Annemarie Börlind är ett klassiskt hudvårdsmärke från Tyskland och har sedan de startade i slutet av 50-talet, använt sig av naturliga och ekologiska ingredienser i sina produkter. Företaget har egen fabrik och forsknings- och utvecklingsavdelning där de skapar innovativa ingredienser och produkter som ständigt vinner priser.

Hur hittar man rätt produkter till sin hud? Hudvårdsprodukter utgår från olika serier, eller system som märket kallar dem, som alla hjälper olika typer av hudtyper och sen erbjuds också vissa specialprodukter så som masker och peelings som passar att matcha med sitt system. Grunderna i varje system brukar bestå av en rengöring, ett serum som i Annemarie Börlinds värld ofta kallas för gel, samt dag- och nattkräm. I vissa serier finns varianter på produkterna, tex en lättare kräm för sommaren.

Hos oss hittar du följande system:

ZZ Sensitive

anne-marie-borlind-brand

 

ZZ Sensitive passar den känsliga huden då produkterna är fria från dofter och som innehåller stödjande probiotika. Här finns dag- och nattkräm för en ung och känslig hudtyp – Protective Day Cream och Fortifying Night Cream samt en dag- och nattkräm speciellt framtagen för känslig och mogen hud – Regenerative Day Cream och Regenerative Night Cream. Seriens har två rengöringar Cleansing Emulsion och Facial Gel. Den förstnämnda är mer lugnande och rengöringsgelen är mer stärkande. Komplettera med ögonkrämen.

Produkterna innehåller pre- och probiotika och verksamma extrakt från växten Golden Orchid som hjälper till att skapa balans i hudens yttersta skyddsbarriär, den så kallade syramanteln. Produkterna hjälper till att normalisera hudens egen bakterieflora och stärker hudens immunförsvar och gör att en känslig hy kan ta till sig aktiva ämnen som stärker, vårdar och skyddar huden.

LL Regeneration

annemarie_borlind_LLregeneration

LL Regeneration är Annemarie Börlinds storsäljare och som passar dig som har passerat 30 och som är lite torr. Dagkrämen i den klassiska glasburken är en av Börlinds mest sålda och väldigt populär tack vare sin mjukgörande förmåga. LL Regeneration är fuktgivande, vårdande och uppbyggande hudvård från 30+.

Produkterna innehåller Börlinds patenterade Bio-komplex och fuktkomponenter som i studier har bevisats öka hudcellernas förnyelseprocess. LL serien ger fukt, elasticitet och bromsar de första ålderstecknen. Studier på ögoncrèmen Eye Wrinkle Cream visar att fina linjer minskar med 70 % redan efter 14 dagar. I serien ingår Cleansing Milk, Blossom Dew Gel, LL Regeneration Day Cream och LL Regeneration Night Cream

Aquanature

aquanature_borlind

Aquanature passar den fuktfattiga huden och är perfekt för dig med blandhy. Detta är också en bra serie för dig som inte gillar produkter med mycket fett, utan föredrar lättare produkter. En bra fuktbalans är viktig för hudens barriärfunktion som ska stå emot mot yttre miljöfaktorer och som i sin tur påverkar hudens för tidiga åldrande. I 30-årsåldern börjar fuktnivåerna i huden att minska och då är det viktigt att fylla på. Tester som gjorts på AquaNature av ett oberoende hudinstitut i Tyskland, visar på 49 % ökad fuktighetsnivå i huden efter 28 dagars användning.

I serien ingår rengöringsmousse, serum, en lättare dagkräm och en nattkräm. Samtliga produkter i serien innehåller ett unikt och intensivt fuktgivande komplex av botanisk hyaluronsyra från Snösvamp (tremella fuciformis) som binder fukt, skyddar mot fria radikaler och ger huden en skyddande film som fyller ut fina linjer och rynkor. Havssparris (salicornia) som stärker hudbarriären och binder samman cellerna i hornlagret och aloe vera som också binder fukt.

System Absolute

borlind_system_absolute (1)

System Absolute är framtagen för en mogen och krävande hud och passar den mogna kvinnans hud runt och efter klimakteriet, då elasticiteten i huden påverkas av hormonförändringarna. Kollagenet, som bygger upp hudens elasticitet, ligger djupare ner i huden, därför innehåller seriens produkter aktiva ingredienser som frigörs i sekvenser och aktiverar produktionen av kollagen- och elastin i huden.

Produkterna innehåller hyaluronsyra, algextrakt, vitaminkomplex och fina oljor från makadamianöt, sesam, morot och jojoba. Men också vattenklöver och persiskt pilträd som skyddar mot miljörelaterat åldrande, bevarar C-vitaminet i huden (det gillar kollagenfibrerna!) och förbättrar hudens struktur och elasticitet. I serien ingår återfuktande ansiktsgel/serumrengöringslotion, en lättare dagkräm, nattkräm och en ögonkräm.

