Inlägg i samarbete med ICA

Jag har alltid älskat skönhet och valde för fem år sedan att byta ut mina konventionella skönhetsprodukter mot produkter med naturliga och ekologiska ingredienser. Det var, och är, viktigt för mig att veta vad jag smörjde in min hud med och vad jag sköljde ut i avloppet. Jag såg snabbt kopplingen mellan naturliga och ekologiska produkter och en förbättrad hud – jag var inte alls lika torr som tidigare och fick liksom en fin lyster på köpet! Jag var – och är ju fortfarande – fast som ni förstår! 

På min instagram skrev jag tidigare att jag under de senaste veckorna kommer att testa produkter från ICA’s ekologiskt certifierade kroppsserie. Serien innehåller totalt 16 produkter för ansikte, kropp och hår med vårdande aloe vera och kamomill. Dessa är framtagna i samarbete med Apotek Hjärtat och serien har två olika doftsättningar utöver den oparfymerade – Ängens Harmoni som doftar milt blommigt och Solens Harmoni som doftar milt bärigt.

Produkterna är även:

  • Ekologisk certifierade enligt COSMOS Organic standard och är inte djurtestade
  • Framtagna och producerade i Sverige
  • Har en miljösmart förpackning som är tillverkad av förnybar rörsockerbaserad polyeten

Mina absoluta favoriter i serien blev snabbt dag- och nattkrämen! De är oparfymerade och absorberas snabbt samtidigt som de återfuktar ansiktet. Dagkrämen är lättare medan nattkrämen är något tyngre, den har jag även använt på dagen tillsammans med dagkrämen på de torrare partierna i mitt ansikte så som pannan och kinderna. Jag behöver alltså inte vara orolig för att bli fet eller glansig av dessa krämer!

Duschkrämerna och handtvålen är andra favoriter i serien. Duschkrämerna löddrar och är dryga samtidigt som de inte torkar ut huden och för dem som gillar bubbelbad så fungerar dessa duschkrämer även för det ändamålet. Handtvålen gillar jag verkligen med, den rengör ordentligt och löddrar men torkar inte ut händerna.

Kroppslotionen i serien absorberas snabbt av huden samtidigt som de lämnar huden len och återfuktad. Viktigt för mig som inte vill vänta på att den ska sjunka in eller lämnar någon hinna på huden.

Produkterna är dessutom så fina i badrummet och jag låter de gärna stå framme – ICA’s ekologiskt certifierade kroppsserie hittar du i en ICA-butik! ♥