Gua sha är en massageteteknik som utvecklades och har används i århundraden i traditionell kinesisk medicin.

Med gua sha stenen så ökar du blodcirkulationen i ansiktets muskler, stimulerar lymfsystemet, sätter fart på cellförnyelsen och stimulerar hudens egna produktion av elastin och kollagen.

Hade turen att i veckan få träffa grundaren till Yin Your skin-metoden, den finska hälsoprofilen Katja Kokko i en master class hos Neal’s Yard Remedies. 

Katja är en otroligt påläst och inspirerande person som väver in ett holistiskt sätt att närma sig och bibehålla en vacker hud. Hon har skapat sin egna unika gua sha rutin baserat på gamla traditioner och en mix av en modern wellnessupplevelse. Katja är hudterapeut och yogalärare i grunden, som har vidareutbildat sig i gua sha teknik i London och skapat sin egna online-kurs. I hennes kurser så ingår förutom gua sha- tekniken också yinyoga och meditationspass.

Om du är nyfiken så hittar du Katjas online kurs här.

Åsa Waak

Hennes härliga redskap har vi naturligtvis tagit in här på Naturligt Snygg.

Du hittar dem här.

Jag är en ganska van gua sha användare. Men har använt mig av en betydligt snabbare rutin än den som Katja förordar. Typ en minut morgon och kväll!

Men jag måste säga att från och med nu så ska det bli lite mer ordning på rutinerna.

När man har gjort Katjas rutin så är det verkligen stor skillnad. Den är fantastiskt avslappnade och ger huden en otrolig glow som håller i sig länge. Vi testade Gua Ska Comb och Jade Rollern.

Rollern som har en taggig yta kommer att passa bra för dekolletaget och halsen för min del.

Gua Sha comb passar för hela ansiktet, halsen och nacken. Och glöm inte hårbotten. Tänk så många spänningar som sitter där.

Börja alltid din massage med att först rengöra,  och sen förbereda huden med en mild och inte för aktiv hudolja som ger bra glid för stenen.

Dra stenen från mitten av ansiktet och utåt med så lite vinkel och lätt tryck. Pressa INTE för hårt.

Googla på youtube, där finns massor av tips och introduktionsfilmer.

Jag har använt mig av Hayo metoden som du hittar här.

Hanna har gjort en jättebra guide vad gäller användningen av gua sha-stenen i hennes blogg som du hittar här.

Under master classen så fick vi även bekanta oss med Neal’s Yard Remedies nya Sensitive serie.

Den består av en rengöring, serum och en fuktkräm.

Känns perfekt inför hösten då man ofta blir mer flitig med Aha-syror och olika behandlingar som också tyvärr kan skapa en viss känslighet i huden. Då kan den här serien komma väl till pass.

Ska bli härligt att få testa den!

Åsa Waak