Jag fick en fråga om vilken min favoritconcealer är och hur jag använder concealer. Jag älskar när ni frågar grejer så naturligtvis gör jag ett blogginlägg om detta, borde gjort tidigare redan!

Så först preppar jag alltid min hud innan jag använder någon form av smink och det gäller även ögonområdet. Jag använder ögonkräm (nuvarande favorit är kaktusfikonfröolja) för att se till att huden är jämn och fuktad och låter den sjunka in 5-10 minuter. Om du inte återfuktar huden kommer sminket lägga sig i veck och bli ojämnt – inget vi vill eller hur?

Zuii Organic Foundation Primer in “Apricot” och 100 % Pure Brightening Color Corrector

Om du, som jag, har mörkare cirklar än “normalt” så använder jag en färgkorrigerande produkt (color corrector) före concealer. Den hjälper till att korrigera områden och gör så att jag använder mindre concealer eftersom mörka ringar under ögonen och rodnaden på finnar dämpas. Färgkorrigeringsprodukter finns i olika färger:

  • Grön – täcker rodnad som finnar
  • Orange/gul/rosa – täcker mörka områden som fläckar och mörka cirklar

När det kommer till concealer gillar jag att använda olika slags concealers för olika områden. Ja, jag vet att det verkar overkill, men jag ska berätta varför.

Under ögonen tycker jag om att ha en concealer med torrare formula eftersom jag tycker att den lika lätt lägger sig i alla små veck och rynkor under dagen. Jag vet att proffs rekommenderar att man använder en hudfärgad concealer men jag gillar att använda en något ljusare concealer bara för att ljusa upp pyttelite. Mina favoriter hittills är Juice Beauty Phyto-Pigments Perfecting Concealer eller 100 % Pure Brightening Concealer.

För att dölja finnar och andra områden i mitt ansikte tycker jag om att använda en concealer som är mer fuktgivande på huden och som matchar min hudton, om jag applicerar en torr concealer på torra finnar eller fläckar kommer de förstås att synas ännu bättre. Min favorit concealer för detta är Hynt Beauty Duet Perfecting Concealer.

Jag gillar också puderconcealers när jag använder mineralfoundation, jag har en concealer från Lily Lolo men jag är inte helt nöjd med den så jag kommer fortsätta leta efter en puderconcealer.

Men självklart kan du använda en concealer till alla dina områden – det här är bara det sättet jag gillar att använda concealer på. Concealers kan vara i både flytande, kräm, puder och pennform. Applicera med antingen fingrar, pensel eller svamp och se till att du sätter din bas med puder där det behövs, särskilt i t-zonen och över concealer för att få ett långvarigt resultat.

Vilken är din favorit concealer?