Läppenna. Var det ett tag sen du använde läppenna, eller lipliner, eller har du aldrig testat? Här kommer guiden för dig! Läppennorna har blivit populära igen och numera finns det en uppsjö av olika sorter och i alla möjliga färger. En läppenna kan användas på många sätt, bland annat så här:

Hur använder man läppenna?

• Att markera läpparnas konturer för att ge dem en synlig kant. Du minns kanske denna 90-tals trend som nu är tillbaka? Då används gärna en mörkare nyans på läppennan och en ljusare nyans på läppstiftet.

• Att undvika att läppstiftet blöder utanför läpplinjerna. Tex om du har ett rött läppstift som du vill ska sitta riktigt bra, kan du först måla en läppenna längs konturen och sen fylla i med läppstift i samma nyans.

• Att förstora läpparna. Detta är ett smart trick för dig som vill ge sken av större läppar. Måla en läppkontur strax utanför den egna linjen för att ge en illusion av större läppar. Använd gärna en läppenna i samma nyans som ditt läppstift då.

• Att förstärka läppkonturen. Har du noterat att läpparnas linjer, alltså konturer har blivit lite suddiga med åren? Detta är vanligt när man åldras, att läpparna inte är lika definierade som när man var ung. Då kan en läppenna göra susen! Välj en som är mer åt beige/brun, för att efterlikna din egen kontur.

• Att använda istället för läppstift. Gillar du inte pigmenterade läppstift eller känslan av läppstift? Men du vill ändå ha lite färg, som inte blir för blankt? Testa att använda en läppenna för en mattare look, och om du vill festa till det kan du matcha din lipliner med ett läppglans. Läppennor har ofta riktigt bra hållbarhet!

3 snygga ekologiska läppennor i olika prisklasser:

BUDGET. Benecos, Natural Lipliner, Pink, 59 kronor. Jättefin rosa färg, bra pigment, och mjuk och behaglig penna. Grymt pris! Benecos har fler nyanser av sin populära läppenna. Finns här >>>

 

maria åkerberg läppenna

MELLAN. Maria Åkerberg, Lip Liner, Cold Pink, 149 kronor.  Maria Åkerbergs läpprodukter är riktigt härliga och denna läppenna är inget undantag. Nyansen är ny, heter Cold Pink och är en mörkare rosa nyans som är kall och superfin. MÅ har fler färger i sitt sortiment! Finns här >>>

 

LYX. Inika Organic, Lip Crayon, Tan Nude, 299 kronor. Läppenna i en beige/brun nude nyans som passar perfekt när man vill ha en mer beige/aprikos nyans på läpparna. Just denna är tjockare än en vanlig läppenna och fungerar mer som ett läppstift, men är fortfarande matt med bra pigment. Kommer även denna i flera olika nyanser. Finns här >>>

 

Här hittar du alla våra läppennor >>>