Har du bokat in lördag den 4 maj ännu? Dags att göra det så kan du komma och lyssna på dessa inspirerande talare på Speakers Corner under vår gröna skönhetsdag Green Beauty Day

Under vår gröna skönhetsmässa på Münchenbryggeriet i Stockholm kan du förutom att handla noga utvald grön skönhet bland våra 30-talet utställare, även bli inspirerad till tusen! I det stora cafét Strindberg, har vi skärmat av en yta som heter Speakers Corner.

 

johanna_bjurstrom

I år är skönhetsexperten och hudterapeuten Johanna Bjurström moderator för programmet. Johanna har gedigen kunskap kring grön skönhet och jobbar stenhårt med att sprida kunskap till såväl hudterapeuter som oss vanliga användare av skönhetsprodukter, bland annat genom sin digitala skönhetsutbildning Holistic Health Academy,  sin YouTubekanal och sin blogg.

 

Här ser du hela programmet för Speakers Corner:

 

minna (1)

Kl 10.20 – ”Solen, din mest älskade fiende?”

Hur kan antioxidantrik mat hjälpa dig att skydda din hy från solens negativa effekter utan att du missar de positiva? En föreläsning om hur huden skyddar sig mot solens UV-strålar, hur den påverkas av fria radikaler och varför det även är viktigt att kunna vara i solljuset utan solskydd.

Föreläsare: Minna Kaunisto, student vid Näringsmedicinska skolan och distributör av D-LAB Nutricosmetics, Frankrikes ledande märke inom holistiska skönhetstillskott. D-LAB Nutricosmetics produkter är baserade på mikronutrition, naturterapi och örtmedicin.

Marina-with-yellow-top3

Kl 11.00 – ”Din guide till en effektiv, naturlig hudvårdsrutin i ett hektiskt vardagsliv”

”Under en hektisk dag kan det vara svårt att få med allt du behöver i en daglig rutin; näringsrika ingredienser, probiotika och AHA fruktsyror. Jag visar en enkel lösning med multiprodukter och effektiva tekniker, som sparar tid och som inte ger avkall på effektiva och naturliga ingredienser.”

Marina Engervik, ”natural passionista” och grundare av det norska, naturliga hudvårdsmärket Marina Miracle har sedan hon startat 2014 vunnit 18 olika priser. Marina upplevde hur syntetiska kemikalier ledde till problem för hennes hud och efter en lång tid med atopisk eksem och akne formulerade hon egna produkter.

Inner Beauty Green Beauty Day

Kl 11.45  -” Skönhet & hälsa inifrån och ut” 

Hur kan du påverka hudens hälsa och det allmänna hälsotillståndet? Hör hur brittiska Neal’s Yard Remedies ser på skönhet och hälsa och hur företaget arbetar med produkter som kan hjälpa med välbefinnandet, med fokus på hudhälsa, stresshantering och sömnproblem.

Michael Löfgren har många års erfarenhet av hälsa och skönhet både som yogalärare i Sydney och i Norden som VD för företaget Eteritique som distribuerar naturliga och ekologiska hälso- & hudvårdsprodukter bla Neal’s Yard Remedies.

sara_nomberg

Kl 12.30 – ”Inflammaging” – hur osynlig inflammation påskyndar hudens åldrande”.

”Vad är synlig inflammation, rodnad i huden kopplat till irritation? Få pratar om den osynliga inflammationen orsakad av oxidativ stress, en låggradig inflammation som långsamt bryter ner huden och resulterar i kollagenkollaps och förtida åldrande.”

Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut & näringsfysiolog, föreläsare & ägare av Organics by Sara, presenterar på ett enkelt och tydligt sätt begreppet ”Inflammaging” samtidigt som du får hudvårds- och livsstilstips om hur du kan motverka detta.

 

Evelina

Kl 13.15   – ”Viridi Eco – Bioaktiv hudvård, vad är det?” 

Möt Evelina Andreasson, grundaren av det svenska ekologiska hudvårdsföretaget Viridi Eco. Hon kommer att berätta om sin hudvårdsresa och varför hon skapade Viridi Eco. Bioaktiv hudvård – vad är det? Det ska hon förklara!

 

Annica Ullhag

Kl 14.00 – ”Klimatsmart garderob med Color & Style”

Annica Ullhag, ansvarig för Color & Style, utbildad imagestylist sen 1990, föreläser om en klimatsmart garderob med färg & stilanalys. Cosmopharma som är ett svenskt företag som startade 2006, erbjuder en helhet inom individuell skönhet. Med en personlig Färg-& Stilanalys, ekologisk & vegansk hudvård och vegansk mineralmakeup skapar du en hållbar garderob och ger din hy den bästa omvårdnaden för naturlig skönhet.

 

>>Här köper du din biljett till Green Beauty Day! (Fri frakt) 

 

Läs mer: 

Välkommen till vårens härligaste skönhetsmässa: Green Beauty Day!