamot, svarta vinbär, citron, viol, liljekonvalj, vetiver, tonkaböna och cederträ. En doft med vårkänsla och den känns liksom som en blandning mellan dam- och herrparfym. Känns ungdomlig och lite unisex!

# Honores De Pres Love Coconut. Doften är överraskande god med noter av tonkaböna, koriander, kokosmjölk och bourbonvanilj. Jag gillar inte allt för söta dofter och var orolig att den här skulle bli för tropiskt söt. Men ingen fara – parfymen är nämligen lite träig och fräsch samtidigt (tänk dig en fräsch, nytvättad doft blandat med varm vanilj och kokos). På så sätt känns den inte sliskigt söt på något sätt, utan sofistikerad och sensuell.

Parfymerna jag skriver om varierar lite i exakt hur naturliga/ekologiska de är, så läs på respektive tillverkas hemsida om du är ute efter något specifikt.