Är du ute efter en ny foundation men är osäker på vilken nyans och typ du ska välja? Då har vi några tips som kan hjälpa dig att hitta den perfekta matchningen för din hud! Det naturliga och ekologiska sminkmärket Inika har flera foundationvarianter att välja bland – här kommer en guide som hjälper dig att hitta rätt:

 

Inika Loose Mineral Foundation – lös mineralfoundation:

För dig som är ute efter en lös mineralfoundation så är Inikas Loose Mineral Foundation SPF 25 en fullträff för dig som föredrar ett mattare resultat och vill ha mer täckning. Mineralfoundations är en foundation, puder och concealer i ett och täcker ojämnheter, akne, rodnad, rosacea och ärr fint. Inikas mineralfoundation innehåller 100% naturliga ingredienser och är fritt från vismuth (bismuth). Du kan också använda en mineralfoundation som puder över din flytande foundation för extra täckning.

 • Ger medium till full täckning
 • Matt finish med lite lyster
 • Passar dig med känslig, fet, kombinerad eller normal hud
 • Applicera med kabukiborste

Här hittar du Inika Loose Mineral Foundation >>

 

Applicera lös mineralfoundation med kabukiborste:

Enklaste sättet att applicera mineralfoundation är att använda en kabukiborste, tex Inikas egna som du hittar här.

Man skakar enkelt ut lite puder i locket på burken, ”vispar” runt med kabukiborsten i locket för att ta upp mineralerna, vänder sen borsten med borsten uppåt och ”slår” ned skaftet i handen, så att mineralerna åker ned i borsten. Sen kan man borsta in mineralerna med cirkulära rörelser i ansiktet.

Det är bättre att ta lite mindre mineralfoundation åt gången och istället bygga upp mer täckning i flera omgångar. Om du vill ha lite mer glow, kan du med fördel använda en ansiktsolja eller primer som har skimmer i sig under.

 

 

 

Inika Liquid Mineral Foundation – flytande foundation:

Om du istället föredrar en flytande foundation så ska du spana in Inika Liquid Mineral Foundation som suddar ut gränsen mellan makeup och hudvård! Denna flytande foundation är fylld med vitaminer, antioxidanter och mineraler för att skydda och återfukta huden. Hyaluronsyra ger maximal återfuktning och minimerar fina linjer.

 • Ger medium till full täckning
 • Halvmatt finish med lyster
 • Passar torr, mogen eller normal hud
 • Applicera med fingrar, svamp eller foundationborste

Här hittar du Inika Liquid Mineral Foundation >>

 

 

Inika BB Cream Foundation – BB Cream:

För dig som gillar lätt täckning så är Inika BB Cream Foundation rätt för dig! Denna 3-i-1 bas ger återfuktning, primer och lätt täckning i en produkt och kan enkelt appliceras med fingertopparna. Kaktusfrukt, granatäpple, jojoba- och avokadoolja håller huden återfuktad hela dagen.

 • Ger lätt till medium täckning
 • Ger en naturlig lyster
 • Passar normal, torr, mogen och kombinerad hud
 • Applicera med fingrar, svamp eller foundationborste

Här hittar du Inika BB Cream Foundation >>

 

 

Vilken nyans av foundation ska man välja?

Nu har du förhoppningsvis hittat rätt foundation för dig, då återstår det bara att få till nyansen rätt! I bilden nedan har Inika själva delat in alla nyanser efter hudton (i spalten till vänster) samt efter vilken underton du har i huden samt typ av produkt (spalten överst).

 • P (= Pink) står för nyanser med rosa underton
 • N (= Neutral) står för nyanser med neutral underton
 • Y (= Yellow) står för nyanser med gul underton

Om du är osäker på vilken underton du har i huden kan du läsa en guide till det här. 

 

Här ser du nyanserna för Inika Loose Mineral Foundation:

 

Här ser du nyanserna för Inika Liquid Mineral Foundation och BB Cream Foundation:

 

För dig som fortfarande är osäker på vilken nyans du ska välja så har vi testers från Inika till salu – här hittar du hela Inikas sminksortiment >>>

Mer läsning om Inika:

Guide till populära mascarorna från Inika