För fjärde året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Totalt 16 vinnare har utsetts varav flera är nykomlingar i tävlingen. En av årets stora vinnare är det sydafrikanska varumärket Esse Probiotic Skincare som kammade hem tre förstapriser.

 

I 15 tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-juryn testat, utvärderat och utsett vinnarna, medan den 16:e kategorin, Årets Produkt – Guldäpplet, är ett samarbete med tidningen Hälsa, som tillsammans med svenska folkets röster, korade Maria Åkerbergs Hand Cream som vinnare!

 

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2019:

 

Bästa Ansiktsrengöring: Tata Harper, Purifying Cleansing

tata-harper-purifyinggelcleanser-600x600

 

Juryns motivering: Denna helt underbart citrusdoftande och krämiga rengöring fick juryn på fall. En skonsam och djupgående daglig detox för huden som verkar både fuktgivande, balanserande och förnyande även för en bångstyrig problemhy.

 

 

 

 

Bästa Ansiktsserum: Esse Probiotic Skincare, Ageless Serum

404

Juryns motivering: Här har du ett serum där du känner en omedelbar uppstramning och att huden blir ofattbart len. En doft av Afrika – ger dig en lyxig upplevelse där de naturliga djupgående ingredienserna håller den vad den lovar. Fast, jämn och mjukare hud redan efter en månad.

 

 

 

Bästa Ansiktspeeling/skrubb: Kora Organics, Turmeric Brightening 6 Exfoliating Mask, 2-IN-1

kora-organics-kora-turmericmask-tube-1000x1000

 

Juryns motivering: Härligt uppfriskande skrubbmask som med hjälp av dess kryddfruktiga ingredienser rengör på djupet. Huden känns återfuktad och len och får en välmående lyster som håller i sig länge. Ett stort plus är att produkten verkar aktivt för att dämpa effekterna av miljöpåverkan och UV-stress.

 

 

 

Bästa Nattkräm: Esse Probiotic Skincare, Restorative Moisturiser

401

 

Juryns motivering: Denna kräm med lyxig känsla är som sammet för huden – samtidigt som den ger huden fukt ger den även en tydligt utjämnande känsla. Krämen har en svagt hudfärgad ton vilket gör den perfekt som dagkräm såväl som nattkräm. Funkar helt enkelt dag som natt!

 

 

 

Bästa Ögonkräm: Patyka, Energising Eye Gel

patyka-primaire-secondairepack-0013-1st-signs-of-ageing-energising-eye-gel-600x600

 

Juryns motivering: Ett litet energiknippe som den här bör finnas i allas badrumsskåp. Denna vitamincocktail gör underverk på trötta påsar och ögonlock, som med lätthet appliceras tack vare dess behändiga och smidiga förpackning.

 

 

 

 

 

Bästa Foundation: Inika Organic, Certified Organic Liquid Mineral Foundation

inika_foundation_liquid_cream_1

 

Juryns motivering: En foundation som med sin krämiga konsistens ger en optimal jämn täckning. Med hjälp av sina ekologiska oljor ger den också huden en härlig glow. Dessutom är den fullproppad med antioxidanter och vitaminer som ger huden intensivt med fukt och näring hela dagen.

 

Bästa Läppstift: Alima Pure, Lip Tint Daisy

Daisy-Lip-Tint-Alima-Pure

 

Juryns motivering: Detta läppstift är härligt återfuktande med en nyans som passar alla årstider. Den ger även en svalkande, skön och fräsch känsla med en hint av mint.

 

Bästa Hårstyling produkt: Bruns Products, Hårsufflé nr 14

bruns-products-harsuffle-syrlig-mynta-nr-14-200-ml

 

Juryns motivering: En tilltalande förpackning som känns modern och exklusiv, rymmer den här väldoftande och nytänkande produkt som stylar den omöjligaste frilla. Lätt att applicera, gör håret lätt att forma utan att kladda eller tynga ner. Helt klart en ny favorit!

 

Bästa Solkräm: Hynt Beauty, Sun Prep Broad Spectrum SPF 25 Solskyddskräm

hynt-beauty-sun-prep-broad-spectrum-spf30-aurinkovoide-10675-600x600

 

Juryns motivering: Med en lätt krämig konsistens, en ljuvlig doft och en perfekt förpackning är detta solskydd definitionen av sann eko-lyx. Krämen lämnar huden både skyddad, och återfuktad. Ett solskydd som känns som en ansiktskräm.

 

Bästa Duschtvål: Neal´s Yard Remedies, Aromatic Shower Gel

neal-yard-remedies-aromatic-shower-gel-600x600

 

Juryns motivering: Denna magiska produkt bjuder in till ett mjukt lödder i duschen med en subtilt blommig doft. Du får en avkopplande stund för dig själv med denna härliga duschgele som innehåller både lavendel, geranium och aloe vera. Perfekt till alla torrisar och en solklar favorit hos juryn.

 

Bästa Kroppsolja: Maria Åkerberg, Royal Body Oil

maria-akerberg-royal-body-oil-600x600

 

Juryns motivering: Att smörja in sin kropp med denna gyllene olja är som att lägga på sammet. Oljan mjukar upp alla torra partier, huden känns silkeslen och oljan lämnar kvar en ljuvlig doft av blommor och mystik.

 

Bästa Deodorant: Naturlig Deo, Ekologisk Deodorant Cream Grapefrukt

Naturlig-Deo-Ekologisk-deodorant-cream-grapefrukt-60-ml

 

Juryns motivering: Denna produkt är handgjord med omsorg för både människa, djur och natur. På ett krämigt och fräscht sätt eliminerar den svett och lukt utan att täppa till. Den vårdar, mjukgör och dödar effektivt bakterier och passar alla med sin friska och behagliga doft.

 

Bästa Fotkräm: Dr Sannas, Dr Sannas Fotbalsam

dr-sannas-fotbalsam-med-ringblomsextrakt-75-ml

 

Juryns motivering: Med en uppfriskande doft och utan att kladda, tar denna fotkräm väl hand om fötterna. Skönt mjukgörande som är lätt att applicera och håller dem mjuka och fräscha.

 

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: Rosenserien, Schampo for Hair and Body

1006552_1

 

Juryns motivering: Ett härligt doftande schampo och duschtvål i ett. Denna fantastiska produkt ger håret volym, glans och ser till att både kroppen och håret blir mjukt och rent. Ett stort plus för den smidiga förpackningen som är enkel att ta med sig på resa eller gym.

 

 

 

 

 

 

Årets Innovation: Esse Probiotic Skincare, Esse Protect Oil

ProtectOil

 

Juryns motivering: En ansiktsolja som är som en dröm för huden. Med dess goda bakterier stärker och återfuktar den en stressig och känslig hud på ett magiskt sätt.

 

 

 

 

 

 

 

Årets Produkt – Guldäpplet: Maria Åkerberg, Hand Cream

maria-akerberg-hand-cream-100ml-600x600

 

En expertjury från Tidningen Hälsa och de svenska konsumenterna röstade fram denna svensktillverkade produkt – en härlig handkräm som på ett kick smiter in i huden som lämnas återfuktad ett bra tag framöver – till Årets Produkt 2019.