Hudvård för män. Weleda är ett varumärket med hudvårdsprodukter, som har allt för hela familjen. I denna recension har Richard E testat och recenserat tre produkter från Weledas produkter för män, After Shave Balm, Moisture Cream for Men och Men Aktiv Duschgel.

Weleda After Shave Balm

Weleda after shave balm har en väldigt trevlig kylande och återfuktande effekt. Produkten kommer i en glasflaska på 100 ml med skruvkork, som man lätt skakar ut produkten ur. Balmen i sig själv har en väldoftande pepprig stark doft, precis som dem andra produkterna i serien. Jag smörjer in den lätt och snabbt eftersom den är åt det lösare hållet i sin konsistens och samtidigt väldigt dryg. Man känner snabbt den kylande effekten som den ska ge och produkten är väldigt behagligt mot ett nyrakat ansikte. Den känns väldigt lätt och fräsch, och går snabbt in i huden. Lämnar inte alls en fet känsla utan lämnar hyn matt och återfuktad.

Betyg: 4/5

Weleda Moisture Cream For Men

Ansiktskrämen är len och härlig. Den kommer i en tub på 30ml i metal. Innehållet är lätt att klämma ut. Produkten i sig själv är lätt och krämig men ändå lite åt det lösare hållet, samma härliga starka peppriga doft som Weleda After Shave Balm. Jag tycker verkligen att produkten lever upp till vad den säger att den ska göra. Den återfuktar, den är lätt i konsistensen och skyddar huden. Det ända minuset är att den är snabbförbrukad och tar slut rätt så fort i jämförelse med andra ansiktskrämer jag tidigare haft. Produkten går snabbt in i hyn och lämnar en len fräsch känsla utan att göra den ”kladdig” eller oljig. Jag tycker den passar väldigt bra ihop med Weleda After Shave Balm!

Betyg: 5/5

Weleda Men Aktiv Duschgel

Weleda duschgel är en väldoftande duschtvål! Produkten kommer i en stor tub på 200 ml som är tillverkad av återvunnen mjukplast. Tvålen i sig är klar i nyansen och har en stark härlig doft som liknar dem andra produkterna, fast med lite mer rosmarin i doften som jag verkligen uppskattar. Tvålen löddrar bra och man behöver inte använda mycket för att tvåla in hela kroppen, den har nästan en kylande effekt efter man sköljt av den som ger en fräsch känsla. Huden lämnas ren och återfuktad! Produkten lämnar inte en torr effekt som jag upplevt att vissa andra duschtvålar som jag tidigare testat har gett efter användning. Jag rekommendera verkligen denna, och är väldigt nöjd och speciellt med doften!

Betyg: 5/5

/Richard E

 

Mer läsning om Weleda:

En bodylotion perfekt för varmare väder!