Wild Rose Beauty Balm from Neal’s Yard Remedies, 50 gr and ca 545 SEK

Earlier this year I visited the store Eteritique on Höglidsgatan 34 in Stockholm, a beauty shop that focused on organic products based on oils and herbs, for both external and internal use. The brands they have are Neal’s Yard Remedies, Patyka, Absolution, Iroisie and Les Fleurs de Bach. I got a bunch of products with me from Neal’s Yard Remedies and I figured I’ll review now!

First up is the award winning Wild Rose Beauty Balm that is a 100 % organic balm containing rosehip seed oil, shea butter, jojoba oil, hempseed oil, beeswax and essential oils. It works in three ways; as oil-based cleanser, gentle exfoliation or to point treat dry areas but can also be used as nail balm, face mask, lip balm – a true multi product. I have mainly tried the balm as a cleanser that I massage around in the face before I take it off with the included cotton cloth, which I soak in warm water first. The result is really brilliant, all makeup is gone, the skin is gently exfoliated and gets a nice glow without being dried out in any way. I love this balm! Rating: 5/5


Tidigare i år besökte jag butiken Eteritique på Höglidsgatan 34 i Stockholm, en skönhetsbutik som riktat in sig på ekologiska produkter baserade på oljor och örter, för både utvärtes och invärtes bruk. Märkena som de har hos sig är Neal’s Yard Remedies, Patyka, Absolution, Iroisie och Les Fleurs de Bach. Jag fick med mig ett gäng produkter från Neal’s Yard Remedies som jag tänkte recensera nu!

Först ut är prisvinnande Wild Rose Beauty Balm som är ett 100 % ekologisk balm innehållande nyponfröolja, sheasmör, jojobaolja, hampfröolja, bivax och eteriska oljor. Den fungerar på tre sätt; som oljebaserad rengöring, mild exfoliering eller för att punktbehandla torra områden men kan även användas som nagelbalsam, ansiktsmask, läppbalsam – en riktigt multiprodukt. Jag har främst provat balmet som en rengöring som jag masserar runt i ansiktet innan jag tar bort den med den medföljande bomullsduken, som jag blöter i varmt vatten först. Resultatet är verkligen strålande, all makeup är borta, huden är milt exfolierad och får en fin glöd utan att vara uttorkad på något sätt. Jag älskar detta balm! Betyg: 5/5

Rosemary & Cedarwood Hair Treatment from Neal’s Yard Remedies, 50 gr and 110 SEK

A hair mask with 100 % organic ingredients that will stimulate the scalp and to revive dull hair, should be especially good for hair exposed to chlorine, dye and heavy weather. Should be massaged into the scalp, dry ends and left for 30 minutes, preferably before shampooing. Contains coconut oil and essential oils such as cedar wood, rosemary and lavender. This hair mask I really like, a little product goes a long way and the scent is good. It acts balancing and soothing for my irritating scalp – yey! Rating: 5/5

En hårinpackning med 100 % ekologiska ingredienser som ska stimulera hårbotten och få liv i matt hår, ska vara speciellt bra för hår som utsatts för klor, färgning och hårt väder. Ska masseras in i hårbotten, torra hårtoppar och lämnas i 30 minuter, med fördel innan schamponering. Innehåller kokosolja och eteriska oljor som cederträ, rosmarin och lavendel. Denna hårinpackning gillar jag verkligen, lite produkt räcker långt och doftar gott, friskt liksom. Den verkar balanserande och lugnande för min irriterande hårbotten – yey! Betyg: 5/5

Deliciously Ella Rose, Lime & Cucumber Moisturizer from Neal’s Yard Remedies, 100 ml and 345 SEK

A light moisturizer that comes in a very nice, convenient pump bottle. Created by the blogger Deliciously Ella and contains a bunch of lovely oils and extracts including cucumber, rose and lime. The cream is really light, sinks quickly into the skin and smells clearly of rose and cucumber. It’s soothing on the skin but for my combination skin this cream is too light and I don’t really like the smell of herbs. I simply think it works better on oilier skin types. Rating: 2/5.

Have you tried anything from Neal’s Yard Remedies? What did you think? 

En lätt fuktighetskräm som kommer i en väldigt fin, praktisk pumpflaska. Skapad av bloggaren Deliciously Ella och innehåller ett gäng härliga oljor och extrakt från bland annat gurka, ros och lime. Krämen är verkligen lätt, sjunker in snabbt i huden och doftar tydligt av ros och gurka. Den är skön på huden men för min kombinationshud är denna kräm för lätt och jag gillar inte riktigt den örtiga doften. Jag tror helt enkelt den fungerar bättre på fetare hy. Betyg: 2/5.

Har du provat något från Neal’s Yard Remedies? Vad tyckte du?