Meny

Livsstil

#hemmaklok & #användsvinnet samtidigt!

Jaaa hörni, hur nice är det inte när en kan slå ihop två viktiga ting i ett?

Jag hittade nämligen en påse grönål med svinnlapp och tänkte JAPP den ska med hem. För samtidigt som jag använder svinnet så är jag hemmaklok och gör mina egna chips! Det blev alltså grönkålschips ♥ Här kommer receptet till er:

  • Grönkål
  • Olja (jag körde både oliv & raps)
  • Salt

Släng ut grönkålen på en bakplåt, ringla över oljan och krama in den i grönkålen. Skjuts in i ugn på 150º i ca 15 min, salta sedan på och njuuut av snackset!


Livsstil

Fröknäcke! #hemmaklok

Hörrni, vi totalt älskar knäckebröd här hemma! Nu när det dessutom är hemmakloka tider så gäller det att fixa hemmaproducerade ting. Då är fröknäcke ett KLOCKRENT alternativ! Det är så jävla gott och jag fattar inte hur vi kan ha helt låtit bli och baka fröknäcket, det är ju så satans enkelt?!

Så jag tänkte dela med mig av receptet här! Har ni inte ingredienserna som står på listan BYT UT! Stirra er inte blinda på vad som står utan använd det ni har. T.ex. linfrön står det ofta i recepten, jag använder alltid chiafrön istället (nyttigare). Istället för sesamfrön? Ta hampafrön. Ja ni fattar, det går hur bra som helst att byta ut och variera med fröerna.

  • 2 dl majsmjöl (jag använde lila sådant)
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja (samma här bara byta ut till vad du har hemma)
  • 2 dl kokande vatten
  • flingsalt

Blanda samman alla ingredienserna förutom vattnet och saltet. Koka sedan upp vattnet och häll i mjölblandningen. Ta två bakplåtspapper och kavla ut smeten så det blir tunt och jämt (annars blir det segt). Strö över lite grovsalt och skjuts in i ugn (längst ner) på 150° ca 45 min.

NJUUUUUUT!

Livsstil

Hemmaklok och en vecka senare

Halloj på er godingar ♥

Jag är tillbaka igen och det har hänt lite grejer! Vi börjar med förra helgen som jag spenderade en av dagarna hos Joanna, vi åt fantastiskt god vegansk ärtsoppa! Sen hade vi en photoshoot med hennes man (super duktig fotograf) och slutligen hängde vi i hennes studio där det skapades lite material som ni så småningom ska få veta.

Sen har hela veckan flugit förbi, jag och min man köpte årstidernas matkasse (vegansk och glutenfri). Så kvällarna har gått åt att tillaga käk, sen har vi hängt i torpet, gått våra promenader, hemmaklokt bakande och jobbat på! Därav brist på bloggandet. Men det kommer snart ske en del förändringar och då kommer bloggen bli betydligt mer uppdaterad än innan.

Nu i helgen så var vi ute och käkade (fredags) det blev en veganuari på brewdog som har 50% på allt veganskt månaden ut. Gårdagen var det brudtärneträff! Jag ville göra något fint och mysigt för mina tjejer efter allt de gjorde för mig, jag hade en helt EPISK möhippa och sen själva bröllopet såg dem till att allt skulle bli perfekt. Det minsta jag kunde göra var att bjuda hem på tapas, drinkar och sen gav jag dem kaffekoppar med minnen från bröllopet på (våra foton på oss). Fyfan vilken tur jag har med mina bästa kompisar, värda allt i hela världen ♥

Ja, det har ju inte blivit supermycket fotande den senaste veckan men jag bjussar på två bilder från Joanna!