Meny

Livsstil

Dagens planer!

Halloj mina fantastiska solstrålar!

ÅH vilken mysig helg det har varit ♥  I fredags tog vi en mysig vända på stan och supportade lite lokala aktörer, lördags så bjöd vi hem lite folk till middag och öldrickande (skulle ha gått ut för en öl men eftersom det är tider som dessa så blir det att stanna hemma). Otroligt mysigt hade vi, det blev mat från restaurangen bredvid (service direkt in i köket hos oss, japp servitören kom alltså in med maten till vår lägenhet)! I söndags så hängde vi med familjen hela dagen, käkade god middag och njöt av en vegansk tårta (almondys egna). Fick dessutom träffa mormor en stund (givetvis en bit ifrån henne dörr). Hon hade misslyckats med ett bak av brysselkex och istället för att slänga så såg hon till att återanvända kakorna till en ny kaka. Jag citerar mormor ”SLÄNG aldrig mat”! Ni förstår ju vem jag influeras av när det kommer till #användsvinnet

Idag blir det lite fix! Jag har precis haft telefonmöte med underbara Joanna och under dagen blir det några till möten samt en hel del fix här hemma. Jag kör en liten lista som jag börjat ha med nu på senare tid i bloggen ♥

  • Baka godsaker. CHECK!
  • Färga kläder. CHECK!
  • Möte med Joanna. CHECK!
  • Skriva en plan med Joanna.
  • Webinar klockan 13.
  • Städa iordning lägenheten.
  • Laga mat.
  • Ut på en skräponad i det fina vädret.
  • Köpa garn till mormor och present!
  • Möte med INOS kl 18.

Ha en fortsatt fantastisk dag ♥

Livsstil

Fröknäcke till påsk! #hemmaklok

Hörrni, vi totalt älskar knäckebröd här hemma! Nu när det dessutom är hemmakloka tider så gäller det att fixa hemmaproducerade ting. Då är fröknäcke ett KLOCKRENT alternativ! Det är så jävla gott och jag fattar inte hur vi kan ha helt låtit bli och baka fröknäcke, det är ju så satans enkelt?!

Så jag tänkte dela med mig av receptet här! Har ni inte ingredienserna som står på listan BYT UT! Stirra er inte blinda på vad som står utan använd det ni har. Linfrön står det ofta i recepten men jag använder alltid chiafrön. Istället för sesamfrön? Ta hampafrön. Ja ni fattar, det går hur bra som helst att byta ut och variera med fröerna.

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja (samma här bara byta ut till vad du har hemma)
  • 2 dl kokande vatten
  • flingsalt

Blanda samman alla ingredienserna förutom vattnet och saltet. Koka sedan upp vattnet och häll i mjölblandningen. Ta två bakplåtspapper och kavla ut smeten så det blir tunt och jämt (annars blir det segt). Strö över lite grovsalt och skjuts in i ugn (längst ner) på 150° ca 45 min.

NJUUUUUUT!

Livsstil

Godmorgon kära vänner!

Gooooodmorgon mina hjärtan!

Vaknade på ett strålande humör, min kära vän Joanna ringde klockan 7 och sen har vi pratat planer i 2h ish. Fan vilken bra start det blir på dagen och tanken är att vi ska fortsätta ringa till varandra tidiga morgnar och planera ♥ Så nu har jag suttit och skrivit lite samt letat tjusiga bilder (allt ni får veta, mohaha).

Gårdagen flöt på fint, jag satt och mejlade hela morgonen och fick faktiskt två trevliga svar tillbaka ganska så direkt. Sen satte jag igång med mina sysslor som jag tänkte rada upp nedan igen ♥

  • Städa garderoben. CHECK
  • Städat förrådet. CHECK
  • Bakat godsaker. CHECK
  • Fortsätta baka godsaker.
  • Skriva ihop en plan inför samtalet med Joanna på Måndag samt hitta bilder.
  • Färga kläder.
  • Städa iordning, plocka ur diskmaskinen.
  • SPADAG.

Jag bakade ihop mina peanutbutter cups igår och tänkte fortsätta baka lite till idag (påsk inspiration).
Vad har ni för planer i helgen?