Ekologisk brun utan sol. Senaste tiden har jag testat olika brun utan sol-produkter med naturliga, ekologiska ingredienser. Jag har blivit ett riktigt fan av brun utan sol senaste åren då jag aldrig blir brun utan snarare blir röd och bränd av solen och har slutat pressa i solen. Brun utan sol gör att jag får lite färg och jag använder de numera året om i olika dos.

Några grejer först (som jag vet genom en hel del testande hehe):

  • Ju mindre färg en produkt ger, desto jämnare och finare resultat. Så om du vill ha en jämn och fin solkysst hud behöver du välja en nyans som ger lite förändring åt gången. Om du vill ha ett mer dramatiskt och snabbt resultat behöver du välja en mörkare nyans och se till att massera in det ordentligt (ordentligt!) i huden och bäst resultat får du med en handske.
  • Finast resultat får du alltid på rengjord, skrubbad och återfuktad hud.
  • En annan grej är att alla brun utan sol-produkter jag testat alltid doftar typisk brun utan sol, de kommer på köpet, vissa mer och andra mindre och doften klingar av ändå efter ett tag.

# Zuii Organic Flora Gradual Tan Body Lotion

En kroppslotion som gradvis ger kroppen färg samtidigt som den återfuktar huden. Den här blir liksom “medium” nyans på min ljusa hud och bäst resultat får jag på ren, återfuktad hud som jag sen masserar in brun utan solen noga på (annars kan man få ränder). Denna går att att använda utan handske, men se till att tvätta händerna efteråt bara. Den här är perfekt för dig som vill ha medium nyans på huden och en body lotion i ett! Betyg: 4/5

# Zuii Organic Flora Self Tanning Foam Medium

En mousse som ger färg beroende på vilken nyans du väljer – Light, Medium, Dark eller Ultra Dark. Jag har testat Medium som ger mig synbar skillnad på huden, direkt vid applicering. Moussen är lätt att sprida på huden och smälter in snabbt. Smörj in på ren, återfuktad hud (viktigt!) och använd handske – annars kommer resultatet bli ojämnt. Den här är för dig som vill ha ordentligt med färg! Betyg: 4/5

# Madara Fake It Natural Look Self Tan Milk

En lätt kräm som liknar bodylotion och ger gradvis lätt färg på huden. Den absorberas snabbt och blir jämn på huden, även de gånger man råkat massera in den lite slarvigt. Återfuktande och doftar milt. Denna ger inte så mycket färg som sagt, utan får byggas upp över tid om man vill ha djupare nyans – blir huden jämnt solkysst, återfuktad och så fin. Min absoluta favorit! Betyg: 5/5

# Bioregena Self Tanning Lotion

En rinnande mjölk som ger gradvis lätt färg på huden. Den är återfuktande, absorberas snabbt av huden och ger ett jämnt, fint solkysst resultat. Även denna ger lättare färg på huden men byggs enkelt upp över tid. Jag gillar denna och hade gett full pott, om den kom i sprayflaska då lotionen är mycket rinning. Betyg: 4,5/5

# Biosolis Self Tanning Moisturizing Spray

En rinnig mjölk som ger gradvis med färg på huden och sprayas smidigt ut i handflatan och masseras sen in på huden. Återfuktande och sjunker snabbt in i huden. Även den här ger lätt färg på huden och kan byggas upp över tid. Den här kan användas i ansiktet också, då rekommenderar jag att massera in ett tunt lager på återfuktad hud – hellre för lite än för mycket. Fin, solkysst nyans. Denna brun utan sol gillar jag skarpt! Betyg: 4,5/5

# Luna Bronze Radiant Self Tanning Lotion

En tjockare, gulfärgad kräm som ger färg på huden när den masseras ut. Denna ger medium färg på huden och behöver masseras ut ordentligt för att inte lämna ränder, jag tyckte de var lite svårt då krämen var tjock i sig och då lite svår att massera in. Bästa är även här att massera ut på återfuktad hud, trots att lotionen också återfuktar huden duktigt. På min ljusa hud kan den här skifta lite i gult/oranget med. Betyg: 3/5

brun utan sol