Meny

close
Guide

Gör din egen Lavendelolja

Jag är ett stort fan av lavendel! Den är vacker att titta på men framför allt är det doften som lockar med sina lugnande egenskaper. Jag är en person som behöver extra lugn då min hjärna ständigt jobbar på högvarv och jag har extremt svårt att slappna av. Lavendel hjälper mig att koppla av och jag älskar att använda lavendelolja i duschen eller när jag har tillgång till bad. Därför tänkte jag dela med mig av ytterligare ett “göra-själv-tips”. Mitt rosvatten fick ni recept på i tidigare inlägg och nu är det hög tid att dela med mig av min hemmagjorda lavendelolja.
lavendelolja

Vad ni behöver:

En ren glasburk

En basolja (jag använder mandelolja)

Torkade lavendelblommor

Silduk

Ugn

Sätt ugnen på 50 grader. Fyll din glasburk med torkade lavendelblommor och häll över din basolja. Tänk på att inte fylla burken upp till kanten, utan lämna 2 cm då blommorna kommer svälla.

Sätt nu in burken i ugnen och låt den stå i 5-6 timmar. När oljan är klar silar du den genom en silduk och pressar ur den sista oljan ur blommorna. Förvara oljan i en glasburk svalt och mörkt så kan den hålla upp till ett år.

Loelle Almond Oil, 100 ml

sign

Gör ditt egna rosenvatten >>> 

Älskade sommar jag har saknat dig!

Nu har sommaren äntligen kommit till Skåne och med den har även  jag vaknat till liv och känner hur glädjen spriter i kroppen! Jag har hunnit bada i både sjön och i havet och hela helgen har spenderats barfota. 

image3

image2-4

Jag vet att jag varit en dålig bloggare den senaste tiden men ibland kommer livet i vägen, dock har jag därför hunnit testa en hel del produkter och recensionerna kommer ramla in här framöver så håll ögonen öppna:)

 

Puss och kram på er <3

Recension

Mina tankar kring Moonsun Organic of Sweden Beeswax Bodyoil

 Organic of Sweden Beeswax Bodyoil är en gyllene och härligt krämig bivax olja som binder fukt och stärker huden. Den har många användnings områden “Passar perfekt till torra fötter, torr hårbotten och frissiga toppar. Gravidmagar och skydd till ansiktet vid kyligt klimat”  Det är en fantastiskt härlig och extremt krämig olja och jag vill så gärna älska den men tyvärr sätter den starka doften av havtorn och citrongräs stop och begränsar min användning. 

Jag har en känslig hud och astma och ibland fungerar starka dofter utan några problem och ibland fungerar det inte alls. När jag började testa oljan smörjde jag in hela kroppen  direkt efter duschen och kände ganska direkt att det började klia på underarmar och bröstkorg och doften var lite för intensiv. Jag blev super besviken och ställde i från mig oljan långt in i badrumsskåpet.

IMG_2200

Det tog ett tag innan jag vågade ta fram den igen men under vintern blev jag desperat då mina ben hade förvandlats till sandpapper och ingenting hjälpte. Lite lätt nervöst valde jag att enbart smörjde in benen efter duschen och till min stora glädje fungerade utan några problem huden på benen är tålig inget kli och inga utslag men super lena och åtterfuktade ben!!!

Därför blir den här en delad recension… bokstavligen… för överkropp får den här oljan ett väldigt lågtbetyg men för underkroppen blir betyget väldigt högt!

Är du känslig så kanske det här inte är kroppsoljan för dig, men om du inte är det kan jag inte annat än att gratulera dig för då får du en helt fantastiskt lyxig samt  fukt och lyster givande olja;)

Vill du läsa fler recensioner om ekologiska oljor?

Loelles Arganolja med grapefrukt

Lyxig ansiktsolja 

 

sign

 

 

 

 

Relaterade Produkter