Ekologisk kroppvårdsrutin. Året om – och speciellt på sommaren när man visar mer hud – vill jag gärna ha extra fin och glowig hud på hela kroppen. Så här ser min rutin ut:

# Rakning – det är såklart högst individuellt hur du vill göra med hår, men jag föredrar att ta bort det på kroppen. Vaxning är den bästa metoden jag testat (på salong) men inget jag lyckats med hemma, därför kör jag på rakhyvel. Jag använder mig av en säkerhetsrakhyvel för att den går att återanvända i en livstid och rakar mig i duschen. När jag sköljt kroppen i varmt vatten, porerna i huden är öppna och kroppen är inlöddrad med en duschtvål (eko såklart) så rakar jag mig försiktigt. Fungerar prima!

# Skrubb – för extra fin och jämn hudton skrubbar jag mig minst en gång i veckan. Helt ärligt så är kroppsskrubb något jag hoppat och börjat med först de senaste åren, men oj vilken skillnad det gör! Kroppsolja/body butter sjunker in snabbare och brun utan sol blir jämnare. Det känns även som att huden blir fastare? Hur som helst är kroppsskrubb något jag numera inte kan vara utan!

Under sommaren har jag använt Maria Åkerberg Body Scrub som är en lagomt rivig, mintig skrubb med eteriska oljor från kanel, rosmarin och grapefrukt.

# Kroppsolja – jag avskyr body lotions, men älskar kroppsolja och body butter! Så det är ett givet val att återfukta kroppen med efter duschen. Detta använder jag alltid och extra bra är det att återfukta huden efter rakning och verkligen innan brun utan sol för jämnt resultat.

Sen förra sommaren har jag fått dille på jasmin, kan de finnas något bättre doft? Jag tror inte det! Så Jasmine Body Oil från Ulei de Lux har gått varmt, en riktig fröjd att smörja in kroppen med. Den doftar verkligen jasmin, sjunker in snabbt och är väldigt lik en torrolja. Så söt också med blomknoppar från jasmin!

# Brun utan sol – på sommaren är lite extra färg ett måste för mig! Jag är ingen soldyrkare och undviker att pressa mig i solen. Då är lite fusk perfekt!

Min absoluta favorit är Madara Fake It Natural Look Self Tan Milk som ger en gradvis solkysst hud. Den ger lite, lite färg åt gången, byggs upp fint över tid och är nästan omöjlig att smörja in ojämnt. Love it!

ekologiska sommarfavoriter