Om man behöver använda separat rengöring till ögonen eller inte, verkar vara en vattendelare. Jag själv föredrar alltid att först tvätta bort ögonsmink separat innan jag går på resten av ansiktet, annars känns det som att jag smetar runt mascara, ögonskugga osv i hela ansiktet. Hur som helst, här kommer en recension på senaste ögonsminkborttagningen jag testat:

Neal’s Yard Remedies Organic Eye Make-Up Remover, 100 ml, 175 kr. Det här är en toner-liknande formula som inte känns det minsta oljig. Jag har dränkt bomullsrondeller med, hållit på stängda ögonlock några sekunder och sen försiktigt torkat bort smink och smuts. Jag är van med att använda en oljeformula, då jag tycker olja brukar rengöra så bra, men jag är verkligen överraskad över hur enkelt även denna rengör! Ögonsminket försvinner i ett nafs och huden känns inte uttorkad. Det enda minuset är att rengöringen kan svida lite, lite i ögonen om man är oförsiktig och den rosiga, örtiga doften som jag inte är helt överens med. Rengöringen innehåller bland annat rosenvatten, aloe vera, vitt te och glycerin – en bra rengöring för dig som inte gillar att använda olja! Betyg: 4/5