Ansiktsrengöring. Här har vår testare Sofia B satt tre olika oljebaserade rengöringar på prov – de är passande för mogen, torr och känslig hud, men passar lika bra för fet/obalanserad hud. Balms som rengör och som är baserade på olja och smörer kan ibland må bra av ett efterföljande ansiktsvatten, om man inte trivs med kvarvarande hinnor på huden.

 

Juice Beauty, Stem Cellular Cleansing Oil.
Juice Beautys rengöringsolja är en tunn, genomskinlig olja, som kommer i en praktisk plastflaska med pump. Den innehåller flera olika oljor, till exempel från vindruvskärnor, may chang, jojoba och solros, samt en patenterad bladning av stamceller från frukter som äpple, vindruva och citron. Det ger en effektiv, men också fuktgivande och mjukgörande rengöring som passar mogen, åldrande hy. Eftersom oljan är så lätt i konsistensen är den väldigt smidig att massera in på torr hud. Tillsätt sedan lite varmt vatten, och nu förvandlas oljan till en lätt emulsion som rengör effektivt, och som är enkel att skölja, eller torka bort. Jag har testat att använda rengöringen även för att ta bort ögonmakeup, och den funkar bra, men lämnar en lätt oljig hinna efteråt. Så inte superbekväm för det, vilket drar ner mitt betyg något. Betyg: 4,5/5

 

Evolve Organic Beauty, Gentle Cleansing Melt
Evolves prisvinnande cleansing melt är en lite gelé-ig rengöringsbalm med en lätt vaniljdoft, som lugnar och återfuktar huden. Huvudingrediensen är den näringsrika baobab-oljan som är rik på antioxidanter och hjälper till att förbättra hudens elasticitet och föryngra hudceller. Balmen kommer i en elegant mörkbrun glasburk. Man masserar in en liten klick av balmen på torr hud. Den är så mild att det även går bra att använda för att ta bort ögonmakeup. Sedan applicerar du lite varmt vatten och den förvandlas till en krämig lotion som rengör effektivt, men skonsamt, utan att torka ut. Skölj bort med mer varmt vatten, eller använd en mjuk tvättlapp. Den är helt fantastisk tycker jag. Det är som att sminket smälter bort, och det blir ingen irritation i ögonen efteråt. Huden känns ren, men återfuktad. Betyg: 5/5

 

Neals Yard Remedies, Frankincense Intense Cleansing Melt
Neals Yards Cleansing Melt tillhör den populära Frankincense Intense-serien. Den innehåller en blandning av ekologiska oljor från solros, kokos och mandel som hjälper till att binda fukt i huden och göra den mjuk och elastisk. Den eteriska oljan från frankincense ger en avkopplande effekt. Är kliniskt bevisad att återfukta huden i upp till 12 timmar. Kommer i en blå tub av återvunnen plast och rengöringen har en trippel-textur. Det innebär att den först är i gelé-form när du klämmer ut den ur tuben, sen blir den som en olja när du masserar in den på torr hud. När du sedan tillsätter lite varmt vatten förvandlas den till en mjölkig lotion som du enkelt sköljer bort. Det är en härlig rengöringsprocess, och huden känns verkligen väl rengjord efteråt. Men jag gillar inte att använda den lika mycket för att ta bort ögonmakeup, då den är ganska oljig och ögonen kan bli ganska irriterade. Det drar ner betyget lite för min del. Jag vill gärna ha en produkt som kan ta bort allt smink i ett svep. Betyg: 4,5/5.

/Sofia B

ansiktsrengoring