När jag besökte Ecohair så köpte jag med mig denna hårborste för att jag förälskade mig i den vid första borstningen hehe. Jag har letat efter en borste i naturmaterial ett tag nu, och har testat svinborstvarianten men jag har så tjockt hår att jag får borsta det i små sektioner med en svinborst för att få håret utrett (och vem har tid med det liksom, men jag har en minivariant av en svinborst i handväskan som fungerar perfekt för att kamma igenom luggen). Hur som helst har jag använt en Tangle Teezer-borste i plast som reder ut mitt hår jättebra, men tyvärr irriterar min hårbotten. Borsten ovan reder ut mitt hår, irriterar inte hårbotten (troligen pga gummibotten som anpassar pigorna efter huvudets konturer) men ger samtidigt en lätt skalpmassage vid borstning. Den här slår både svinborst och Tangle Teezer! Jag fick även med mig en hel del tips från tjejerna på frisörsalongen Ecohair kring hårborstning som jag tänkte dela med mig av:

  • Borsta igenom håret innan läggdags, gärna med huvudet upp och ner, för att ta bort alla gamla hårstrån, döda hudceller och andra avlagringar som samlats i hårbotten. Borsta håret två gånger om dagen.
  • Borstning upp och ner ger även mer volym i håret.
  • Borstning ökar blodcirkulationen och flödet av syre till hårsäckarna, vilket i sin tur kan öka hårväxt och motverka håravfall.
  • Borsta topparna först, istället för att borsta från hårbotten och ner, det ger mindre slitage på håret eftersom håret trasslar mindre.
  • Borstning transporterar oljor från hårbotten till topparna som ger glansigare hår så du slipper fett hårbotten och torra hårtoppar-looken