Ansiktsmasker

borlind-black-mask-2-in-1

2 In 1 Black Mask är en djuprengörande mask som passar dig som har kombinationshud, eller blandhud. Den hjälper till att förminska porerna och reducera överflödigt sebum i huden.

 

 

 

borlind-hydro-gel-maskHydro Gel Mask är en fuktmask som hjälper till att låsa in fukt i huden och passar dig som är i behov av extra fukt. Innehåller fuktgivande hyaluronsyra och passar tex extra bra när säsongerna skiftar och när man känner sig lite torr.

 

 

 

borlind-effekt-peelingEffekt Peeling  är en peelingkräm med naturliga vaxpärlor från jojoba. En effektiv peeling som tar bort döda hudceller och balanserar hudens produktion av sebum. Gör huden mjuk och len! Passar dig med problemhud, eller för dig som vill korrigera ojämn och fnasig huden eller förminska porerna.

 

 

 

borlind-anti-aging-cream-maskAnti-Aging Cream Mask är en lyxig ansiktsmask för mogen hud som hjälper till att återuppbygga huden och göra den fastare och mer slät. Det här är en krämmask utöver det vanliga – len som sammet och innehåller Sezchuanpeppar som fungerar som ett vegetabilisk botox. Den innehåller också olja från pistageträdet för att stimulera nubildningen av hudceller i huden. Fina linjer och rynkor i huden slätas ut och konturerna stramas upp.

 

 

Sensitive Cream Mask är en ansiktsmask för dig med känslig hud. Den hjälper att reducera irritation och rodnad med hjälp av svartvinbärsfröolja och extrakt från ballongranka. Denna ansiktsmask stärker din hudbarriär och motståndskraft för att sedan göra din hud lugn och balanserad, utan en stramande känsla.

 

 

Boosta din hudvårdsrutin med…

Intensive Care Capsules har en fuktighetsgivande, regenererande och stärkande effekt i kapselform. Lugnar stressad hud och med hjälp av ceramider och gurkfröolja främjas hudens motståndskraft och förmågan att binda fukt. Produkten har en långtidsverkan och omedelbar effekt av en mer smidig och regenererad hud. Perfekt för en hud som är i behöv av att bli stärkt.

 

 

3 in 1 Facial Oil är en unik ansiktsolja som stärker hudbarriären, återfuktar samt skyddar huden mot det blåa ljuset från mobiltelefoner, datorer och tv-skärmar. Ansiktsolja kallas även för ”Anti-Blue Light” eftersom den bland annat innehåller lutein, en antioxidant från tegetesblomman – som absorberar och skyddar huden mot skärmstrålning. Extra bra för alla som sitter många timmar framför datorer och mobiler på jobbet och hemma.

 

 

annemarie-borlind-purifying-Care-Anti-Pimple-Roll-OnPurifying Care Anti-Pimple Roll-On är en intensiv punktbehandling för finnar och pormaskar. Denna produkt, med äppel- och mjölksyra, samt röllika har en upprensande effekt och tar bort finnar och blemmor. Äppelsyran är anti-inflammatorisk, lugnar irritationer och minskar rodnad. Röllika är sammandragande.

 

 

 

BörlindOrangeBlossomOrange Blossom Energizer är en uppfriskande 2-fas produkt, en riktig C-vitaminkur med apelsinextrakt och morotsolja som ger härlig lyster till huden. Ett aktivt koncentrat med C-vitamin från ekologiska apelsiner, under ett mjukt täcke av rena kallpressade vegetabiliska oljor, stimulerar hudens egen kollagenproduktion, slätar ut och skyddar huden mot uppkomsten av rynkor. Passar alla hudtyper.

 

 

borlind-hyarluron-shake

2-Phase Hylauron Shake är en ansiktsolja som ger huden en riktig fuktboost. Oljan är indelad i två olika skikt, en oljefas och en vattenfas. Oljefasen består av jojoba-, kokosnöt- och sojaolja och vattenfasen innehåller bland annat extrakt av rödalg som stimulerar hudens egen produktion av hyaluronsyra, samt botanisk hyaluronsyra. Oljan absorberas snabbt och huden lämnas mjuk och len utan att få en fet hinna.

 

 

BörlindRoseBlossomRose Blossom Vital Care är en anti-aging och fuktgivande ansiktsolja. Ansiktsoljan är tillverkad utav stamceller och extrakt från ekologiska rosor och den ger fukt, lugnar och skyddar huden. Stamceller från Schwarzwaldros motverkar att hudens egna kollagen bryts ned och extrakt av Damascenaros stimulerar produktionen av nytt kollagen. Ansiktsoljan går snabbt in i huden och passar perfekt som bas för makeup.

 

 

 

Spana in hela vårt sortiment av Annemarie Börlinds produkter här >>>