Solens strålar, bad i saltvatten och klor kan vara uttorkande för håret. Därför är det viktigt att veta hur du ska vårda ditt hår i sommar. På så vis slipper du slitet hår och kan istället njuta av ett mjukt och glansigt hårsvall.

Tvättrutiner för att vårda ditt hår i sommar

Sommaren kan vara tuff och slitsam för håret, så det gäller att ha en skonsam tvättrutin.

Använd milda schampon: Många schampon innehåller starka kemikalier som kan torka ut ditt hår och hårbotten. Välj ett milt schampo som återställer fuktbalansen.
Tips från redaktionen:

Rahua Hydration Shampoo 275 ml
NOAH Origins Dry & Opaque Hair Shampoo, 250 ml
Rahua Hydration Shampoo 275 ml
Rosenserien Shampoo with Argan Oil, 200 ml

Tvätta inte för ofta: Genom att tvätta håret för ofta tar du bort de naturliga oljorna som skyddar och återfuktar hårbotten. 2-3 gånger i veckan är en bra riktlinje för att undvika torr hårbotten och fett hår.

Återfukta med balsam: Efter schamponering är det viktigt att använda ett återfuktande balsam.
Tips från redaktionen:

mossa vitamin moisture conditioner ny MadaraNourishRepairConditioner
Mossa Vitamin Moisture Conditioner 200 ml
Madara Nourish and Repair Conditioner

Undvik värmeverktyg för styling

För att inte slita onödigt mycket på håret är det bäst att undvika värmeverktyg så mycket som möjligt. Försök hitta andra vägar till lockarna. Testa dessa värmefria tricks för att vårda ditt hår i sommar.

Värmefria stylingmetoder: Skippa platt- och locktänger och prova istället flätor eller andra värmefria metoder för att styla håret. Detta minskar risken för slitet hår. Snurra upp håret i en liten knut och låt självtorka. Släpp ut och du har ljuvliga lockar.

Låt håret lufttorka: Att låta håret lufttorka i stället för att använda hårtork är ett enkelt sätt att minska värmeskador. Lättare sagt än gjort kanske för många, beroende på vad man har för hårtyp.

Använd värmeskydd: Om du måste använda värmeverktyg, applicera alltid ett värmeskydd för att minimera skadorna på håret.
Tips från redaktionen:

 

Bruns Värmeskydd nr 17 Oparfymerad, 200 ml

Återfukta för att vårda ditt hår i sommar

Återfuktning är nyckeln till att hålla håret friskt och glansigt under sommaren. Använd hårinpackningar, masker och hårolja

Hårinpackningar: En näringsrik hårinpackning kan göra underverk för torrt och skadat hår.
Tips från redaktionen:

hårmask torrt hår
Madara Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask
Rahua Hydration Hair Mask 
Bruns Hårmask nr 23 Oparfymerad 350 ml

Hårolja: Använd en fuktgivande hårolja på topparna efter tvätt för att få ett glansigare och mjukare hår.
Tips från redaktionen:

Silmachy Hair Oil For Spit Ends 
Loelle Argan Oil

Återfukta även inifrån

Kom även ihåg att återfukta kroppen inifrån genom att dricka mycket vatten. En välhydrerad kropp bidrar till ett friskare hår och en bättre hud. Sommaren kan vara uttorkande, men genom att dricka tillräckligt med vatten kan du hjälpa till att förbättra både hårets och hudens utseende.

Med dessa tips kan du njuta av sommaren med ett friskt, glansigt och välmående hår. Upptäck våra naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter för att verkligen vårda ditt hår i sommar.

Av redaktionen