Ekologisk hudvård för fet hud. Har man fet hud ska man inte försöka strippa bort det feta eller blanka i huden genom att använda starka uttorkande produkter – det ger bara motsatt effekt och kan skada huden. Fet hud behöver fukt och kan må bra av att balanseras. Det finns många härliga produkter som kan balansera en fet hud och hjälpa till att matta ned den på ytan. Här listar vi 16 ekologiska ansiktsprodukter som passar för fet och oljig hud:

ansiktskräm för fet hud patyka-moisturizing-matte-perfector-

 

ANSIKTSKRÄM SOM MATTAR NED. Patyka, Matte Perfecting Fluid, 295 kronor. Den här lätta lotionen från franska Patyka är framtagen särskilt för dig med fet hy. Den jobbar på att ge fukt till huden, och alltså inte torka ut den. Innehåller probiotika som hjälper till att balansera hudens mikroflora. Krämen mattar ned huden och hjälper till att balansera överdriven talgproduktion. Ekologiskt certifierad.

 

 

 

 

rengöringsgel för fet hud bybi-crystal-clear

 

 

RENGÖRINGSGEL FÖR FET HUD. ByBi, Crystal Clear Cleansing Gel, 379 kronor. Ansiktsrengöring i gelform som verkar djuprengörande. Innehåller bland annat extrakt från pilbark som balanserar oren hud och prebiotika som skyddar hudens barriär. Denna gel passar dig med fet, obalanserad och problemhud med blemmor. Den gör rent utan att torka ut huden.

 

 

 

 

serum för fet hud annemarie borlind aqua nature hydration serum

 

 

FUKTSERUM FÖR FET HUD. Annemarie Börlind, Aqua Nature Revitalizing Rehydration Serum, 399 kronor. Detta fuktserum passar flera olika hudtyper som är i behov av extra fukt, men är extra bra för dig med blandhy och fetare hud. Serumet är fettfritt, lätt i känslan och innehåller hyaluronsyra och ger en fet hud balans när det gäller fukten. Används både dag och natt och passar bra ihop med den fettfria dagkrämen i samma serie.

 

 

 

peelingmask för fet hud kora organics _ turmeric exfoliating mask

 

PEELINGMASK FÖR FET HUD. Kora Organics, Turmeric Brightening & Exfoliating Mask, 499 kronor.  Masken är exfolierande, och kan även användas som peeling. Först peelar man huden med cirklande rörelser, sen låter man den sitta kvar som en mask och slutligen masserar man igen med vatten. Masken är kraftfull och berikad med gurkmeja och enzymer från bla papaya och pilbark. Löser upp en tilltäppt hud, talguppbyggnad och balanserar fet och oren hud. Stimulerar cellförnyelse och ger huden ny lyster!

 

 

 

 

ansiktskräm för fet hud evolve-true-balance-lotion

 

ANSIKTSKRÄM FÖR FET HUD. Evolve Organic Beauty, True Balance Lotion, 369 kronor. Denna ansiktskräm innehåller ingefära som ska hjälpa till att balansera överdriven talgproduktion, moringa för att skydda huden mot yttre påfrestningar och hyaluronsyra som säkerställer att huden får fukt. Passar dig som är fet i huden eller har obalanserad hud, med feta zoner.

 

 

 

 

oljeserum fet hud care-of-gerd-lingonberry-face-serum

 

 

OLJESERUM FÖR OBALANSERAD HUD. Care of Gerd, Lingonberry Face Serum, 259 kronor. Detta serum är baserad på bland annat tistelolja och lingonfröolja som är känt för att verka lugnande på problemhud. Har du en fet hud och även problem med orenheter och stora porer, kan detta oljeserum hjälpa till. Kan användas till natten eller som punktbehandling på särskilda problemområden.

 

 

 

ansiktsmist loelle-neroli-100ml

 

 

BALANSERANDE ANSIKTSMIST. Loelle, Neroli Water, 149 kronor. Fukt är lika viktigt för en fet hud som för en torr hud och detta ansiktsvatten med neroliblommor är bra på att balansera huden. Ger genast en fräsch känsla och bra att använda efter tvätt men även under dagen. Nerolivattnet doftar dessutom underbart – vem gillar inte det!?

 

 

 

 

ansiktsolja fet hud marina-miracle-geranium-face-oil-

 

 

ANSIKTSOLJA FÖR OLJIG HUD. Marina Miracle, Geranium Face Oil, 419 kronor. Denna ansiktsolja innehåller balanserande jojobaloja och olika inflammationsdämpande örter som kvanne, ingefära och gurkmeja. Oljan passar extra bra för dig som har en hud i obalans, problem med acne och oljig hud. Ansiktsoljan kan användas dag och natt och skakas innan användning för att alla verksamma örter ska blandas.

