Ansiktsrengöring för känslig hud. En av de svåraste sakerna att hitta när man har känslig hud är en bra rengöring. Man vill dels inte att den ska vara för kraftig och orsaka irritation i huden, men samtidigt vill man också få huden ren från tex solskydd, smink och annan smuts i huden. Här har vi samlat 6 olika rengöringsprodukter för ansiktet som är extra lämpade för känslig hud.

 

rengöringsolja för känslig hud

 

ByBi Beauty, Swipe Clean Oil Cleanser & Makeup Remover >>>

Rengöringsolja som passar alla hudtyper, även den känsliga. Består av en blandning av olika oljor som bland annat har antibakteriella egenskaper. Appliceras på torr hud, sen masserar man ansiktet och även området runt ögonen för att lösa upp smuts och smink. Kan torkas av med en blöt och varm handduk.

 

 

 

 

 

rengöring känslig hud

 

 

Annemarie Börlind, ZZ Sensitive Cleansing Emulsion >>>

Lättare rengöringsmjölk utan doft som är särskilt framtagen för känslig hud. Innehåller pro- och prebiotika som hjälper till att stärka hudens barriär. Används gärna med resten av ZZ Sensitive produkterna för en bra hudvårdsrutin när din hud behöver extra stöd. Här kan du läsa mer om ZZ Sensitive.  

 

 

 

 

 

rengöring känslig hud

 

Neal’s Yard Remedies, Sensitive Soothing Cleansing Milk >>>

Neal’s Yard Remedies har också en hel serie med produkter anpassade efter känslig hud, och här är rengöringsmjölken som ingår. Den är doftfri och fri från alkohol och innehåller vårdande boragoolja. Kan användas dagligen. Läs mer om NYR:s serie Sensitive här.

 

 

 

 

 

 

rengöringsolja känslig hud

 

Organics by Sara, Cleansing Oil Sensitive >>>

Rengöringsolja för ansiktet från det svenska märket Organics by Sara. Oljan är doftfri och baserad på bland annat olivolja och tistelfröolja och är fri från doft. Passar bra för dig som är känslig i huden men som ändå vill ha en djuprengörande effekten av olja. Appliceras på torr hud och torkas sen varsamt av med en varm blöt handduk eller en rengöringssvamp.

 

 

 

 

 

rengöringslotion känslig hud

 

Wise Organic Beauty, Gentle Cleansing Milk >>>

Rengöringsmjölk från svenska märket Wise. Hjälper till att återställa hudens pH-balans och verkar svalkande och lugnande på huden. Innehåller bland annat apelsin som har antiseptiska egenskaper men är samtidigt passande för känslig hud. Kan användas morgon och kväll.

 

 

 

 

 

 

rengöring för känslig hud

 

Dr Hauschka, Soothing Cleansing Milk >>>

Rengöringsmjölk för känslig och torr hud. Mjölken innehåller bland annat jojoba- och mandelolja som passar för känslig hud, men rengöringsmjölken passar alla hudtyper. Innehållet hjälper till att stärka huden fett- och fuktbalans, utan att ge avkall på rengöringen.

 

 

 

 

 

LÄS MER: 7 ekologiska och naturliga ansiktskrämer som passar för känslig hud.