Jag ställer frågan eftersom att jag genuint undrar det. Även fast jag själv inte vill kalla mig för “influencer” så är jag inte dummare än att jag förstår att mina inlägg kan influera dig som läser. Det har jag största respekt för. Men jag själv inspireras ju också av andra influencers, små som stora, “eko”-influencers som konventionella skönhetsgurus. 

På sistone har jag känt mig så otroligt opepp på hela beauty communityt. Det känns inte genuint längre. Är det bara jag? Jag har svårt att tro på vad folk skriver och tipsar om. Tänker framförallt på instagram, det var längesen jag läste någon annan skönhetsblogg om jag ska vara ärlig. 

Jag vet inte om det är själva formatet som gör att jag tappar förtroendet, men just nu känns allt som ett enda virr-varr av exponera-produkterna-snabbt-för-att-fylla-flödet till att visa hur-artsy-kan-jag-bli-med-skönhetsprodukter, visa-samarbeten, visa-pr-utskick, gör-massa-reels, etc etc. Dessutom är jag så trött på hela tjatet om “gifter” bland gröna och ekologiska skönhetsbloggare, lika mycket som jag är trött på konventionella bloggare som påstår att vi som gillar eko går runt med foliehattar, att solskydd inte alls bidrar till att döda korallreven etc, etc. 

Ä-ääälskade att Martina, som är känd som differentgreens på insta, ”vågade” dela med sig av produkter hon köpt som INTE var eko. För att som ekobloggare erkänna det är ju lite som att svära i kyrkan. Men det har verkligen inspirerat mig till att dela med mig av lite nyinköp som jag gjort som heller inte är eko. För nej, allt jag använder är faktiskt inte naturligt och ekologiskt (80/20  – remember?). Skulle det vara intressat att se?

Hur som helst, har du inte koll på Martina så bör du verkligen kolla in hennes konto, hon är en av de ”gröna” skönhetsinfluencers som jag verkligen uppskattar.

 

Mer business, mindre passion?

Jag som har sysslat med detta i ett par år nu, och som fortfarande sysslar med det fattar. Herregud, om det är någon som fattar så är det jag. Så nej, jag vill inte kasta sten i glashus. Men jag vill också ventilera och dela med mig av mina tankar. Jag är inte sen med att erkänna att samarbeten är kul. Det är smickrande. Och det är framförallt ett kvitto på att beställaren ser ett värde i det jag gör, och att mitt engagemang är tillräckligt högt för att någon ska vilja göra ett samarbete med mig. PR är trevligt. Och visst, jag tackar inte heller nej till lite likes och engagemang. 

Men ändå. Just nu tycker jag att de genuina skönhetsinläggen lyser med sin frånvaro. Det är väldigt få skönhetsinfluencers jag söker mig till just nu, vilket känns supertrist. 

Personligen brukar fundera på om influencern fått produkten eller köpt den för egna pengar, eller om influencern hunnit använda produkten tillräckligt länge för att kunna ge en uppriktig recension. Får man någonsin se att produkterna är slut? Har influencern pratat om samma produkt flera gånger tidigare? Har influencern lämnat negativa recensioner eller är alla produkter fantastiska? 

Du som läser detta, känner du igen dig? Har du också gått i dessa tankebanor när du läst mina inlägg? 

Med det sagt så finns det fortfarande så många fantastiska konton som jag älskar att följa, som ständigt kittlar min nyfikenhet, kommer med inspiration eller bara känns så genuina. Och det är ju det som tilltalar mig.

5 instakonton jag älskar att spana in (Beauty och lifestyle)

Soindelaskin

Hennes passion för beauty är tydlig! Hon är kontinuerlig med sina uppdateringar och hon vågar vara ärlig med vad hon tycker. Hon tar snygga bilder, men det som får henne att stå ut från mängden är ju hennes personlighet på stories. Ä-Älskar att kolla hennes stories. She funny.

 

HeleneSoderstrom

Helene verkar så mysig. Tar fina bilder. Vill vara hennes kompis, hänga på hennes balkong, äta pasta och prata om livet.

 

Rebecca.beige

Rebecca, min kloka och roliga instavän. Henne vill jag också hänga med irl snart. På insta delar hon stiltips, remakes och igtvs. Hon delar så mycket matnyttigt att Oprah framstår som amatör. Eller nej, Oprah är ändå oprah. No one can touch Oprah. Men Rebeccas matnyttiga inlägg är verkligen läsvärda, eller bara roliga. Eller ibland både och.

KlaudiaCloud

Har följt Klaudia i ett par år nu och älskar att hon är så transparent med sitt jobb som influencer och egen företagare. Hon är rolig, tar sjukt snygga bilder och har världens sötaste hund.

Alejandra Cerda

Älskar att följa Alejandras liv i Köpenhamn. Det vardagliga, vad hon och hennes man lagar för mat – det är min favoritcontent från henne. Men hon är otroligt klok, pratar om hållbarhet, klass, jämlikhet, ångest och syr sina egna kläder (hon är självlärd!). Hon slutar aldrig imponera. Har dessutom spelat in ett poddavsnitt med henne som alla borde lyssna på.

Lyssna på avsnittet: Ingen ska få säga att jag inte har rätt att vara här.

 

Vilka 5 konton älskar du att följa just nu?