Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Tanja Dyredand – journalisten som vid 39 års ålder fick en stroke och sadlade om till yogalärare med skrattet i fokus. Tanja är även en uppskattad föreläsare, författare och intuitiv healer.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
Gua sha-sten, nagelfil, nagellack och ekologiska oljor, eterisk olja, aromaterapeutisk olja. Älskar oljor! Jag har dem till allt från nagelband, till att massera hårbotten och ta bort mejk. Favoriter just nu: Lakshmis Ayurvedisk Eterisk Anti-Stress olja och Me animas Meditationsolja & Moisturizing Oil.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
Jag älskar mina rutiner! Jag lägger 30 minuter på morgonen och ofta 30-45 minuter till kvällen. Min morgonrutin, efter meditation och yoga, är torrborstning innan dusch. Sedan kör jag gua sha-massage med olja för extra glow, skrattyoga för ansikte innan jag ev lägger på dagkräm. Då har jag mjukar upp och fått upp blodcirkulation i ansiktet för dagen. Jag sminkar mig ytterst lite när jag håller yogaklasser, men unnar tid till min hy. I kvällsrutinen kör jag gua sha-massage för sömn, masserar hårbotten, nacke axlar med olja och djupandas för att släppa stress även i hy och ansikte.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
Ansiktsyoga och skrattyoga – så bra att få igång cellförnyelse och blodcirkulationen i ansikte. Det är roligt att göra också! Det i kombination med gua sha och ekologiska oljor är magi.

När känner du dig som allra snyggast?
När jag är utvilad och när jag är lycklig. När jag fått pedikyr och manikyr. Och precis efter jag hållit i en yogaklass. Ja, och efter sex haha – bästa skönhetsknepet!

Vilka är dina favoritmärken?
Väljer alltid ekologiskt, naturligt och gärna vegansk. Just nu: Lakshmi, Me Anima, M Picaut, Loelle, Avoeco, Skogen, Idun, Organique och Evergetikon.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Eterisk, aromatisk och ekologisk olja, naturligt hennapulver och fix av fötter och naglar.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
Att noppa brynen hårt på 90-talet, det har förstört mina bryn än idag. Ja, och när jag gick blonderade en Marilyn Monroe-frisyr inför en fotografering och tv3-program. Vi fick blondera tre gånger, håret blev ändå missfärgat och föll typ av när jag försökte rädda med röd färg! Jag fick klippa av allt i en pixie.

Vad lägger du fokus på i din make up?
Hyn. Sedan ögon och bryn. Ibland färgar jag bryn och fransar då smink lätt försvinner när jag håller mycket yogaklasser. Jag sminkar mig nästan enbart till party och då går jag all in och leker loss med eyeliner, gloss, färg och lösfransar ibland också.

Vad är skönhetslyx för dig?
Ekologiska produkter som är framtagna med hjärta och en tanke bakom. Lyx är att de gör gott för mig och planeten!

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
Alicia Vikander är en inspirationskälla. Naturlig med båda fötter på jorden och ändå fab.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
Le, skratta och sänka kraven. De gånger jag gått ut i till exempel sköna jeans, t-shirt och rufsigt hår, har ofta blivit de absolut roligaste kvällarna. Sen älskar jag roliga naglar. Roliga naglar kan piffa upp vilken dag som helst!

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
Ja – allt hänger ihop i en holistisk helhet. Hur ditt sinne mår påverkar hy, liksom stress, sömn. Magen är ett extra hjärta och det vi äter påverkar hy, cellförnylse och lyster. Jag är helt veggie och eko sen 2007, äter antiinflammatoriskt och mår så mycket bättre nu. Sen ska ju inget gå till överdrift!

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
Ja, för mig är det precis som med maten självklart! Jag har valt ekologiska produkter sedan 2007. Vi måste tänka både på oss och planeten. Det finns bara en av oss.

Följ Tanja här:

Hemsida: www.stressaav.nu
Istagram: @mindfully_tanja
Youtube: youtube.com/Tanja Dyredand

Mer läsning för dig:

Josefin Dahlberg: ”Meditation är mitt bästa life hack”

Cecilia Lassfolk: ”Jag älskar att göra mina egna skönhetsprodukter”

Mikaela Bjerring: ”Hälsan, huden & miljön mår bäst av ekologiska produkter”