Finska författaren och skönhetsexperten Katja Kokko har designat Yin Your Skin. Varumärket är ett skönhetskoncept baserat på koreansk hudvård, Gua sha-tekniker, Yin Yoga-meditation samt ljudläkning.
Gua sha-massage aktiverar blodcirkulationen i huden och ska hjälpa att jämna ut rynkor, göra huden fastare och minska svullnader i ansiktet. Gua sha-stenen har ett vågigt utförande som hjälper att massera ansiktskonturerna, hakan, köksmuskulaturen, kindbenen och ögonområdet. Ett toppenbra komplement till din hudvårdsrutin för att ge huden extra glöd!

Yin Your Skin Gua sha-sten

Jag har testat Gua sha-stenen från Yin Your Skin. Då jag har delvis problemhud så har jag varit väldigt nyfiken på vad gua sha-massage kan göra för mig. Att ge huden massage tror jag inte gör något annat än gott för vilken hudtyp man än har.

När jag ska genomföra min gua sha-massage börjar jag med att smörja in huden med en  återfuktande kräm och drar sedan stenen inifrån och ut för att få ut slaggprodukterna och sätta igång blodcirkulationen. Känslan är otroligt lugnande och gua sha-stenen känns lätt på huden samtidigt som du känner att cirkulationen sätts igång direkt. Ett tips är att även massera i nacken och bakom öronen för att även dessa områden har en påverkan på ansiktet. Jag masserar hela ansiktet, nacke och hals i 10-20 minuter medan jag varvar ner eller kollar på tv.

Huruvida det hjälper mot min problemhud är svårt att säga, men jag för mig är gua sha-massage något som ger min hud ett lugn och jag tror på att det långsiktigt gör gott för huden, oavsett hudtyp. Tyvärr kan gua sha-massagen kännas lite smärtsam vid aktiv akne och där kan man behöva vara snällare med sin massage. Jag älskar gua sha-stenen och den är ett måste i min rutin för att ge huden det lilla extra utöver exfoliering och återfuktande masker!

Betyg: 5/5

/Gabriella

Mer läsning om Yin Your Skin:

Master Class med Yin Your Skin och Katja Kokko