 

 

 

rengöringsolja fet hud cleansing oil tee tree- organics by sara

 

 

DJUPRENGÖRANDE RENGÖRINGSOLJA. Organics By Sara, Cleansing Oil Tea Tree, 349 kronor. OCM, Oil Cleansing Method innebär att man rengör med olja för att lösa upp smuts och lindra irritation från tex acne. Rengöringsoljan är berikad med antiseptisk tea tree-olja och passar normal till fet hud. Tar skonsamt bort smuts, makeup och orenheter utan att torka ut eller rubba hudens skydd – hjälper till att balansera en oljig hud.

 

 

 

fuktkräm för fet hud Juice-Beauty-Oil-Free-Moisturizer-

 

 

 

OLJEFRI FUKTKRÄM FÖR FET HUD. Juice Beauty, Oil-Free Moisturizer, 362 kronor.Oljefri ansiktskräm som ger huden fukt och som hjälper till att balansera huden. Tack vare den oljefria formulan jobbar den på fukt utan att ge huden extra glans, utan håller huden matt på ytan. Fungerar både dag och natt.

 

 

 

 

Enzympeeling fet hud

 

 

ANSIKTSPEELING MED ENZYMER. Estelle & Thild, Instant Enzyme Peel, 299 kronor. Peelingkräm berikad med enzymer från granatäpple som exfolierar huden, effektivt tar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Enzympeelingen innehåller också silica som polerar huden och tillsammans med extrakt från rosa pomelo förbättras hudens cellförnyelse, pormaskar löses upp och hudtonen jämnas till. Passande för alla hudtyper men extra bra för en fet och tålig hud.

 

 

 

 

ansiktsvatten fet hud mossa clarifying toner

 

 

ANSIKTSVATTEN FÖR PROBLEMHUD. Mossa, Anti-Blemish Clarifying Toner, 137 kronor. Ansiktsvatten som används efter tvätt och som är berikat med både AHA- och BHA-syra som hjälper till att rengöra problemhud. Tonern hjälper till att balansera talgproduktionen i huden och håller huden ren och fräsch, utan att verka uttorkande. Innehåller återfuktande rosvatten och svartvinbärsextrakt som verkar skyddande.

 

 

 

 

fuktgel för fet hud madara deep moisture gel

 

 

ANSIKTSGEL FÖR FET HUD. Madara, Deep Moisture Oil-Free Gel, 345 kronor. Madaras serie Deep Moisture innefattar olika krämer och denna oljefria gel som används istället för ansiktskräm. Den är passande för fet och obalanserad hud och verkar återfuktande, lindrar irritation och minskar porerna. Ansiktsgelen hjälper också till att förvandla fet och oljig hud till mer matt, utan att torka ut den.

 

 

 

 

 

serum fet hud tata-harper-resurfacing serum

 

AHA-SERUM SOM GER HUDEN GLOW. Tata Harper, Resurfacing Serum, 966 kronor.  Serum med 7 olika naturliga AHA- och BHA-syror från bland annat sockerbeta och pilbark. Serumet jobbar på att ge huden en ny klarhet och glow och innehåller också hyaluronsyra för extra fukt. Detta serum kan användas dagligen och skyddar också huden mot yttre påfrestning, men du kan också välja att använda den enbart till natten, då den tar hand om döda hudceller på hudytan. Lyxig och effektiv – men inget för dig med känslig hud. Glöm ej solskydd i kombination med detta serum!

 

 

 

lermask för fet hud Dr Hauschka-Clarifying-Clay-Mask-

 

 

RENGÖRANDE LERMASK. Dr Hauschka, Clarifying Clay Mask, 380 kronor. Lermask som verkar djuprengörande och innehåller krasse och trollhassel som är bra på att lösa upp orenheter djupt ner i porerna. Passar dig som har fet och obalanserad hud som vill få hjälp med att göra rent, men också balansera och lugna huden. Tips! Börja med denna masken och följ sen upp med en fuktmask = mini-ansiktsbehanding för fet hud!

 

 

 

ansiktsolja fet hud maria-akerberg-royal-facial-oil-clearing

 

 

ANSIKTSOLJA FÖR FET HUD. Maria Åkerberg, Royal Facial Oil Clearing, 349 kronor. Denna ansiktsolja passar dig med fet och obalanserad hud, men den fungerar även om du är känslig. Oljan är baserad på gurkörtsolja, jojobaolja och nyponfröolja som tillsammans jobbar på fukt, cellförnyelse och elasticitet. De eteriska oljorna från citrus och pomerans är porsammandragande och renande och lavendel och bergamott verkar balanserande på huden.

 

 

 

 

Slipp blank hy i sommar – här är sminket som gör dig matt