Från pressresan med Annemarie Börlind fick vi information om märkets filosofi, ingredienser och hållbarhet, och hade även möjligheten att ställa frågor om detta till Guylaine Le Loarer som leder utvecklingsavdelningen. Det tar mellan 9 månader upp till 4 år för dem att utveckla en produkt och Annemarie Börlind följer ledorden trygghet, dokumenterad effekt och ekologisk strävan. Produkterna innehåller inte alltid 100 % naturliga ingredienser, utan vissa av produkterna innehåller syntetiska ingredienser som solfilter (med säker dokumenterad effekt mot UVA och UVB), godkända livsmedelsfärger i deras röda läppstift (pga att de av etiska skäl inte vill använda karmin, krossade löss) och A-vitamin (även de av etiska skäl då de naturliga källorna är bl.a. lever, inälvor och fiskoljor). Märket använder sig även av naturidentiska ingredienser (molekylkopia av något i naturen) som t.ex. allantoin, som har hudvårdande egenskaper men där plantan som det utvinns ur är giftig och ett annat skäl till att naturidentiska ingredienser används är omsorg om naturens resurser, som bl.a. sandelträ.

Sortimentet innehåller ungefär 75 % ekologiska ingredienser. Annemarie Börlind använder sig inte av mineralolja, silikoner, parabener, PEG (syntetiskt förtjockningsmedel), nanopartiklar, testar ej på djur och större delen av sortimentet är vegan (märkning finns på respektive produkt). Produkterna innehåller inte heller syntetisk parfym utan märket använder sig av naturlig parfym och eteriska oljor. Alla produkter förutom läpp- och ögonpennorna tillverkas i Calw, Tyskland och i produktionen använder man sig enbart av vatten från deras mineralvattenkällor.

Här är samtliga Annemarie Börlinds hudvårdsserier:

Purifying Care – för acnehud

Combination Skin – för yngre blandhy och fet hy

ZZ Sensitive – för känslig hy

Aqua Nature – för blandhy, fet hy med behov av antiaging. Vissa produkter passar även för fuktfattig hy

Nature Energy – preaging för den lite yngre huden,  torr och normal hy

LL Regeneration – för normal, torr hy med första antiaging tecknen

System Absolut – fuktgivande och närande antiaging för mogen hud

NatuRoyale Biolifting – för hud i behov av uppstramning, kontur och fasthet

annemarie-borlind-energy-nature

Över till nyheter och produkter! En nyhet som Annemarie Börlind släpper är serien Energy Nature som passar yngre hud och som innehåller bland annat stamceller från rosor från Black Forest, eko-koffein, krasse och mentol. Serien fokuserar på att ge huden fukt, lyster och stimulerar hudens egen produktion av hyaluronsyra. Ögonkrämen med hesperidin (från pomeranser) och bio-koffein har effekt mot mörka fält och påsar under ögonen.

annemarie-borlind-mask

En annan nyhet som släpps nästa år i Sverige är ansiktsmasker, det finns fem varianter att välja bland; Sensitive Cream Mask, 2 in 1 Black Mask, Hydro Gel Mask, Anti-Aging Cream Mask och Vitamin Duo Mask.

annemarie-borlind-beauty-shots

En annan produkt som lanserats tidigare är Beauty Shots, aktiva koncentrat, som även de finns i fem varianter; Vitamin Energizer, Skin & Pore Balancer, Anti-Ageing Revitalizer, SOS Sensitive och Hydro Booster. De är tänkta att användas som en intensivkur eller när man vill boosta huden inför något speciellt tillfälle.

annemarie-borlind-beauty-pearls

Beauty Pearls är en produkt jag blev riktigt nyfiken på – ett serum som ska skydda mot föroreningar med skimmerpärlor där skimret kommer från mineralpigment (mica) och krossas på huden vid applicering. Detta ska användas på dagtid och ska ge ett fint glow på huden. Innehåller även olika sorts alger och hyaluronsyra som ska verka fuktgivande och motverka fina linjer. Finns i varianterna Sensitive, Moisture och Regeneration.

annemarie-borlind-serum

Två andra serum som jag blev nyfiken på är dessa två; Orange Blossom Energizer och Rose Blossom Revitalizing Care, som mina resekollegor rekommenderade varmt. Båda doftade ljuvligt!

annemarie-borlind-zz-sensitive

Jag har inte testat så många produkter från Annemarie Börlind men jag har provat rengöring och dagkräm från ZZ Sensitive-serien som min hud älskade. Rekommenderar till torr/irriterad/känslig hud!

hotel-therme-spa

annemarie-borlind-products

Vi fick ju även en ansiktsbehandling på Annemarie Börlind SPA och en hudanalys på det med ett skräddarsytt förslag på produkter som passar. Jag har som kanske bekant hyperhidros (överdriven svettning) i ansiktet och speciellt kring t-zonen men upplever att jag i övrigt har torr hy med tendenser till pormaskar i just t-zonen. Men efter analysen fick jag veta att jag inte alls har torr hy utan att jag snarare har kombinationshy, vilket så här i efterhand verkar vettigt. Produkterna ovan verkar väldigt intressanta att testa för att se om en skräddarsydd hudvårdsrutin fungerar! ♥