För ett tag sedan fick jag ett paket från fina Zandra på The Beauty Archive. De tillverkar lip tints och lip creams som innehåller ekologiska ingredienser och görs i små batcher. Läpprodukterna är fria från nanopartiklar, parabener, parfym och genmodifierande ingredienser. De är även 100 % vegan vilket gör att de undviker karmin och använder syntetiska färgpigment för att få till sina färger tills The Beauty Archive hittar andra alternativ.

Om vi tittar närmare på förpackningarna så är de genomtänkta från ytterförpackning till själva glasburken – minimalistisk och chic design som man verkligen vill ha i necessären eller på sminkbordet.

Samtliga läpprodukter är väldigt återfuktande och appliceras bäst med läppensel enligt mig, du kan naturligtvis använda dig av fingrarna med för en mer “bärig” look. Innehåller kallpressade vegetabiliska oljor samt vaxer och de färgade läpprodukterna kan även användas som krämrouge. Det finns 7 varianter att välja på:

  • Wedding Cake – Ett transparent lip balm med kallpressade vegetabiliska oljor och vaxer som återfuktar och ger lyster till läpparna. Jag tycker den ger en riktigt fin lyster och är enkel att applicera under dagen. Favoriten är dock att applicera ett tjock lager över natten med hjälp av en läppensel.
  • I Do! – En ljusrosa lip tint med varma undertoner som är en superfin mångsidig färg, passar så väl till en no makeup-look som till sotiga ögon. Kanske den färgen jag använt mest!
  • Bridesmaid’s Blush – En rosig rosa lip tint med både varma och kalla undertoner som anpassar sig till din hy. En väldigt fin nyans som ger så där klassiskt rosiga, friska läppar och kinder.
  • Timeless – En klassiskt röd lip cream med kalla undertoner, detta har mer pigment i sig och är aningen torrare än lip tintsen vilket ger mer färg. Även denna har använt flitigt, jag är en sucker för klassiska röda läppar!
  • LBD & Red – En korallröd lip tint som ger en varm röd ton. Passar mig extra bra när jag blivit lite solbränd men är fin att använda året om.
  • Effortless – En brunrosa lip cream som är mer pigmenterad och matt än lip tinsen och ger en mer intensiv färg. En väldigt fin nyans som passar till allt och ännu en favorit!
  • Sophisticated – En vinbärsfärgad lip tint med kalla undertoner. En väldigt fin nyans som är lite mer bold och väldigt snygg ihop med en enkel ögonmakeup.

Sammanfattningsvis så är läpprodukterna återfuktande och enkla att applicera på både läppar och kinder. Det är enkelt att bygga upp nyanserna då de inte är intensivt pigmenterade (dock är just lip creamsen Timeless och Effortless mer matta och pigmenterade om du är ute efter detta). Om man vill ha en mer skarp look gäller det att applicera läpprodukterna framför en spegel och då fungerar de inte “on the go”. Samtliga nyanser i sortimentet är väldigt fina och innefattar i princip allt du kan behöva nyansmässigt i din läppstiftkollektion! ♥