Med rötterna i Indien har många av ingredienserna i Khadi Natural’s produkter hämtas från den ayurvediska traditionen, en tusenårig indisk medicinsk disciplin som fokuserar på balans och helande genom naturliga källor. Dessa ingredienser anses ha både vårdande och terapeutiska egenskaper för håret och hårbotten.

Khadi Natural’s engagemang för hållbarhet

Khadi Natural strävar efter att ha en miljövänlig och hållbar produktion och prioriterar användningen av ekologiska ingredienser och försöker minimera sin miljöpåverkan genom att undvika skadliga kemikalier och genom att implementera återvinningsbara förpackningar. Deras hårfärger är kända för att vara fria från skadliga kemikalier som ammoniak, väteperoxid, och PPD (parafenylendiamin), vilka är vanliga i konventionella hårfärgsprodukter och kan vara skadliga för hår och hårbotten.

Khadi Natural är inte bara ett varumärke för naturliga hårfärger utan representerar också en bredare filosofi om hållbarhet, traditionell vård och etiskt ansvar inom skönhetsindustrin. Genom att samarbeta med lokala samhällen och småskaliga producenter stöder de också hållbara ekonomiska modeller och sysselsättning på landsbygden.

Vill du som vi ha en balans mellan effektivitet, hälsa och hållbarhet i sin skönhetsrutin, då är Khadi ett bra val.

Här kommer några tips att tänka på när du ska färga ditt hår med Khadi Natural

✔️Khadi Natural erbjuder ett brett utbud av nyanser, så välj den som bäst matchar din naturliga hårfärg eller den önskade färgen.

✔️Tvätta ditt hår dagen innan du planerar att färga det. Undvik användning av balsam eller stylingprodukter före applicering av hårfärgen.

✔️Följ instruktionerna på förpackningen för att blanda färgpulvret med varmt vatten till en smidig pasta. Se till att blanda ordentligt för att undvika klumpar.

✔️Använd handskar och applicera färgen jämnt över hela håret med hjälp av en kam eller borste. Se till att täcka alla delar av håret noggrant.

✔️När färgen är applicerad, massera försiktigt in den i hårbotten och längderna för att säkerställa jämn täckning och bättre absorption.

✔️Efter applicering, täck håret med en duschmössa eller folie och låt färgen verka enligt anvisningarna på förpackningen. Tiden kan variera beroende på önskat resultat och din naturliga hårfärg.

✔️Efter den angivna tiden, skölj håret noggrant med ljummet vatten tills vattnet blir klart. Undvik att använda schampo eller balsam vid första sköljningen.

✔️Efter att ha sköljt ur färgen, applicera Khadi Natural hårinpackning eller ett naturligt balsam för att återfukta och mjukgöra håret.

Eftervård

Undvik att tvätta håret med schampo under de första 24-48 timmarna efter färgning för att låta färgen sätta sig ordentligt och hålla längre. Använd ett solskyddande balsam eller huvudbonad när du vistas utomhus för att skydda färgen från att blekna i solen.