Jag tycker det är kul att piffa upp håret med lite olika toner, men vill hålla det så naturligt och skonsamt som möjligt. Min naturliga hårfärg är den klassiska svenska råttfärgen, med en inte oväsentlig mängd gråa hår insprängda här och där. Under det senaste decenniet har jag hållit mig till örtfärger i olika rödbruna nyanser, men på senare tid har jag känt för en förändring. Jag vill gärna ljusa upp mitt hår lite, men är väl medveten om att örtfärger inte kan göra håret just ljusare. Därför tänkte jag utnyttja mina gråa hår till min fördel och valde Khadi Medium Blond i hopp om att de gråa håren skulle få en gyllene ton och skapa naturliga slingor i det övriga håret.

Efter att ha följt instruktionerna för att blanda till färgen, tog jag på mig gummihandskar och började applicera blandningen med fingrarna enbart på min utväxt. Jag var extra noga med hårlinjen runt ansiktet för att inte det gråa skulle smita undan. Sedan lät jag blandningen verka i cirka 2 timmar innan jag sköljde ur den ordentligt. Rekommenderad tid är 60-90 minuter, men jag vet att mitt hår behöver lite längre tid med örtfärger. Om man har i örtfärg längre, blir färgen ofta mer intensiv. Det är viktigt att inte använda schampo eller balsam under de första 48 timmarna efteråt, för att låta färgen sätta sig ordentligt.

Resultatet blev bra och min utväxt fick en jämnare ton, även om de gråa håren inte täcktes till 100%. Jag tror att resultatet hade blivit ännu bättre om jag hade använt Khadis Color Prep innan, men jag är ändå nöjd. Mitt hår känns glansigt och fint. Jag vet att nästa färgning kommer att ge ett mer intensivt resultat just på de gråa håren. Kolla alltid på färgkartan för att se hur örtfärgen kan komma att se ut på din naturliga hårfärg. Resultatet kan dock variera beroende på tid och ditt hårs kvalitet.

En av de stora fördelarna med örtfärg är att man kan färga om sitt hår relativt snart om man inte är helt nöjd eller önskar mer intensitet i färgen. Dessutom slipper man den skarpa utväxtkanten som syntetisk hårfärg ofta resulterar i.