Nu är det äntligen dags att recensera dessa produkter från Mádara som jag testat under de senaste veckorna. Mádara är ett av de första naturliga märkerna jag kom i kontakt med när jag började byta ut mina konventionella skönhetsprodukter kring 2012 och då speciellt deras hårprodukter och tinted moisturizer kommer jag ihåg. Nu finns betydligt mer i sortimentet och jag tycker verkligen designen fått sig ett lyft med, det gillar vi! Hämta en kopp té och sätt dig bekvämt, så sätter vi igång!

Vi börjar med denna lilla trio. Exfoliating Oil-to-Milk Scrub är precis som det låter en ansiktsskrubb som har en oljig formula men som i kontakt med vatten blir till en mjölk. Det är alltså en mekanisk peeling som innehåller vaxpärlor, ricinolja, solrosolja och bivax bland annat. Den doftar GUDOMLIGT av godis och jag gillar verkligen olja till mjölk-effekten, dock är skrubben väldigt “rivig” så jag använder den ungefär varannan vecka. Huden fått nytt liv och lyster – kommer jag köpa den igen? Ja!

Sen har vi Ultra Purifying Mud Mask som är en djuprengörande lermask som ska dra ihop porer och lämna huden matt och rengjord. Innehåller bland annat sapropel (bildas i botten av sötvattensjöar), lavendelvatten och en blandning av olika leror och alger. Jag har kombinationshud och har därför använt den på t-zonen där mina porer gärna vill synas och kloggas igen. Och HOLY MOLY vilken effekt, när jag sköljer av masken så är porerna mer sammandragna och rena. Masken är väldigt stark och något svår att skölja av, men det kan jag leva med. Inget för dig med känslig hud. Köpa igen? Absolut!

Sist ut har vi Instant Moisture + Radiance Hydra Mask som ska verka som en intensivkur för torr, stressad hud. Innehåller bland annat jojobaolja, rosenvatten, sheasmör och havtornsextrakt – en väldigt fin kombo. Den är bra och ger viss återfuktning men jag hade väntat mig va va voom-återfuktning med tanke på produktnamnet. Inget för mig, kanske fungerar den bättre på mer normal till oljig hud.

Multi Action Micellar Water är precis som det låter ett micellärt vatten som innehåller bland annat aloe vera, hyaluronsyra och pion. Jag har nyligen upptäckt micellärvatten igen och just det här micellärvattnet rengör bra men jag hade önskat mer återfuktning. Jag behöver mer fukt – tror den passar bättre för normal till oljig hud.

Superseed Soothing Hydration Organic Facila Oil är en ansiktsolja för den torra huden och innehåller vårdande ingredienser som avokadoolja, jojobaolja, nattljusolja, nyponfröolja, havtornsextrakt, havreolja, broccolifröolja och tranbärsolja – ja ni hör ju, en riktigt härlig cocktail. På mig absorberas oljan snabbt men är ändå “kvar” i huden om ni förstår vad jag menar, jag tycker den verkar återfuktande och ger ett fint glow. Dessutom doftar den svagt av godis – jag gillar denna, en perfekt olja för dagtid!

SOS Hydra Recharge Cream ska fungera på alla hudtyper och verka som en intensivt återfuktande ansiktskräm som kan appliceras när man känner sig torr och fungera som en kräm mot väder och vind om jag förstått det rätt. Innehåller bland annat jojobaolja, pion, hyaluronsyra och linfrö. Men… jag tycker inte den är så galet återfuktande? Krämen absorberas ganska snabbt men på torra områden (som min panna) så behöver jag absolut något mer återfuktande och skyddande än denna kräm. Nä, lever inte upp till namnet på min hud.

Sist ut har vi SOS Hydra Repair Intensive Serum som ska lugna stressad hud och återfukta. Innehåller bland annat solrosolja, rosenvatten, hyaluronsyra och extrakt från havtorn, nässla, linfrö och pion. Serumet doftar lätt blommigt och sjunker snabbt in i huden och återfuktar verkligen, jag tycker mig även få mer glow som alltid är ett plus i min bok – jag gillar verkligen det här serumet!

Mina favoriter är med andra ord skrubben, detox masken, ansiktsoljan och serumet. Har ni testat något från Mádara? Vad tyckte ni?