Känner du dig torr i huden, och i behov av extra fukt? Maxa fukten i huden genom att använda dig av ansiktsvatten!

Ansiktsvatten, toner eller mist som det också kan kallas, använder du i din hudvårdsrutin efter att du tvättat rent ansiktet. En del ansiktsvatten kan man klappa in i huden, andra har sprayfunktion. Men man kan också blöta en rondell med ansiktsvatten och svepa över ansiktet efter rengöring.

Varför ska man använda ansiktsvatten?

• Det hjälper till att balansera pH-värdet i huden efter du har tvättat rent huden.

• Det är ett extra ”rengöringsvarv” så att man verkligen får bort all smink och smuts efter rengöringen.

• Det hjälper till att återfukta huden efter tvätt.

• Det är bra på att fukta huden, så att dina efterföljande produkter bättre kan gå in i huden. Tex ansiktsolja, som alltid ska appliceras på fuktad hud, aldrig torr.

• Det hjälper till att hålla huden fuktad, tex om du sitter framför datorn hela dagen.

• Ansiktsvatten kan även sprayas över sminket för att återfukta extra.

 

 

Här är 5 ekologiska ansiktsvatten att spana in:

bybi mega mist

Mega Mist från BYBI

Ansiktssprayen lindrar irriterad, torr och stressad hud och ger huden en riktigt fuktboost och glow. Misten innehåller bland annat hyaluronsyra, rosenvatten, pomeransvatten, aloe vera-pulver och extrakt från alger och granatäpple – ingredienser som ger hyn en vacker lyster och gör huden elastisk!

Här hittar du Mega Mist för endast 399 kr >>>

MariaÅkerbergNeroliFreshner

Neroli Freshener från Maria Åkerberg

Ett fuktbevarande ansiktsvatten utan alkohol, som avslutar rengöringen och förbereder huden för andra produkter. Ansiktsvattnet innehåller balanserande nerolivatten som passar för alla hudtyper. Neroli är blommor från apelsinträdet och ger en ljuvlig doft!

Här kan du handla Neroli Freshener för endast 169 kr >>>

 

Flower Water Tea Tree från Organics by Sara

Ett ansiktsvatten med tea tree som passar en kombinationshud och aknebenägen hud. Ansiktsvattnet har en uppfriskande doft och renande effekt på huden. Ansiktsvattnen från Organics by Sara är handgjorda, man låter en eterisk olja dra i källvatten i några veckor för att sedan filtrera bort den eteriska oljan. Denna process resulterar i ett underbart aromatiskt blomvatten med samma effekt som den eteriska oljan.

Här hittar du Flower Water Tea Tree >>>

Loelle-rose-water-new-design

Rose Water från Loelle

Ett ekologiskt rosenvatten för kropp och ansikte. Den har sitt ursprung i Marocko som är känt för sina rosor och destillering av rosenblad. Detta ekologiska rosvattnet är en hydrolat, alltså en antiseptisk vattenhaltig biprodukt från produktionen av eteriska oljor. Rosenvattnet tillverkas i ett ekologiskt certifierat kooperativ i staden Kalaa M’Gouna i Marocko. Du kan blanda rosenvattnet med din ansiktskräm, fräscha upp dig under dagen med en ansiktsdusch eller återfukta din hårbotten med det!

Här hittar du Rose Water för endast 129 kr >>>

Hydrating Floral Essence från Tata Harper

För dig som vill lyxa till det extra så är det här ansiktsvattnet underbart – ett ansiktsvatten och ett serum i ett! Det passar alla hudtyper och är extra bra för dig som vill ha långvarig återfuktning i huden. Essenset innehåller 19 aktiva och botaniska ingredienser, bland annat hudvårdande rosvatten, aloe vera och naturlig hyaluronsyra som hjälper till fukta huden, plumpa och mjuka upp den och minimera torrhetslinjer. Trollhassel verkar som en antioxidant och minimerar förstorade porer, gotu kola stramar upp huden och jasmin och mandarin ger huden fukt.

Här hittar du Hydrating Floral Essence för 788 kr >>>

 

Spana in hela vårt sortiment av ekologiska ansiktsvatten >>

Mer läsning för dig:

Därför ska du använda ansiktsolja & serum