Mossa är ett lettiskt hudvårdsmärke med plånboksvänliga produkter. Mossa har antioxidantrika produkter i och med innehåll av olika nordiska bär och varumärket testar inte på djur. Sofia B har testat deras VLift-serie som passar alla hudtyper och speciellt mogen hy.

Mossa V LIFT Youth Power Daily Booster 15 ml, 180 kronor.

Mossa ”V lift Youth power booster” är en intensivkur med 21 aktiva element från häggmispeln, havsplanktonextrakt som ska minska fina linjer och rynkor, samt hyaluronsyra för återfuktning och lyster. Tillsammans ska det boosta huden och ge en mjuk, len hy med ungdomlig lyster. Passar alla hudtyper, särskilt mogen hy.
Tanken är att man ska applicera serumet på rengjort ansikte och dekolletage morgon och kväll under tio dagar. Sedan ska man fortsätta användningen 2-3 gånger i veckan för att bevara effekten.

Serumet kommer i en liten glasflaska med pipett. Det är lite ljusblå-färgat och ganska trögflytande i konsistensen, med en behaglig, lätt bärig doft. Jag tyckte att det var lite svårt att få upp rätt mängd ur flaskan med pipetten. Ibland fick man upp mycket och ibland nästan inget.

Serumet går snabbt in i huden och känns lite lätt uppstramande vid påförande. Jag kan inte säga att jag märkte någon större skillnad på vare sig lystern i min hud, eller minskandet av kråkfötter, men huden har blivit lite fastare, och jämnare i tonen. Det är ett perfekt serum för den som vill ha en liten extra vitaminboost så här på vintern, för relativt billig penning.

Betyg: 3,5/5

—————

Mossa V LIFT Wrinkle Fill Collagen Eye Cream

Mossa ”V lift wrinkle resist collagen eye cream” är en lätt ögonkräm där man använt sig av häggmispelns alla goda egenskaper, antioxidanter och hela 21 aktiva föryngrande element, som ska motverka åldrande och jämna ut och stärka den känsliga huden kring ögat. Appliceras på området runt ögat morgon och kväll. Passar alla hudtyper.

Ögonkrämen kommer i en liten, smidig plastflaska med pump, som gör det lätt att dosera. Den har en svag, behaglig doft, går lätt in huden och lämnar den mjuk, utan någon hinna.
Den lätta formulan gör krämen till en perfekt bas för ögonmake-up. Min eyeliner sitter där den ska, hela dagen, utan att simma runt eller försvinna, vilket har varit fallet med många andra ögonkrämer.
Huden känns också tåligare, och jag tycker att de fina linjerna runt ögonen har blivit lite mindre tydliga. Det märks att huden matats med massor av fukt, utan att det blir oljigt och obehagligt.

Det är verkligen en prisvärd ögonkräm som ger valuta för pengarna.

Betyg: 4,5/5 


Mossa V LIFT Wrinkle Fill Collagen Day Cream


mossa-vlift
Mossa ”V lift wrinkle resist collagen day cream” är en lätt, men krämig dagkräm som innehåller extrakt från häggmispeln, vilken är full av antioxidanter och hela 21 aktiva ämnen som reducerar linjer och rynkor, och motverkar åldrande. Passar alla åldrar.

Krämen kommer i en högsmal plastflaska med pump, som gör det lätt att dosera. Den är väldigt dryg, ett pump räcker gott till hela ansiktet. Krämen har en lätt, behaglig doft, och den går snabbt in i huden utan att efterlämna någon kladdig hinna. Den har en lätt uppstramande effekt direkt, och ger en matt finish, som är en perfekt bas för makeup.
Den första veckan av testning var jag lite besviken. Huden kändes grov, matt och oelastisk. Men, jag hade heller inga reaktioner i form av utslag eller torreksem.
Efter fyra veckors testande är min känsla helt annan. Det visade sig vara en produkt som kräver lite tålamod innan man får effekt. Huden är nu mjuk, väl återfuktad, jämn i hudtonen och har fått en fin lyster. Den är väldigt prisvärd, och dryg.
Det enda minuset är den högsmala förpackningen som blir lite vinglig när produkten börjar ta slut.

Betyg: 4,5/5

—————

Mossa V LIFT Deep Sleep Collagen Night Cream

Mossa ”V lift Deep recovery collagen night cream” innehåller en unik formula med extrakt av häggmispeln, som ska boosta hudens kollgenproduktion under natten. Antioxidanter och andra aktiva ämnen, det ska finnas 21 stycken, motverkar hudens åldrande och ska hjälpa till att förbättra hudens fuktbalans. Passar alla hudtyper.

Nattkrämen är ganska lätt, men fast och har en behaglig doft. Den går relativt snabbt in i huden, kan med fördel klappas in, och efterlämnar en lätt oljig hinna. Huden känns mjuk, len och väl omhändertagen.
Jag är dock en supertorris, och har kompletterat med en lätt olja under på natten. Det har varit speciellt behövligt nu när det blivit kallare ute, och luften inne är lite mer uttorkande.
Men den skulle kunna klara sig på egen hand en annan säsong.

Nattkrämen är förvillande lik dagkrämen i förpackningen, så någon gång råkade jag ta fel, vilket märktes på den lite oljiga hinnan som gjorde att min makeup inte höll hela dagen.

Men det är en väldigt bra och prisvärd produkt.

Betyg: 4/5

/Sofia B

 

Mer läsning om V lift:

Testat: VLIFT från Lettiska Mossa