Festsminkning – så sminkar du dig snabbt och enkelt till fest! Letar du efter inspiration när det kommer till festsmink? Då har har vi några smarta tips till dig. För visst vill man känna sig snygg när man ska på party, och liiiite mer fixad än till vardags. Festligt snygg, snabbt och enkelt – helt enkelt! 

 

5 enkla tips för en festlig makeup

läppstift som ögonskugga

Använd ditt läppstift som ögonskugga!

Är ni inte kloka? Jo, men visst! Ett snabbt sätt att piffa till ögonen är att helt enkelt dutta lite läppstift på ögonlocken och sen använda fingrarna för att få till det snyggt. Vill du så använder du samma läppstift som krämrouge och på läpparna. Tricket är att välja en färg som poppar, från rosa till rött. Verkligen redo för fest på 2 minuter!
Här hittar ni läppstift som kan användas som både ögonskugga och rouge >>>

 

Rött läppstift är aldrig fel till fest

Det finns inget snabbare sätt att bli party-redo än att sätta på sig ett rött läppstift! (Vi gillar iofs också rosa, lila och alla nyanser däremellan!). Ett rött läppstift till fest säger också att du har ansträngt dig, och gått från vardagsfin till fest-snygg på allvar! Vil du göra det noga börjar du med en röd läppenna först, vill du ha en lite mer ”slarvig” look kör du bara på. Och vill du addera extra glans kör du läppglans över!

Här hittar du flera snygga röda läppstift att välja mellan >>> 

Piffa ögonen med eyeliner

Du som kanske bara har mascara till vardags kan testa att festsminka dig med en eyeliner! I dag finns det flytande eyliners som gör det lätt, eller eyeliner-pennor som är lätta att använda. Vilken form eller tjocklek bestämmer du själv, men vårt tips är att börja lite, och sen bygga upp. Här har vi en användbar guide för dig som vill testa en eyeliner till fest!

Guide till hur man får till en snygg eyeliner >>>

Satsa på guld!

Om du varken gillar röda läppar eller eyeliner kanske du kan få inspiration från guld!? Just nu är skimrande smink högsta mode, och vad är mer fest än allt som glittrat och glimrar? Testa en guldfärgad ögonskugga (vi gillar krämiga varianter) och sen kan du också använda dig av en guldig highlighter för att ge kindbenen lite glow, och slutligen – varför inte pudra dig i ett härligt skimrande puder?

Här hittar du ögonskugga >>>

Här hittar du highlighters >>> 

Här hittar du skimrande puder >>>

Glöm inte rouget!

Om du inte är sugen på så himla mycket smink men ändå vill piffa till dig för fest, så är vårt råd att våga ösa på med rouge. Då ser du superfräsch och fixad ut på ett kick! Och så klart  – kika också på hur brynen ser ut. Behöver de fyllas i? Det tar heller inte många minuter. Njut av festen!

Här hittar du flera snygga rouge >>>

LÄS MER: 

Så får du läppstiftet att hålla längre