Vi älskar att gå ut och äta plantbaserat, gärna vegetariskt och gärna ekologiskt! Här tipsar vi om riktgt bra hälsosamma fik och restauranger i Stockholm.

Hungrig på en god ekologisk lunch? Eller kanske en raw-bit och kaffe på ett mysigt café? Eller så kanske du bara vill få i dig en riktigt god och ekologisk kaffe i sällskap av en likasinnad kardemummabulle. Hur fallet än är så tipsar vi dig om de absolut bästa ställena i Stockholm att besöka för en godbit.

Ecobaren 

Drottninggatan 88 
I den otroligt mysiga gården vid Centralbadet hittar du Ecobaren, som serverar hälsosam och plantbaserad lunch och hälsosamma fika-alternativ som smoothies och raw-kakor. På vintern sitter du inne och kan njuta – och varför inte kombinera ditt besök med en spa stund?

halsocafet

Mahalo Sthlm

Hornsgatan 61  – Odengatan 26 
På Mahalo kan du fika utan att få i dig gluten, laktos eller raffinerat socker. Fokus här är bra mat, vegan, och till större del ekologiska råvaror. Du kan få allt ifrån en sallad, wrap till chiapudding eller en trendig acai-bowl.

primor organico

Organico

Timmermansgatan 19, Södermalm
Organico stoltserar med ett brett sortiment ekologiska och biodynamiska produkter. Byggt på konceptet att mat ska vara kroppens medicin är enbart det bästa bra nog. Förutom frukt och grönt erbjuds även nyttiga sallader, matiga wraps och raw treats. Här anordnas även yogapass samt musikevents.

kalfhansen

Kalf & Hansen

Mariatorget 2, Södermalm
Här serveras närodlad mat som inte utsatts för långa transportsträckor eller inga tillsatser. Nordiska favoriter som köttbullar och fisk- och potatisfrikadeller serveras med säsongsbetonade tillbehör. Du kan välja att sitta på plats och äta eller ta med dig en låda.

Pepstop

Riddargatan 3 
Veganskt, glutenfritt och fritt från raffinerat socker – på René Voltairs Pepstop kan du njuta av grönt! Fika, matcha-bar eller lunchrätter eller varför inte köpa med dig ett juicepaket och köra en detox?

omayama3-e1537202909803

Omayma 

Skånegatan 92, Södermalm
Här kan du äta härlig frukost hela dagen; glutenfritt bröd, acai-bowls och avocadotoast tex. Till lunch serveras fräscha sallader och wraps eller grillade mackor med massor av fräscha grönsaker – och grymt kaffe!

sthlm raw

Fern & Fika 

Långholmsgatan 1, Södermalm
Ett plantbaserat fik i Hornstull! Här hittar du allt som är både gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker. Här kan du äta vegansk lunch, fika och dricka kaffe!

Och här är flera veganska ställen att fika på i Stockholm:

Veganskt fika i Stockholm – 7 ställen du måste besöka