När de kyligare graderna smyger sig på är det dags att lägga till en ansiktsolja i hudvårdsrutinen. Men varför, hur och vad ska man använda? Vi passade på att ställa några frågor kring ansiktsolja, kyla och glow till Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut, näringsfysiolog och grundare av svenska Organics by Sara.

Vad är skillnaden mellan olja och serum? Varför använder man dem och behöver man båda två?
– Olja är 100% fett som har i uppgift att kapsla in fukt i huden. Serum innehåller fukt och ibland även fett, och är vanligtvis i flytande form, gel eller syra. Serumets uppgift är att tillföra och binda fukt i huden. För att huden ska hålla sig i bästa skick behövs både fukt och fett i huden och därför är det en bra idé att båda delarna finns med i hudvårdsrutinen!

För ett maximalt glow – vad ska man använda då och hur?
– Börja med att se över hela hudvårdsrutinen – huden i sig är grunden till ett naturligt glow och ju bättre skick din hud är i desto mer lyster har du. Nyckeln till en naturlig lyster är att hålla huden både återfuktad och återfettad. Torka inte ut huden i något steg i din hudvårdsrutin, för att effektiv och uttorkande rengöring gör huden matt, då du strippar huden från dess naturliga oljor. Rengör istället huden med en skonsam rengöringsolja – om du absolut vill använda en löddrande rengöring är det ännu viktigare att fylla på med serum (fukt) och fett (olja) i resten av hudvårdsrutinen. Att använda en fuktmask flera gånger i veckan fuktboostar också huden!

Hur använder man ansiktsolja på ett optimalt sätt? Vilket steg i hudvårdsrutinen?
– Du applicerar ansiktsolja efter serum och före dag- eller nattkräm om du använder en sådan. Ansiktsoljor går lättast in i huden om du använder fukt före för att slussa ner oljan i huden med hjälp av fukt. Men, när det är kallt och nollgradigt ute kan du men fördel applicera ansiktsolja på din ansiktskräm istället – detta för att kapsla in fukten och undvika att krämen ”fryser” huden. Viktigt är också att välja rätt ansiktsolja för dig. Välj en ansiktsolja som passar din hudtyp – en torr hud behöver fetare oljor, medan en fet hud behöver lätta oljor. Fukt behöver dock alla maxa!

Så, storsäljaren Antioxidant Serum från Organics by Sara – varför är den så fantastisk?
– Idag utsätter vi vår kropp och hud för mycket. Livsstil påverkar, men även sol och väder. Detta leder till en oxidativ stress i huden som alla har i mindre och större omfattning och leder till att huden åldras. Svaret på att bromsa den oxidativa stressen stavas antioxidanter, både invärtes och utvärtes. Vårt Antioxidant Serum är en riktig antioxidantboost och passar alla hudtyper (utom den riktigt känsliga). Serumet ger även ett härligt glow och en riktig fuktboost till huden. Använd serumet i din hudvårdsrutin då den även ger ett riktigt fint glow under din makeup. Du kan också prova att blanda 2 droppar med din foundation eller nattkräm i höst och vinter för att skydda huden ytterligare. Om du använder en urskölj i håret så kan du även addera 2 droppar i den för att ge fin glans till håret.

Facial Oil Serum Antioxidant från Organics by Sara är ett oljebaserat serum för ansiktet som är fullproppat med nyttigheter! Det passar alla hudtyper, men är extra bra för normal till blandad hud, eftersom den absorberas snabbt och har en stärkande effekt.

Oljeserumet har en bas av antiinflammatoriska örtextrakt i glycerin som återfuktar och lugnar huden maximalt. Den sjunker lätt in i huden och lämnar en återfuktad och silkeslen yta. Oljeserumet är även berikat med stärkande eteriska oljor av bla mandarin, bergamott och lavendel. Och inte nog med det – så får du en strålande lyster till huden!

Handla för endast 379 kr >>

 

 

Här hittar du alla ansiktsoljor från Organics by Sara >>