Jag är ingen nagellackstjej egentligen men under sommaren tycker jag om att piffa upp med lite färg och samtidigt som jag passar på att ägna lite extra omsorg åt händerna. En vill ju ha både snygga naglar OCH händer!

Jag gillar när produkter sjunker in och torkar snabbt, jag är alldeles för otålig för att hålla händerna still. Här kommer mina favoriter:

  • Dr Hauschka Hydrating Hand Cream; en generös tub handkräm som sjunker in supersnabbt och verkar återfuktande. SÅ bra! Inget för handväskan men perfekt på kontoret eller att ha hemma. Innehåller spännande grejer som läkemalva, getväppling, mandelolja och morotsfröextrakt bland annat. Jag har dock testat fler lovande handkrämer på senaste tiden så denna kan få sällskap på pokalhyllan…
  • Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream; ett härligt, citrondoftande balm för nagelbanden som verkligen doftar ljuvligt! I denna hittar ni bland annat mandelolja, bivax och kakaosmör. Sjunker in snabbt och gör nagelbanden mjuka – en fröjd att använda!
  • Me Amina Organic Nail Oil; en nagelolja baserad på sesamolja som doftar ljuvligt av lavendel, bergamott, olibanum och myrra. Även denna olja sjunker in snabbt och lämnar naglarna och nagelbanden återfuktande och mjuka.

Och sen har vi även nagellacksfavoriterna. Även de måste torka in snabbast möjligast och hålla ett bra tag, jag gillar inte att måla om naglarna för ofta hehe:

  • UNE Oil-based Nail Colour Remover; ett nagelborttagningsmedel baserat på olja som tar bort nagellack snabbt och lämnar naglarna återfuktade tack vare oljan. Tyvärr försvinner ju UNE så jag måste hitta en ersättare inom kort…
  • 100 % Pure Horsetail Base Coat & Glass Top Coat; bas- och topplack som fungerar finfint! Torkar snabbt och är enkla att applicera, nagellacket håller sig fint längre och baslacket gör att nageln inte blir missfärgad. Generösa flaskor och med en formula som är 10 free. Bred pensel.
  • 100 % Pure Creamy Nail Polish; är både täckande och krämiga, de torkar snabbt och är dessutom 10 free. Dock verkar de ha varierande formula, “Velveteen” på bilden blir väldigt fin på naglarna medan nyansen “12:51” var svårapplicerad och randig på naglarna. Bred pensel.
  • Depend O2 Nail Polish; lättillgängliga lack som kommer i praktiska små flaskor – perfekt för den som gillar att variera sig eller som inte målar naglarna så ofta. Går att få tag på var som helst, håller bra och är dessutom 5 free. Bred pensel.

Har ni några nagellack eller handvårdsfavoriter? Lämna gärna en kommentar!