Ekologiskt solskydd. Hur skyddar du dig bäst mot solen och varför? För stark solexponering kan leda till att huden åldras i förtid men även hudcancer. Vi rekommenderar därför att du smörjer in dig med solkräm när du vet att du ska vistas i solen men även att du får in SPF i din dagliga skönhetsrutin.

Hur skyddar jag mig i vårsolen?

Även om UV-index skalan inte är som högst under våren så har flera orter i landet snö och på de blanka ytorna reflekteras solstrålarna och kan fördubbla UV-strålningen mot ditt ansikte. Det är ofta därför man får en distinkt solbränna när man är i fjällen. För att hjälpa dig hitta vilket solskydd som passar dig bäst så guidar vi dig här till några av våra favoriter!

Solkräm för ansiktet – smörj in dig när du vet att du ska ut i solen!

Glöm inte att återapplicera under dagens gång.

Acorelle Sunspray SPF 30 – Ett lätt och trevlig solskydd som du lätt applicerar på huden genom att spraya på den och sedan arbeta in i huden.

Biosolis Sun Milk SPF 15 Face & Body – En vattenavisande solkräm med lite lägre SPF som passar både ansikte och kropp.

Bioregena Sunscreen Lotion SPF30 Face & Body – En solkräm för både ansikte och kropp som passar dig som har känslig hud då den har  en exklusiv, hyperallergen formula.Dagkräm med SPF – Solskyddsfaktor för dagligt bruk!

Ett bra sätt att få in solskyddet 365 dagar om året. Inte bara för soliga dagar utan även ett komplement till din nattkräm som ibland kan göra huden extra känslig mot UV-strålar.

Mossa 365 Days Defence Natural Sunscreen SPF 30 – En vårdande ansiktskräm som innehåller havtorn och omegasyror som återfuktar huden och skyddar mot UV-strålar året om.

Juice Beauty SPF 30 Oil Free Moisturizer – en lätt fuktcreme som skyddar huden och hjälper den att bibehålla sin naturliga fuktbalans. Passar extra väl för dig som har fet/oljig hy, problemhy eller blandhy.

Mádara Plant Stem Cell Age Protecting Sunscreen SPF 30– En färgad ansiktskräm som skyddar huden från UVA/UVB-stålning, luftföroreningar (sk anti-pollution) och förtidigt hudåldrande.

BYBI Beauty Day Defence SPF 30 Day Cream – En dagkräm med lätt formula som inte täpper igen huden. Den har ett högt innehåll av vitamin A och E samt buriti-olja som stärker skadad hud.

Hynt Beauty Sunprep Broad Spectrum SPF25 Sunscreen – En lätt dagkräm som du också kan applicera över ditt serum eller ansiktsolja, eller använda som primer för din foundation.

 

BB/CC creams och foundation – för dig som vill komplettera din dagliga rutin med ännu mer SPF!

Vi tipsar om foundations och BB/CC Creams med uttalad SPF men produkter som innehåller titandioxid har även dom ett naturligt solskydd, något som är vanligt i  mineralfoundations.

Lily Lolo Mineral Foundation – Ett fint pulveriserat mineral foundation med SPF 15.

Zuii Organic Flora Powder Foundation – En täckande puder foundation med ett lättare solskydd med faktor SPF 13-15.

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream – En CC Cream med inbyggt SPF 30. Ger ett jämnt och naturligt resultat.

Mádara Anti-Pollution CC Cream SPF 15 Medium – Enn lätt täckande dagkräm som skyddar huden mot sol och föroreningar. Ger ett matt, återfuktat resuktat samtidigt som den jämnar ut huden och ger lyster.

 

Läs mer om solskydd här:

Var smart och använd solskydd nu!